Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Savo įšaknydintas tik kelis kartus palaisčiau augimo stimuliatoriumi. Kol matosi, kad auga normaliu tempu, lapai neparodo, kad kažko trūkų, tai dar ir netręšiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 09 balandžio 2011 - 08:30
Mano žemės tai skirtos daigams auginti, pardavime po 7 litrus sufasuotos...na tokio vieno pako man 1 loveliui pakanka. Pernai ir užpernai naudojau Schultzo trąšas tirpias melsvokais milteliais, tirpint vandenyje reikėjo, ištirpdavo l greit. Sakyčau l skalsios trąšos, per 2 metus vasaros sezonais naudotos neišsinaudojo..Po to gėles kaimynei atidaviau prižiūrėt -nes išvykt reikėjo- su visom trąšom, sakė ir dabar tebeturi ...Tai kaip augo, visos matėt, labai geros trąšos ir gan brangokos, ~40lt buvo žalioj stotelėje..Bet man nepatinka jas sandėliuot, tai šiemet pirkau tas įmaišomas - kvapas darbo metu gryna chemija, bet tik kol dirbi - suliejus sumaišytas žemes viskas ok. Tos trąšos irgi ilgo poveikio, po kurio laiko galima tręšti papildomai..Kadangi pirmi metai su tom granulėm - ten buvo drėgmę palaikančios granulės sumaišytos su trąšom - dvigubas poveikis, tai man vėlgi patiko...Anksčiau pasodinti daigai būdavo kiek apvytę kelias dienas, dalis lapukų, žiedų apdžiūdavo, o šiemet - toks jausmas, kad daigai net nepajuto persodinimo..Pokas to mišinio kainavo apie 12 lt kažkur, jo pakanka viso 75 litrams žemių...tai man liks ir kitiems metams, ko gero, net ir kambariniams augalams persodinimui naudosiu.. g.gif Persodinaiu vakar į tokią žemę liudisiją, taip pat kišiu ir smidrą, visus storalapius - na, kam reikia trąšios žemės ir drėgmės kiek daugiau..Nes vasarą tai jau lažas gaunasi viską apliet..
Atsakyti
jau bigsmile.gif Olisetoj daigai, tokie gražūs, masyvūs po 2,5Lt. Prisipirkau, rupūžyte rugienoj blush2.gif
Atsakyti
o ką pirkot ? kokias, tiksliau? blush2.gif
Atsakyti
visos kompaktinės - Bergpalais, Calais, Parlenkette Sabine; Kita grupė - Peppermint twist ir Candy Rose. Pastaroji reikalinga buvo šalia alūnės, tamsiai bordo lapais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 09 balandžio 2011 - 10:27
Bus gražu smile.gif
Atsakyti
o as siandien smarkiai darbuojuos, persodinu visus auginukus i pastovia vieta ir iskilo klausimas ar bus grazu jei susodinsiu i dideli vazona kompaktines pelargonijas misini, nu nezinau kokios ten spalvos pirkau misini, gal kas bandet, ar tiesiog palaukti kol prazys ir pagal spalvas pasigrupuoti g.gif
Atsakyti
manau, sodinkit ką turit...kiekvienąkart persodinus, bus adaptacija, kai dalis lapukų ir žiedų nugels ir nudžiūs..tai jei žydinčios pelargonijos taip "sunegaluos", juk nebūsit patenkinta, kai žiedai ims byrėti...o mišinyje, manau sėklos jau būna paderintos, kad pernelyg nesipjautų spalvos..
Atsakyti
Ačiū, taip ir padarysiu wub.gif
Atsakyti
Nepatyrusi as dar gelininke...tai skaitant sita tema mane tik neviltis dar labiau apima... doh.gif Bandysiu jau patyrusiu gelininkiu patarimais naudotis blush2.gif Kaip tik ruosiuosi jau pastoviai vietai geles persodinti... ar galetumet Jusu minetu imaisomu trasu tikslu pavadinima parasytir kur ieskoti...kad galeciau tik ateiti ir neieskodama pirkti blush2.gif
Idedu pasirodyti savo pernykscias geles. Siems metams islaikiau 2 lovelius ir dar prisidaiginau... Aisku neatsispyriau ir vakaryksciam pirkimo "uraganaui" 4u.gif bet cia jau ateiciai..

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 09, 10:27)
visos kompaktinės - Bergpalais, Calais, Parlenkette Sabine; Kita grupė - Peppermint twist ir Candy Rose. Pastaroji reikalinga buvo šalia alūnės, tamsiai bordo lapais  smile.gif

pažiūrėjau kokios gražios wub.gif , o gal jau su žiedais jau jos buvo ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 09 balandžio 2011 - 12:25
Tos įmaišomos drėgmę sulaikančios granulės su trąšom tokios, kur aš pirkau, Vilniaus ermitaže:

http://www.climbingp...ProductRef=2108

apie 16 litų buvo, su nuolaida apie 12 lt išejo...

va kuo jos geros:

Nutrigel will give your plants balanced nutrients for a whole six months - so feeds all season long. In addition to this Nutrigel will reduce watering by up to 4 times and therefore greatly improves your plants performance - after each watering the crystals re-charge absorbing water. The ability to store water reduces water stress in plants and helps retain flowers and fruit in times of hot weather and during rapid plant growth. This specially formulated water-retaining gel is perfect for all hanging baskets, patio pots and containers but can also be used in flowerbeds and vegetable plots.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 09 balandžio 2011 - 13:23