Paėmiau maisto pakavimo plastikinį indelį, na kur būna su dangeteliais...ten įdėjau daiginimo žemės "daiga", aš į ją visas balkonines sodinau, kai į lovelius dar daigus dėjau...na, tai jų atiliko šiek tiek...Taigis, prikroviau beveik pilną, tada iš pokelio atsibarsčiau 15 sėklų ir jas su pincetu sudėjau 3 eilėm po 5...tada su tuo pačiu pincetu šiek tiek įspraudžiau į žemes, bet tiek, kad matyčiau pačias sėklas - na tai panašiai kaip tabletėse...tada su purkštuvu gėlėms papurškiau šiltu vandeniu tą indą, taip kad srovė neišplautų sėklų - beveik dulksnos režimu...tada per vidurį įbedžiau pieštuką ir viską įdėjau į plastikinį maišeliu, kurį galimą viršuj susegt..pvz skalbinių segtuku prie pieštuko...gavosi mini šiltnamis, ten pradėjo šiek tiek kondensuotis vanduo jau - na tikras šiltnamis darosi...taigis, kartais tokį reikėtų pravėdint, pastačiau ant rytinės palangės...tikiuos greito sudygimo..
kai iš sėklų seniau daigindavau, tai esu bandžius į tokį pat indelį įklot storai lankstytų pop rankšluosčių...ten bert sėklas ir papurškaliot...su dangteliu uždengvau - matydavau kad sėkla jau kiša daigą tada į substratą kišdavau toliau...tokiu būdu irgi labai greit sudygsta, bet yra rizika nuo per didelės drėgmės supūdyti neįgudus...taigi su šiom appleblossom seni metodai..
šaip jau man neptinka tokie visokie sėjimai namuose, mėgstu estetišką palangių vaizdą...Na, bet pasidžiaukim -turėsim itin retas ir gražias rožių žiedelių pelargonijas netgi iš Amerikos
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 06, 17:12)
ir dar, kaip specialiai laikysite praplėštą sėklų pakelį?
turiu bazėse prisipirkus užspaudžiamų maišelių, panašiai tokio pat dydžio, kaip ir vidinis originalusis. 100vnt berods 0,90Lt tie maišeliai kainavo.
O kas dėl šaldytuvo, tai augalų sėkloms, svogūnėliams paprastai daržovių skyrius naudojamas
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 06, 16:50)
šaip jau man neptinka tokie visokie sėjimai namuose, mėgstu estetišką palangių vaizdą...Na, bet pasidžiaukim -turėsim itin retas ir gražias rožių žiedelių pelargonijas netgi iš Amerikos
dėkui tai tiesiog tradicinis daiginimas o nenaudoji uždengiamo indelio? tada be maišelio vaizdas šiek tiek gražesnis
su keliais lapeliais (tikraisiais) reikia išpikiuot? ar tinka joms pagilinimas, ar geriau vengt? nes persodinant tikrai geriau jau vengti pagilinimo
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 06, 16:56)
turiu bazėse prisipirkus užspaudžiamų maišelių, panašiai tokio pat dydžio, kaip ir vidinis originalusis. 100vnt berods 0,90Lt tie maišeliai kainavo.
O kas dėl šaldytuvo, tai augalų sėkloms, svogūnėliams paprastai daržovių skyrius naudojamas
O kas dėl šaldytuvo, tai augalų sėkloms, svogūnėliams paprastai daržovių skyrius naudojamas
supratau, berods turiu užspaudžiamų maišelių.
mano šaldytuve daržovių skyrius su "nuline" zona, bijau kad netiks pelargonijoms
gundausi ir aš praplėšt
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 06, 19:59)
mano šaldytuve daržovių skyrius su "nuline" zona, bijau kad netiks pelargonijoms
gundausi ir aš praplėšt
gundausi ir aš praplėšt
Liebherr'is? Jei daržovėms patinka ir vos ištrauktos nepajuoduoja, tai ir sėkloms patiks. Tik toks palaikymas šaldytuve stratifikavimu vadinamas, sėklos turėtų dygti prie 22-25C.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 06, 19:18)
Liebherr'is? Jei daržovėms patinka ir vos ištrauktos nepajuoduoja, tai ir sėkloms patiks. Tik toks palaikymas šaldytuve stratifikavimu vadinamas, sėklos turėtų dygti prie 22-25C.
aha
dėkui o manai ir obelžiedžių sėkloms patiktų? laikyt uždaram pakelyje ar jau atvertam? kiek ilgai?
Neturejo zmogus vargo,nusipirko parsiuka Kai suzydes,neuzmirskit man liezuvi kysteleti
Laukiu rytojaus,noriu gelytemis terasa pasipuosti
Laukiu rytojaus,noriu gelytemis terasa pasipuosti
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 06, 20:28)
aha
dėkui o manai ir obelžiedžių sėkloms patiktų? laikyt uždaram pakelyje ar jau atvertam? kiek ilgai?
dėkui o manai ir obelžiedžių sėkloms patiktų? laikyt uždaram pakelyje ar jau atvertam? kiek ilgai?
nelabai suprantu kodėl taip siūlo, obelžiedžių tikrai nestratifikuosiu - jau kiek gavo šalčio beskirsdamos, užteks. Šiaip pašaldomos sėklos, kurios natūraliai gamtoj per žiemą lauke būna arba pomidorų daigus ir tuo pačiu besiformuojančius žiedus tokios procedūros užgrūdina.
O sėklas pašaldau visada vienodai - mažas plastikinis indelis su dangteliu, jame padaromos adata skylutės. Sėklos paskleidžiamos ant sudrėkintos ir nugręžtos marlės, binto ar popierinio rankšluoščio, viskas uždengiama. Kasdien 30min išimu iš šaldytuvo, prasivėdina ir pašyla. Na, ir vėl atgal. Svarbu nepamiršt sėklų
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 06, 19:44)
nelabai suprantu kodėl taip siūlo, obelžiedžių tikrai nestratifikuosiu - jau kiek gavo šalčio beskirsdamos, užteks. Šiaip pašaldomos sėklos, kurios natūraliai gamtoj per žiemą lauke būna arba pomidorų daigus ir tuo pačiu besiformuojančius žiedus tokios procedūros užgrūdina.
O sėklas pašaldau visada vienodai - mažas plastikinis indelis su dangteliu, jame padaromos adata skylutės. Sėklos paskleidžiamos ant sudrėkintos ir nugręžtos marlės, binto ar popierinio rankšluoščio, viskas uždengiama. Kasdien 30min išimu iš šaldytuvo, prasivėdina ir pašyla. Na, ir vėl atgal. Svarbu nepamiršt sėklų
O sėklas pašaldau visada vienodai - mažas plastikinis indelis su dangteliu, jame padaromos adata skylutės. Sėklos paskleidžiamos ant sudrėkintos ir nugręžtos marlės, binto ar popierinio rankšluoščio, viskas uždengiama. Kasdien 30min išimu iš šaldytuvo, prasivėdina ir pašyla. Na, ir vėl atgal. Svarbu nepamiršt sėklų
ne, obelžiedžių nesiūlė statifikuoti, ypatingasis keistasis aprašymas buvo skirtas dryžuotosioms orandžinėms:
ir jas ne sėklas stratifikuoti, o PASĖTI į drėgną dirvą, dvi savaites laikyti +21 laipsny, tada keturias savaites šaldytuve +4, tada perkelti į +10. Laipsnius tai aš "išverčiau" iš Farenheito skalės.
sakau įdomiai kaip, o jei išdygsta tik pasėjus po savaitės? tai daigus laikyt šaldytuve +4?
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 06, 20:52)
sakau įdomiai kaip, o jei išdygsta tik pasėjus po savaitės? tai daigus laikyt šaldytuve +4?
tai tada garsiai plojam rankom ir sodinam daigus, kam juos dar šaldyt- juk pelargonijų daigai šalčio bijo Čia tiesiog bus sėkmė, kad sėklos sudygo taip greit be "kvailysčių", nes jos ir skirtos daigumui sužadinti, aš bent taip manau.
Tik va šitų ir sėklos kitokios, kažkokia žalia mase apmaišytos...Obelžiedžių normalios sėklos, o tos tokias pažaliavusios...jas tiesiog kitiems metams pasiliksiu, iškart po naujų šaldytuve pasidėsiu
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 07, 10:23)
tai tada garsiai plojam rankom ir sodinam daigus, kam juos dar šaldyt- juk pelargonijų daigai šalčio bijo Čia tiesiog bus sėkmė, kad sėklos sudygo taip greit be "kvailysčių", nes jos ir skirtos daigumui sužadinti, aš bent taip manau.
Tik va šitų ir sėklos kitokios, kažkokia žalia mase apmaišytos...Obelžiedžių normalios sėklos, o tos tokias pažaliavusios...jas tiesiog kitiems metams pasiliksiu, iškart po naujų šaldytuve pasidėsiu
Tik va šitų ir sėklos kitokios, kažkokia žalia mase apmaišytos...Obelžiedžių normalios sėklos, o tos tokias pažaliavusios...jas tiesiog kitiems metams pasiliksiu, iškart po naujų šaldytuve pasidėsiu
nu, aš žiūrėjau ir galvojau, ar jos čia nudažytos žaliai, ar jos čia iš gamtos tokios kitokios
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 07, 11:37)
nu, aš žiūrėjau ir galvojau, ar jos čia nudažytos žaliai, ar jos čia iš gamtos tokios kitokios
Čia žalios sėklos buna mirkytos mineraliniomis medžiagomis, ir skatinančios dygima milteliai, todėlir žalios. buna ir mėlynu, violetinių, raudonu, žaliu