Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

bigsmile.gif smile.gif ax.gif Kas nors ką nors įžiūri? Vakar pasėjau apie 15 val. ;šiandien iš 15 sėtų 8 appleblossom jau sydyyygooooo yess.gif Žinokit apsdžiaugiau labai netgi nes: 1) sėklos visgi daigios ir pusantro šimto litų neišmečiau; 2) greit užaugs tokiais tempais ..

user posted image

user posted image

jei neįžiūrit - teisinuos tada...Šaknelės yra apie vos kelis mm, čia reikia mokėt nufotkint iš taip arti nesuliejant vaizdo...
Božena83, kaip pas tave sėja? Tu juk para anksčiau sėjai? ...Lapukai turėtų lįsti jau..Vienžo, nerealios gėlės savais tempais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 gegužės 2011 - 18:02
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 07, 18:57)
bigsmile.gif  smile.gif  ax.gif Kas nors ką nors įžiūri? ,

lens.gif

įžiūrim thumbup.gif

tokiais tempais, ir žiedų dar vasarą bus bigsmile.gif
Atsakyti
...Žiedų aš dar birželį tikuosi...kalbu apie variantą kai žydi sprindiniai daigai. Ir šiaip manau, kad kokius pirkau daigus iš pc, tai jie buvo maži gan...Nužydėjo jau keli, dar keli ant dienų skleisis, visos pilnos mažų žiedelių...bet dabar visos balkone, lauke šaltoka, tai kaip ir užmarinuota viskas, kol nebus realios saulės ir šilumos...taigi, manau kad mano "sėklinukės" kurios jau sudygusios labai greit taps nemažais žydinčiais daigais. g.gif Toks greitas sudygimas yra dėkingas reikalas, nes man pvz yra buvę, kad dygsta porą savaičių sėklos...Na, o jau kai sudygsta, tai tada...moku pagreitint procesą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 07, 17:57)
bigsmile.gif  smile.gif  ax.gif Kas nors ką nors įžiūri?

Džiaugiuosi su tavimi, žinoma įžiūrim thumbup.gif
Su klausimėliu atėjau...Prieš tris savaites pirkau du pelargonijos daigelius, abu susodinau į vieną vazoną. Rodos prigijo, bet neauga. Stovi vietoj. Ar galiu jas tręšti? Ne per anksti?Ačiū.
Atsakyti
Per parą sudygo... Kaip smagu bigsmile.gif gal ir flianciukų gausim jau šiais metais hihihi.gif ax.gif blush2.gif

aš šiandien objektyviai apžiūrėjau savo darželį - nu kaip su mano sugebėjimais numarinti visas gėles, tai visai nieko blush2.gif dar daigeliai nedideli, tik ruošiasi žydėti blush2.gif bet auga bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

vakar išgręžė skyles balkono sienoj pakabinamam vazonui. nu bet nužiūrėjom, kad vis tiek tuščia labai ta siena, tai suradau dar viena tokį vazonėlį, tik mažesnį, pasikabinsiu ir tą. dabar proga nusipirkti dar porą pelargonijų daigų lotuliukas.gif
Atsakyti
Jei esate įsitikinusi, kad prigijo, galit silpnai patręšti, kad nenudeginti šaknų kokiu augimo stimuliatorium, jei žemė tokia paprasta iš daržo...jei pirktinė speciali, tokioj ankstyvoj augimo fazėj nereikia nieko tręšti papildomai...Nes visko pilna pačiam substrate...manau, kad viskas taip yra dėl to, kad trūksta saulės ir šilumos. Kai buvo ta šilta savaite, mano balkone budavo apie 30 - 35 C - gėlės buvo matyti kaip jos kasdien auga, nes pelargonijom tai labai tinka toks klimatas, tai kone svarbiausias gero žydėjimo veiksnys...o kai šalta, tamsoka, lyja jos...stovi vietoj arba užskursta. Yra netgi terminai liaudiški - "pelargonijų vasara", tokia pernai buvo...ir "ne pelargonijų vasara", tokia berods irgi buvo užpernai..Tai va tokios vasaros labai atsiliepia lauke auginamos gėlėms.

Dantiste, neblogas darželis, svyrančios tokios jau nemažos...tik nuo drėgmės pertekliaus pasaugokit, nes gelstantys lapų krašteliai dažnai byloja apie perlaistymą...Siūlyčiau liet tik gerai padžiovinus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 gegužės 2011 - 18:52
QUOTE(Dantiste @ 2011 05 07, 18:45)
aš šiandien objektyviai apžiūrėjau savo darželį - nu kaip su mano sugebėjimais numarinti visas gėles

biggrin.gif
Gerai auga bigsmile.gif Šaunuolė thumbup.gif
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 07, 18:47)
Jei esate įsitikinusi, kad prigijo, galit silpnai patręšti...

Dėkoju už tokį išsamų atsakymą blush2.gif Tręšiu, nes žemė paprasta. Gal ir aš kada jums galėsiu parodyti savo pelargonijų žiedelius wub.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif dėl laistymo, tai čia atrodo toks elementarus dalykas, bet aš visada arba perlieju, arba perdžiovinu augalus doh.gif peržiūrėjau daug video youtubej, dar parsisiunčiau porą manual'ų apie gėlių auginimą biggrin.gif dažniausiai naudojuos "piršto taisykle" rolleyes.gif na jei pirštą įkišus i žemę, nesijaučia drėgmės ir ištraukus, žemė sausa ir nubyra nuo rankų, tada palieju, o jei kaip purvas laikosi prikibus, tada dar nelieju blush2.gif pelargonijas paskutinį kartą liejau atrodo antradienį, bet jaučiu per gausiai, nes dar matosi, kad drėgna žemė, o ir kambary šalta g.gif šiaip maždaug kas savaitę laistau, tik kai vasarą karšta, tai kas kelias dienas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 07, 18:26)
...Žiedų aš dar birželį tikuosi...kalbu apie variantą kai žydi sprindiniai daigai. Ir šiaip manau, kad kokius pirkau daigus iš pc, tai jie buvo maži gan...Nužydėjo jau keli, dar keli ant dienų skleisis, visos pilnos mažų žiedelių...bet dabar visos balkone, lauke šaltoka, tai kaip ir užmarinuota viskas, kol nebus realios saulės ir šilumos...taigi, manau kad mano "sėklinukės" kurios jau sudygusios labai greit taps nemažais žydinčiais daigais.  g.gif Toks greitas sudygimas yra dėkingas reikalas, nes man pvz yra buvę, kad dygsta porą savaičių sėklos...Na, o jau kai sudygsta, tai tada...moku pagreitint procesą  g.gif

kaip kaip kaip? smile.gif

ir dar - kaip pasireiškia, kaip pamatot, kad "šaknelės nuo trąšų apdegė" g.gif
Atsakyti
Dantiste, aš pvz balkone apie 35 C lieju kartą per savaitę, kai loveliai tikrai labai lengvi...Šaltu oru galima visai neliet, nes taip lengvai grybelines ligas galima įvaryt...Jos užmirkimo nepakenčia...
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 07, 21:08)
kaip kaip kaip? smile.gif
ir dar - kaip pasireiškia, kaip pamatot, kad "šaknelės nuo trąšų apdegė"  g.gif

Partizane, burtais mirksiukas.gif

kai sėjam tai sėklas juk bet kaip beriam, pastatom ir laukiam, ane?
Ot aš tai nelabai..Pvz, be šildymo dabar vėsu, visuos namuos 18..sėklos jei nieko nedaryčiau, ko gero, dygtų apie savaitę, o gal ir ilgiau, nes negalėčiau jų labai drėkint, kad nesupūtų..taigis aš įjungiau šildomas grindis, virtuvėj labai šilta, gėlės dygsta ant grindų..greitas sudygimas yra geras dalykas visam augimo paspartinimui..Pvz, jau dabar visos 15 turi šaknytes ir išsinėrė iš savo apvalkalų- valandom dygsta..bet iškart matosi kieno šaknis į viršų, o kieno būsimi lapai...tai su pincetu sėklas pavartau taip, kad lapai kuo greičau augtų aukštyn..Šiluma, šviesa, drėgmė - daigai auga labai greit. Kai bus pirmieji tikri lapeliai, pikiuosiu iškart į mažus vazonėlius - pačius mažiausius. Juose susiformuoja gražūs tvirti daigai. Tada antrąkart persodinsiu - reikėtų į didesnius vazonėlius, bat matyt, jau teks į nuolatinę vietą..Galbūt ten kišiu laikinai su vazonėliu, kad paskui jau grynai į žemes sodinčiau - kiek esu pastebėjus, jaunos pelargonijos labai mėgsta būt persodinėjamas į ne per didelius vazonus po vieną..Vazonėlius išauga per 2 sav. ir man visada per 1,5mėn nuo sėjos ima žydėt jau..sakiau, birželį lauksiu žiedų jau.. g.gif Na, teisybės dėlei man dabar labai pasitarnauja stiklintas balkonas, kuris jei tik rytas saulėtas iki 13 val tikra oranžerija ar šiltnamiu tampa...kitos gėlės leipsta, o pelargonijos klesti..Užtat nelabai ir galiu kitas gėles auginti..o mielai auginčiau...

Nudeginimas pasireiškia taip - per stipria trąšų koncentracija, kai jos gaminamos 'iš akies", arba augalas pertręšiamas. Sutrinka augimas, tarsi sustoja, konkrečiai pelargonijų maži žiedukai nudžiūna ir nubyra, lapai ima stipriai geltonuot, džiūti...taip būna, kai bandom tręšti eilinėm trąšom nesenai pasodintus augalus - paprastai ant trąšų pvz, schultzo, būna parašyta, kad tinka nesenai persodintiems augalams, pagerinia prigijimą, tai tada tokios tinka...o bendra taisykle, kad jei žemė pirktinė, nuo pasodinimo - 6 sav papildomo tręšimo kaip ir nereikia..Pertręšus reikia arba gausiai liet, kas pelargonijom nelabai tinka, bet tinka, kas mėgsta drėgmę...O pelarg. tada reiktų bandyt persodint...apskritai geriausias dalykas yra įmaišyt lėto poveikio trašų į žemę dar sodinimo metu ir pamiršti apie tręšimą...na, nebent viduvasarį žydinčių gėlių trąšom papildomai paliet kokį kartą...Nudegint galima ir jei žemė netinkama per rūgšti durpinė tokia..kuri tinka "viskam" o netinka niekam..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 gegužės 2011 - 21:51
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 07, 23:35)
dabar labai pasitarnauja stiklintas balkonas, kuris jei tik rytas saulėtas iki 13 val tikra oranžerija ar šiltnamiu tampa...kitos gėlės leipsta, o pelargonijos klesti..Užtat nelabai ir galiu kitas gėles auginti..o mielai auginčiau...

Kai tokių gražuolių yra, tai net kitų gelių nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Ne veltui pardavinejami elektriniai kilimeliai daigams.... thumbup.gif
Atsakyti