Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(saulyte525 @ 2011 04 09, 13:24)
pažiūrėjau kokios  gražios  wub.gif , o gal jau su žiedais jau jos buvo  ?

Ne visos, bet yra ir su žiedais. Olisetos daigeliai daugiau nei litu pigesni ir mažiausiai 5 kartus gražesni, didesni.

Greit žydės Calais:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 09, 18:52)
Ne visos, bet yra ir su žiedais. Olisetos daigeliai daugiau nei litu pigesni ir mažiausiai 5 kartus gražesni, didesni.

na reiks ryt ryte į "Olisetą" Vilniuj Ukmergės plente pavažiuoti, gal dirbs 7-nį.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 09, 13:20)
Tos įmaišomos drėgmę sulaikančios granulės su trąšom tokios, kur aš pirkau, Vilniaus ermitaže:

http://www.climbingp...ProductRef=2108

apie 16 litų buvo, su nuolaida apie 12 lt išejo...

va kuo jos geros:

Nutrigel will give your plants balanced nutrients for a whole six months - so feeds all season long. In addition to this Nutrigel will reduce watering by up to 4 times and therefore greatly improves your plants performance - after each watering the crystals re-charge absorbing water. The ability to store water reduces water stress in plants and helps retain flowers and fruit in times of hot weather and during rapid plant growth. This specially formulated water-retaining gel is perfect for all hanging baskets, patio pots and containers but can also be used in flowerbeds and vegetable plots.

aš ermitaže vakar buvau prieš pat uždarymą, akla jau visa. aš tik lietuviškas hidrogranules radau, juknevičiaus. nu ėmiau ką daryt, ir be nuolaidos dar. ai. tiek tos.

QUOTE(saulyte525 @ 2011 04 09, 19:23)
na reiks ryt ryte į "Olisetą" Vilniuj Ukmergės plente pavažiuoti, gal dirbs 7-nį.

aš jau koduojuos cool.gif
Atsakyti
Partizane, kaip suprantu augini ir orches..aš tik juvelyrines, parašyk man dėl tos, kur aš parašiau orchių temoj...to dideliais dideliais baltais žiedais žydinčio mažiuko feleonopsio..žiedas tai pavergė, norėjau pirkt, bet geda man, apie juos nė velnio neišmanau...ar sveiki jie ermitaže buvo?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Susiduriau su dilema, mano vienas "vazonas" 1mx1m. Tai kiek sodinti peargoniju? pasiskaiciuoju pagal jusu rekomendacijas tai iseitu..........bijau net istarti skaiciu verysad.gif
Pernai ten pasodinau 13 svyr. surfiniju, tai uzdenge normaliai po kokiu 2-3 savaiciu. Bet surfijos tai ne pelargonijos.Tiesa, turimos veisles Ville de Paris, Ville de Dresden, Decora Pink. Cia tos smulkiaziedes. Ir atrodo kad megsta plestis. Na nzn nes neauginau ju. Gal kuri auginote jas?

aciuks.gif
Atsakyti
Vienai suaugusiai pelargonijai šaknims turi likti apie 12 cm..Tai taisyklė loveliui...jei indas - didelis kvadratas, tai galit palikti vienam augalui po 20 cm..pelargonijos loveliuose susodinamos tankiau tuo tikslu, kad būtų mažesni krūmai - "augtų ne į lapus, o į žiedus"...nes ir svoris ir pan - super dideles nebegražu g.gif
Bet tokios gerai atrodo auginamos ant žemės..kokiuose krepšiuose, dideliuose vazonuose...Kalbu apie kompaktines..Jos susiformuoja didesniais kupstais, daugiau lapijos ir gerai atrodo..Jūsų svyrančios..Tai g.gif Indui 1mx1m trijų tikrai nepakaks..Galit su kitais augalais derint.. g.gif Gražiai dera su serenčiais, žydrūniais, lobelijomis, laibeniais, pilkšvosiomis žilėmis, šliaužiančiaisiais šlamučiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 10 balandžio 2011 - 08:16
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 09, 09:29)
Savo įšaknydintas tik kelis kartus palaisčiau augimo stimuliatoriumi. Kol matosi, kad auga normaliu tempu, lapai neparodo, kad kažko trūkų, tai dar ir netręšiu  4u.gif

Aciu 4u.gif
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 09, 11:16)
Mano žemės tai skirtos daigams auginti, pardavime po 7 litrus sufasuotos...na tokio vieno pako man 1 loveliui pakanka. Pernai ir užpernai naudojau Schultzo trąšas tirpias melsvokais milteliais, tirpint vandenyje reikėjo, ištirpdavo l greit. Sakyčau l skalsios trąšos, per 2 metus vasaros sezonais naudotos neišsinaudojo..

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Aš vakar kažkodėl prisiminiau seną gerą jeronimą, kuris, pasirodo irgi yra pelergonija. Kaži, kur galėčiau įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 09, 21:27)
Partizane, kaip suprantu augini ir orches..aš tik juvelyrines, parašyk man dėl tos, kur aš parašiau orchių temoj...to dideliais dideliais baltais žiedais žydinčio mažiuko feleonopsio..žiedas tai pavergė, norėjau pirkt, bet geda man, apie juos nė velnio neišmanau...ar sveiki jie ermitaže buvo?

tavo až perpildyta, tai atrašau čia, paofftopinsiu biggrin.gif

Aš auginu falenopsius, kitų nemoku, mokinuosi dabar raibuolę augint dar. Beje, priglausiu taviškės diudisijos nulaužtuką, jei papasakosi, kaip prižiūrėt blush2.gif
tai va, dėl tavo matyto. negarantuoju kad tai tikrai taip, kaip sakau, bet esu mačiusi seniau Ermitaže falenopsių tokių, panašių į tavo aprašytus: ten yra didžiažiedis (mes liaudiškai vadiname karališku) falenopsis, kuriam po pirmojo pumpuro nukerpamas žiedastiebis. tada užauga tik vienas žiedas, jie jį ten supakuoja gražiai ir atrodo "kitoniškai". jei gėlytė leis toliau žiedastiebį, jis bus tiesiog įprastas, na nebent tu jį vėl pakirpsi, bet kuo tai gali baigtis naminėm sąlygom, net nežinau. nu gal gėlė gali sustresuoti ir nudžiovint pumpurą?...
šaknų duotuoju atveju neapžiūrinėjau.
planuoju dar kada palėkt iki ermitažo, apžiūrėsiu ir įvertinsiu tiksliai, ką tu turėjai omeny 4u.gif
šiaip, orchidėjininkės tokio tipo gėlės "prievartavimo" nelabai mėgsta.
milžiniškų žiedų balti falenopsiai išties užburiančios gėlės, ir kainuoja jos nemažai. bet va už tą nukirptą, net nežinau, ar kaina atitinkama. tiesiog aš tokios nepirkčiau, nenatūralu 4u.gif
Atsakyti
Mergaites,kas busit Olisetoj ar kur daugiau gelyciu,zvilgtelekit i begonijas 4u.gif Man reikia tos rusies,kur iliuminatorius paminetas biggrin.gif Illumination Apricot".Paprasyciau tada,kad nupirktu man,nes provincijoj tokiu nerasi schmoll.gif Rasau cia,nes cia vis oliseta gerai minima....Busiu dekinga smile.gif
P.S.Esme tame,kad reikia ne rausvu,nes turiu,o gelsvu didziaziedziu gumbiniu svyranciu bigsmile.gif Ir visko viename smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 10 balandžio 2011 - 13:46
QUOTE(Partizanė @ 2011 04 10, 13:33)
tiesiog aš tokios nepirkčiau, nenatūralu  4u.gif

dėkui, aš ir nelabai mėgstu gėlės prievartaut..Užtat visokie bonsai - ne man ..Feleonopsių nelabai mėgstu, bet va tie karališki didžiažiedžiai - kaupiuosi pirkimui, labai man gražūs, bet ne tie standartiniai...o delno dydžio...Kainuoja atitinkamai, bet retai kada matau.
Liudisija - biškį off topic, bet trumpai - auginama kaip eilinė kamabarinė gėlė, ne kaip orchidėja, t.y. ji labai mėgsta gerą derlingą trąšią žemę, mėgsta šviesią patalpą, bet labai bijo tiesioginės saulės..Liudisija discolor gal ne taip bijo, bet pvz red velvet - per porą val tiesioginėj kaitrioj saulėj tiesiog žūna..ideali gėlė tamsokiems kambariams, nes tada išryškėja lapų grožis..Šviesoj jie blunka..Liet saikingai, žemė neturi perdžiūt ir būt permirkus..Žemė - biohumusas sumaišytas su žeme daigams, atatinkamai sumaišyta su granulėm jau anksčiau rodytom, dėtas drenažas, ūgliai šaknydinimo hormonais suteplioti..persodint ir tręšti nereiks ,kas norit prašom 4u.gif persodint didelę yra keblu, žiauriai apsilaužo, ką rodo ir mano persodinimas, bet maniškė buvo taburetės dydžio mirksiukas.gif

sorry už off topic, bet liudisijoms atskiros temos nėr, o kodėl orchidėjininkes ignoruoja juvelyrines orches - man mįslė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 10 balandžio 2011 - 14:21
O sakykit i metrini loveli kiek pelargoniju reiketu sodint? kokias 8? g.gif nusipirkau vakar 10 daigeliu, norejau 2 metrinius lovelius apsodint, bet pasirodo tik viena toki lovi turiu, visi kiti po 80 cm. Bet dabar paskaiciau, tai iseina kad tu 5 gelyciu metrui per mazai? Pas mane po 3 svyrancias ir 2 kompaktines buvo skirta loveliui, tik veisliu nezinau. Tai i kokio dydzio lovelius geriausia sodinti? blush2.gif
Atsakyti