Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

QUOTE(Violeta* @ 2011 04 08, 21:25)
O jūs viską perskaitėt, taigi rašiau, kad su floros senbuvėm pasidalinsiu  mirksiukas.gif Jediara, kažin ką aš  omenyje turėjau smile.gif

blush2.gif clap.gif clap.gif clap.gif Galvojau, kad jau man neliko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 08, 20:26)
blush2.gif  clap.gif  clap.gif  clap.gif Galvojau, kad jau man neliko  ax.gif

aš tai sėklų neduočiau, bet daigais - kitas klausimas tongue.gif ( na, man taip pačiai ramiau blush2.gif )

Tiesa, šiemet mažai pelargonijų kieme bus, pasikankinsiu su petunijomis ( kažkaip pasiilgau jau jų). Bet kitais metais - laikykitės bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 balandžio 2011 - 19:30
tai man irgi ramiau būtų daigais, bet Jediara kažkur apie Jurbarką berods gyvena, tai kaip daigus perduot iš Vilniaus? na, susiderinsim kaip nors...pirma sėklų sulaukt reikia, žemes kedent smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 08 balandžio 2011 - 19:35
Jei man sėklos nedygs, prašysiu Gaudvilės padėti mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 08, 20:34)
tai man irgi ramiau būtų daigais, bet Jediara kažkur apie Jurbarką berods gyvena, tai kaip daigus perduot iš Vilniaus? na, susiderinsim kaip nors...pirma sėklų sulaukt reikia, žemes kedent smile.gif

Tai ji į Kauną važinėja, o čia jau man visai neproblema pasidalint wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 08, 21:37)
Tai ji į Kauną važinėja, o čia jau man visai neproblema pasidalint wink.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
man pernai nesisekė su pelargonijom. sodinau į nedidelį induka tris skirtingas, dvi iš jų visai padoriai augo, trečia skurdo, nes jas anos dvi užgožė. o kad jas reikia daug tręšti tik į metų galą pasivarginau pasidomėt doh.gif
užtat šiemet va ruošiuos iškart sumaišyt su trąšų granulytėm. ermitaže ir trąšoms dabar nuolaida.

pernai per fuksą savo spriges su trąšom sumaišiau (vyras buvo siųstas pirkt vermikulito, o nupirko nežinia ko, kažkokio dirvos gerintojo - trąšų). tai tame mišinyje sprigės ir tagetės ėjo iš proto thumbup.gif
Atsakyti
ir aš per savo darbus likau be šių gražuolių verysad.gif , nu jūs mergaitės ir greitos , tokią audrą čia sukėlėt nespeju net skaityti , ką čia audra tikras viesulas vardu PELARGONIJA.
Papildyta:
o lašišines pelargonijos sėklas pirkau sėkluvos sėklų 6 vnt. apie 4 Lt. visos sudygo ir labai greitai.
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 04 08, 22:28)
ir aš per savo darbus likau be šių gražuolių  verysad.gif , nu jūs mergaitės ir greitos , tokią audrą čia sukėlėt nespeju net skaityti , ką čia audra tikras viesulas vardu PELARGONIJA.
Papildyta:
o lašišines pelargonijos sėklas pirkau sėkluvos sėklų 6 vnt. apie 4 Lt. visos sudygo ir labai greitai.

kokiame tu mieste?

aš kątik iš Ermitažo. nusipirkau vieną daigą tų Burgurbuduar nu žo, kur Violeta rekomendavo, dabar pavadinimo neatgaminu, reik eit pažiet.
ale sveikas protas nugalėjo, pirkau tik vieną vieną vieną. stoviu ir koduojuos vieną vieną vieną.

važiavau tai vazonu. bet vat vazono tai nei vieno tinkančio neradau.

dabar klausimas. stovėjau prie trąšų pusvalandį, skaičiau skaičiau viską. ir galiausiai nupirkau mažą kiekį trąšų granulėm, kurios parašyta kad skirtos tirpinti ir laistyt. ar galiu aš jas į žemes įmaišyt? na ar nenudeginsiu ten kažkaip.
tos kur su žemėm maišomos man... nepatiko. neapaaiškinsiu kodėl, neklauskit.
Papildyta:
Bergpalais - va kaip vadinasi. taigi Ermitaže parduoda. beje, daigams tas minus trisdešimt ar keturiasdešimt tai NEGALIOJA. nes padaryta neva akcija, 2.99 Lt ir tada netaikoma ta bendra akcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 08 balandžio 2011 - 22:43
Nežinau Ermitažo trąšų asortimento, bet galiu papasakot apie ilgai grojančias trąšas.
Pirkau pernai vejai tręšti ilgai grojančių - Compo f. ( kaina nemaža). Pagal rekomendacijas užtenka 2 kartus per sezoną, taip ir buvo.

Anksčiau į vazonėlius prikaišiodavau lazdelių. Prieš kokius 10 metų buvo gerai, paskutiniu metu nebepatiko.
Kaskart tirpint - taip pat erzinantis dalykas. Trąšos geros, bet ... beveik pilnas kibirėlis tebėra, tręšiu tik gėles, o prieš tris metus pirkto nesugebu niekaip pribaikt.

Tai va, mąstau taip - įmaišyt galima, bet pagal instrukciją. Tarkim nurodyta kiek gr į ltr vandens, tai čia vietoj vandens reiktų imti substrato kiekį. Kitaip nudegins šaknis. Gana greitai bus suvartotos augalo ir sekantį kartą teks tirpinti vandenyje, laistyt. Tik kaip paskaičiuot laiką, kada?
O maximoj mačiau berods rusų ilgai grojančių buteliuką, įvairių spalvų žirniukai.Veikimas iki 180dienų. Pasirodė geriausiai tinkamos. Nes ilgo veikio taip pagamintos, kad tirptų palaipsniui. Vejos trąšos patvirtino.
Atsakyti
aha, spalvotus žirniukus ir ermitaže mačiau. reikės tada pažiet. dėkui. o tirpinimas bergždžias reikalas. aš skystų neįpilu, tai tirpint... irnesakyk.gif
tas įmaišysiu į keletą, gerai kad nedaug pirkau.
Atsakyti
Apie trasa cia uzvedete g.gif gal galite pasakyti, jeigu mano yra susodintos is nulauztu sakeliu, tai kada jau galeciau tresti? Nes zeme mano nera spec. palergonijoms-paprasta ax.gif
Atsakyti