Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Taip, jau mačiau, kad šitų obelžiedžių yra gal keliolika veislių..

bet vis tiek galvoju, kad yra racija siųstis sėklom...Norinčių daug, auginukus puodeliuose siunčia ne iš visur; bus nemažas svoris su muitais tada dar, kokybė - didelis kls - užtenka pamatyt kokie nuo transportavimo daigai būna pardavinėjami - o oro transportu jie gali būt nuo šalčio žuvę netgi..juk siuntiniai vartomi, mėtomi ir etc, gavus kažkur Lietuvoje į vieną vietą juos reikės dar perskirstyt ir persiuntinėt jau lietuvišku paštu ar dar kaip..tai kas galutiniam rezutate gautųsi? košė, jau kalėdinių kaktusų temoj buvo, kad viena narė gavo žalią košę..aš pati esu gavus siuntinių su antraip stovinčiais vazonais, kur daigai užversti žemėm, bet kadangi tai buvo kaktusai, tai jiems kaip ir nebuvo žalos, pelargonijoms tai būtų amen tokios gabenimo sąlygos. Tai aš vis siūlau rinktis sėklas pokučias - svers nedaug, menkos rizikos..dar kls ar tikrai nebūtų per brangu kažkur po 30 lt už daigą, ir nebūtinai gyvą daigą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 balandžio 2011 - 11:46
user posted image

žinokit randu dar kur parduoda, bet arba Amerikoj, iš kur nesiunčia į Lt, nes negalima siųsti žemių, arba UK, bet prekiauja tik vietinėj rinkoj.
Atsakyti
...matyt, parsivešiu iš ten kokiam rankiniam bagaže, bet tai bus birželio II pusėj.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 07, 11:44)
Taip, jau mačiau, kad šitų obelžiedžių yra gal keliolika veislių..

bet vis tiek galvoju, kad yra racija siųstis sėklom...Norinčių daug, auginukus puodeliuose siunčia ne iš visur; bus nemažas svoris su muitais tada dar, kokybė - didelis kls - užtenka pamatyt kokie nuo transportavimo daigai būna pardavinėjami - o oro transportu jie gali būt nuo šalčio žuvę netgi..juk siuntiniai vartomi, mėtomi ir etc, gavus kažkur Lietuvoje į vieną vietą juos reikės dar perskirstyt ir persiuntinėt jau lietuvišku paštu ar dar kaip..tai kas galutiniam rezutate gautųsi? košė, jau kalėdinių kaktusų temoj buvo, kad viena narė gavo žalią košę..aš pati esu gavus siuntinių su antraip stovinčiais vazonais, kur daigai užversti žemėm, bet kadangi tai buvo kaktusai, tai jiems kaip ir nebuvo žalos, pelargonijoms tai būtų amen tokios gabenimo sąlygos. Tai aš vis siūlau rinktis sėklas pokučias - svers nedaug, menkos rizikos..dar kls ar tikrai nebūtų per brangu kažkur po 30 lt už daigą, ir nebūtinai gyvą daigą?

sutinku, yra rizikos. tačiau tie, kurie siunčia per pasauly, jau supakuoja tikrai kokybiškai. apie tai rašo savo puslapiuose. ir siųstų jie su UPS, ne šiaip paštu.
visgi sėklas rasti manau tikrai pigiau.

tik kažkodėl dabar visi prekiauja daigais, nu aš ieškau, žiūrinėjuos, jei rasiu, parašysiu čia žinoma.

o appleblossom porūšių tikrai yra, ir kai kurios visai ne tokios gražios, pvz ne pilnavidūrės. reikia labai žiūrėti...
Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 07, 11:48)
...matyt, parsivešiu iš ten kokiam rankiniam bagaže, bet tai bus birželio II pusėj.

kai priauginsi, tai melsiu maldausiu pasidalint... blush2.gif

aš egipte labai norėjau keletos augalų, viena jų magnolija. nu bet taip ranka ir nekilo medį laužyt. nu su gėlyte žinoma būtų paprasčiau, ne taip skaudu laužt.
Papildyta:
e-bay radau. daigas kainuoja £2.39 + £2.50 siuntimas paštu. bet čia jau siunčia Royal Mail, kitaip tariant paprastu oro paštu.
Papildyta:
viename bloge radau. KOKIE LAPAI blink.gif
Westdale Appleblossom
user posted image
user posted image

nu šitą aš tiesiog įsimylėjau wub.gif
Papildyta:
apie ją: The raiser Charlie Clarke used 8 years before he thought the cultivar was perfect and ready for sale. It has the same flowers as 'Appleblossom Rosebud', but the leafs are grey-green and white. Place out of rain and not in direct sun. A "slow grower".
Stunning, one of my absolute favourites!

kaip ir reikėjo tikėtis, lepi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 07 balandžio 2011 - 11:57
Tai jau cool.gif , bet tobulas grožis...Garbės žodis, tokią jei turėčiau, kitokių ir neauginčiau smile.gif
Atsakyti
radau amazone sėklų štai tokių, paprastų appleblossom:
user posted image
25 sėkols 5 baksai
Papildyta:
violeta, tave ir tokios turėtų žavėti:
user posted image
Atsakyti
aha, visų noriu wub.gif ...Partizane, organizuok sėklų pirkimą, aš pay pal neturiu...

Na...norim vis gražesnių ax.gif Jo, aš manau, kad reikia kelių obelžiedžių veislių sėklas užsipirkt iš amazonės, bet netempiant laiko - tada aš gal net siūlyčiaus daigint daigus ir tada jau daigelių forma parceliuot juos jau čia - Vilniuj ir aplink jį, dar apie Šilutę..Aišku, ne neribotą kiekį, o kas norės kitam Lietuvos gale, tai sėklas voke galima siųsti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 balandžio 2011 - 12:38
jaučiu iš amazon patikimiausia, tik gaila, nėra ten tos baltalapės veislės. nu aš panaršysiu dar kur nors. jei kas randat - rašykit čia nuorodą.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 04 07, 12:17)
dar dar dar paerzinsiu biggrin.gif

swoon.gif
Jau net naktį sapnavosi žiedynų grožis, romantiškuosius anglų sodus primena wub.gif
Atsakyti
As gal ir geriau siusciaus seklom ax.gif Labai noreciau baltos su tais raudonais pakrasciukais ir morkines arba geltonos wub.gif
Atsakyti
user posted image
nukrisiu tuoj
Papildyta:
čia irgi rašo kad Geranium
user posted image
ar galit kas plačiau pakomentuoti apie tokias pelargonijas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 04 07, 14:25)
čia irgi rašo kad Geranium
user posted image
ar galit kas plačiau pakomentuoti apie tokias pelargonijas?  ax.gif

čia yra ne pelargonija, o snaputis ( Geranium). Galima atrast ir tokių, kur mūsų klimato sąlygomis auga - pati auginu.
user posted image
user posted image
augintojai siūlo tokius:
Geranium cinereum 'Ballerina' ;
Geranium himalayense 'Baby Blue';
Geranium × magnificum
Geranium 'Nimbus';
Geranium 'Orion';
Geranium phaeum 'Golden Spring';
ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 07 balandžio 2011 - 13:37