Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Violeta* @ 2011 04 10, 14:19)

ačiū už info. tau negalima až siųsti (gal dėžutė pilna?). kada reikės sutart kada iš tavęs paimt 4u.gif (ar ne Antakalny gyveni?)

QUOTE(Dantiste @ 2011 04 10, 14:52)
O sakykit i metrini loveli kiek pelargoniju reiketu sodint? kokias 8? g.gif nusipirkau vakar 10 daigeliu, norejau 2 metrinius lovelius apsodint, bet pasirodo tik viena toki lovi turiu, visi kiti po 80 cm. Bet dabar paskaiciau, tai iseina kad tu 5 gelyciu metrui per mazai? Pas mane po 3 svyrancias ir 2 kompaktines buvo skirta loveliui, tik veisliu nezinau. Tai i kokio dydzio lovelius geriausia sodinti? blush2.gif

kompaktinei pelargonijai reikia 12 cm, o svyrančiai 9-12 cm. senbuvės mane čia pamokino, kad labai patogu išsikirpt tokio dydžio apskritimus ir pasidėlioti lovelyje ar klomboje ar pan.
Atsakyti
"Užpuolė" norinčios pelargonijų ir liudisijų... Aš Pilaitėj gyvenu..

Dantiste,
Į metrą dėkit 7 daigus...Vienas per vidurį centre, kiti po tris iš šonų...Sprindis yra beveik tas pats atstumas, jei norit greito darbo mirksiukas.gif

šiandien pagaliau visas gėlės persodinau.. bis.gif Ant palangių nebėr laisvos vietos, daigyklos, puodeliai, puodukai, vazonai, labai jau laukiu atšilimo kad galėčiau į balkoną ištarabanint savo gėlyną...
prie viso gėrio dar bergpalais kelis daigus prigriebiau turguj..Galvoju, kaip čia be pernykčio grožio. mirksiukas.gif ..kokių bijūnų dar radau wub.gif ...Žemaitijoj tokius tik Jediara, ko gero, turi - vešiu mamai sodint blush2.gif , bet viskas....viskas pasodinta, mano darbai baigti jau pavasariniai..Nieko nebepirksiu gėlių skyriuose...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 10 balandžio 2011 - 17:59
QUOTE(Partizanė @ 2011 04 10, 18:20)
kompaktinei pelargonijai reikia 12 cm, o svyrančiai 9-12 cm. senbuvės mane čia pamokino, kad labai patogu išsikirpt tokio dydžio apskritimus ir pasidėlioti lovelyje ar klomboje ar pan.

QUOTE(Violeta* @ 2011 04 10, 18:45)
Dantiste,
Į metrą dėkit 7 daigus...Vienas per vidurį centre, kiti po tris iš šonų...Sprindis yra beveik tas pats atstumas, jei norit greito darbo  mirksiukas.gif

Aciu mergaites uz atsakymus 4u.gif einu loveliu ieskot bigsmile.gif
Atsakyti
dar ir čia to paties paklausiu, nes su pelargonijom susiję. klausimas apie dizainą:

aha, dar norėjau pasitart. į 60 cm lovį planuoju tris geltonas tagetes ir keturias svyrančias pelargonijas.

tagetes:
user posted image

svyrančios pelargonijos:
user posted image

user posted image

user posted image
žinau, geriausiai būtų geriausiai žiūrėjęsi su amethyst (vidurine), bet tiek jų nebuvo tąkart, tai pirkau miksą.

kažkaip planavau sodint taip: viršuje antroje eilėje tagetes, o priekinėje eilėje svyrančias pelargonijas: dryžuotą, vienspalvę, vienspalvę, dryžuotą. (vienspalvę tai arba tas rožines arba amethyst vienodas vienam lovely)

bet dabar pagalvojau geriau ir gal sakau nemaišyt? į lovį su tagetem sodint tik vienos spalvos pelargonijas? ir tiesiog lovius kabinti miksuojant kas antrą - vienspalvis / dryžuotas

Atsakyti
Partizane, o lovelis 180mm ar 300mm pločio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 10 balandžio 2011 - 22:04
Merginos, norejau dar pasiteirauti del to apsipirkimo amazonej, man skaiciuoja 14 zaliu uz parsiuntima, jums taip pat? Ar tiesiog mus ne i bendra parsius? g.gif Mes labai dideliai tarpais susirasome su taure, tad jos dar neklausiau?
Atsakyti
Manau, kad Taurė siųs viską vienu siuntiniu savo kolegei čia Lietuvoje...Tai tada visa bendra siuntinio vertė yra 14 dolerių, nuo visų užsakymų bendrai krūvoj..
Tai jei gausit savo siuntinį supakuotą individualiai jums su USA antspaudais ir ženklais neatplėštą, jūsų siuntinys atskiras jums individualizuotas, tai tada jau 14 dolerių kiekvienai atskirai bus..jei gausim siuntinukus perpakuotus, kas reikš, kad buvo vienas siuntinys, kuris išdalintas čia atskirai ir perpakuotas, tai tada jau tų 14 siuntimo dolerių ner pagrindo reikalaut, viso labo tik 4 - 5 litai Lt už registruotą laišką turėtų būti.. g.gif nes šiaip jau čia yr galimybe gudraut - nuo visų paimt po 14 $ kai siuntinys tebus vienas vnt. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 11 balandžio 2011 - 08:27
Aisku Violeta, nes prie bendros sask. man ji itraukia ta suma, na bus matyt kokia ta galutine kaina, nes avansa jau sumokejau, o jeigu taip atrasai man, reiskia ir tau ta 14 skaiciuoja ax.gif baisiai prabangios bus tos musu gelytes mirksiukas.gif Tikiuosi augas musu zemej ir "nesioziuos" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 04 11, 09:33)
man ji itraukia ta suma, na bus matyt kokia ta galutine kaina, nes avansa jau sumokejau, o jeigu taip atrasai man, reiskia ir tau ta 14 skaiciuoja ax.gif  baisiai prabangios bus tos musu gelytes mirksiukas.gif  Tikiuosi augas musu zemej ir "nesioziuos" thumbup.gif

O tu jau avansa sumokejei?
As klausiau tai ji sake tik kai gris i Lt as jai padarysiu pavedima. Bet ztat grazias manau issiauginsime,as jau turiu kam ir perparduoti kai jau praauginsiu,norinciu atsiras,taigi manau issilyginsiu suma ir nedaug tesigaus man.

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sega01 @ 2011 04 11, 10:14)
O tu jau avansa sumokejei?
As klausiau tai ji sake tik kai gris i Lt as jai padarysiu pavedima. Bet ztat grazias manau issiauginsime,as jau turiu kam ir perparduoti kai jau praauginsiu,norinciu atsiras,taigi manau issilyginsiu suma ir nedaug tesigaus man.
Labas rytas 4u.gif

Taip, avansa sumokejau 4u.gif nagi skubu tu seklu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kkarile @ 2011 04 11, 11:07)
Taip, avansa sumokejau  4u.gif  nagi skubu tu seklu mirksiukas.gif

biggrin.gif ziurek kad dar ne paskutine gautum jas is musu cia visu smile.gif
Atsakyti
Sveikos pelargoniju augintojos!

skaitau sita temele, ir kazkaip malonu smile.gif auginu ir as pelargonijas, gal tiksliau galima butu sakyti auga jos pas mane pacios:)

Norejau paklausti - gal kas galetu is nuotraukos pasakyti, kokia galetu buti sitos pelargonijos veisle?

http://www.flickr.co...57626349083721/

Turiu ja jau senokai, gal ketverius metus. Siaip nereali veisle - labai gausiai zydi, lengvai priziurima, lengvai dauginama auginukais, greitai auga ir viena ankstyvesniu. Nufotografavau pernai sodinto augaliuko ziedus - po ziemos kiek pabale ziedlapiu krastai, taciau spalvos intensyvumas daug maz toks. Zydi jau kuris laikas, savaitele kita po ziemos smile.gif realiai nuo sitos pelargonijos ir uzsikabinau as uz ju auginimo smile.gif
Skaiciau apie isgirtaja jusu Bergpalais ir galvoju gal tokia ir turiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etan: 11 balandžio 2011 - 10:44