QUOTE(Violeta* @ 2011 04 09, 21:27)
Partizane, kaip suprantu augini ir orches..aš tik juvelyrines, parašyk man dėl tos, kur aš parašiau orchių temoj...to dideliais dideliais baltais žiedais žydinčio mažiuko feleonopsio..žiedas tai pavergė, norėjau pirkt, bet geda man, apie juos nė velnio neišmanau...ar sveiki jie ermitaže buvo?
tavo až perpildyta, tai atrašau čia, paofftopinsiu
Aš auginu falenopsius, kitų nemoku, mokinuosi dabar raibuolę augint dar. Beje, priglausiu taviškės diudisijos nulaužtuką, jei papasakosi, kaip prižiūrėt
tai va, dėl tavo matyto. negarantuoju kad tai tikrai taip, kaip sakau, bet esu mačiusi seniau Ermitaže falenopsių tokių, panašių į tavo aprašytus: ten yra didžiažiedis (mes liaudiškai vadiname karališku) falenopsis, kuriam po pirmojo pumpuro nukerpamas žiedastiebis. tada užauga tik vienas žiedas, jie jį ten supakuoja gražiai ir atrodo "kitoniškai". jei gėlytė leis toliau žiedastiebį, jis bus tiesiog įprastas, na nebent tu jį vėl pakirpsi, bet kuo tai gali baigtis naminėm sąlygom, net nežinau. nu gal gėlė gali sustresuoti ir nudžiovint pumpurą?...
šaknų duotuoju atveju neapžiūrinėjau.
planuoju dar kada palėkt iki ermitažo, apžiūrėsiu ir įvertinsiu tiksliai, ką tu turėjai omeny
šiaip, orchidėjininkės tokio tipo gėlės "prievartavimo" nelabai mėgsta.
milžiniškų žiedų balti falenopsiai išties užburiančios gėlės, ir kainuoja jos nemažai. bet va už tą nukirptą, net nežinau, ar kaina atitinkama. tiesiog aš tokios nepirkčiau, nenatūralu