Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnesių vaikučių meniu

Labas mamytes !
Musu meniu:
9 val.pienukas
12 val.Milupos arba Hipp kose
16val. darzoviene su jautiena arba vistiena
19val. vaisiai (arba tyrele)
21val.Milupos naktine kose su pienuku.

Mamytes kokius javainius duodat savo maziams? Noreciau pamegint, nes mano valgo ka tik duodu, nesispjaudo smile.gif Net ir zuvies taukus isgeria nesiraukydama smile.gif

Skaiciau, kad duodat ir vynuoges, ir nektarinus... tikriausiai susmulkinat (sublenderiuojat)? ar meginat duoti pakramtyt. Mano kruopyte tik du dantukus teturi dar, bijau kad neuzspringtu...
Atsakyti
QUOTE(((Smilte)) @ 2012 08 13, 18:23)
Labas mamytes !
Musu meniu:
9 val.pienukas
12 val.Milupos arba Hipp kose
16val. darzoviene su jautiena arba vistiena
19val. vaisiai (arba tyrele)
21val.Milupos naktine kose su pienuku.

Mamytes kokius javainius duodat savo maziams? Noreciau pamegint, nes mano valgo ka tik duodu, nesispjaudo smile.gif Net ir zuvies taukus isgeria nesiraukydama smile.gif

Skaiciau, kad duodat ir vynuoges, ir nektarinus... tikriausiai susmulkinat (sublenderiuojat)? ar meginat duoti pakramtyt. Mano kruopyte tik du dantukus teturi dar, bijau kad neuzspringtu...

Maniškis šiek tiek vyresnis, bet 9-tą mėnesį irgi teturėjo 2 dantis. Pasiūlyk nesaldžių kukurūzų, jie burnoj ištirpsta. Dar perku duoniukus, tik maniškis truputį alergiškas kviečiams, tai mums lietuviški netinka, juose visose rūšyse yra įmaišyta kvietinių miltų, dėl to perku lenkiškus ruginius ar kukurūzinius duoniukus. Labai gražiai valgo net ir šešką pavaišina. Bijau bandyti trapučius nes per mažai dantų turim
Atsakyti

[/quote]

na mums tik bus 9 men. dantuku nulis rolleyes.gif bet persika, vynuoges, nektarinus. pomidora, obuoli ir t.t. kanda nuo viso.jei per dideli atkanda, tai paprasius isspjauna. ir viska mieliau valgo nuo cielo. uogas jei sutrintos nelabai, o visa apvalia tikduok. tai jau prie lupyciu suspaudziu,kad nematytu biggrin.gif
tik mums su misinukus nekas, be jo gyventi negali. tai po kiekvieno maitinimo gauna uzsigerti. nezinau kaip nupratinti. buna pikta, o kai pamato buteli tai taip dziugauja.... doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif

Sūneliui jau beveik 10mėn. mūsų meniu:

apie 9h.- MP
11h.- košė kokia nors
15h.- daržovienė
17h.- tyrelė, varškytė
19h.- košė
21h.- MP
Išmiegam visą naktį thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Papildyta:
[quote=jurci,2012 08 13, 22:31]
[/quote]
na mums tik bus 9 men. dantuku nulis rolleyes.gif bet persika, vynuoges, nektarinus. pomidora, obuoli ir t.t. kanda nuo viso.jei per dideli atkanda, tai paprasius isspjauna. ir viska mieliau valgo nuo cielo. uogas jei sutrintos nelabai, o visa apvalia tikduok. tai jau prie lupyciu suspaudziu,kad nematytu biggrin.gif
tik mums su misinukus nekas, be jo gyventi negali. tai po kiekvieno maitinimo gauna uzsigerti. nezinau kaip nupratinti. buna pikta, o kai pamato buteli tai taip dziugauja.... doh.gif
[/quote]

Aš viską smulkinu su blenderiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wawoon: 14 rugpjūčio 2012 - 13:17
Labas mamytes,
Mano mazuliui jau 9.5 men wink.gif ir negaliu atsidziaugti jo apetitu, taciau vis dar laaabai daug kartu keliasi naktimis ir praso MP, matyt labiau nusiraminimo reikia, bet mamytei tenka dirbti zinduku ;D
Musu meniu toks:
10 val. Pusryciai:
- Dobilo jogurtas su vaisiais arba su varskyte arba
- Uzpilama kosyte su vaisiais arba
- Vaisiu tyrele (pati ruosiu)

13:30 val. Priespieciai
- Sriubyte (sultinys, tarkuota morkyte, tarkuotas moliugas, vermiseliai)

17 val. Pietus
- Darzoviene su mesyte (salia trintas pomidoras)

20 val. Vakariene (grudine kose arba uzpilama kose)

22 val. MP

2 val. MP

5 val. MP

7 val. MP

8 val. MP

9 val. keliames smile.gif

I tarpus ragaujam obuolio, nors turi tik du dantis, jau moka apgrauzti obuoliuka. Dar duodu duoniuku, sausainiu, baronku, ryziu trapuciu, duonos, uogu, vaisiu, rugpienio.

Nesam ragave zuvies, kiausinio, karves pieno. Siuos produktus ivesim nuo metu.

Kasdien stengiuos maisto raciona keisti, kad butu kuo ivairiau smile.gif

Mamytes, patarkit - ka daryti, kad mazulis tiek kartu nebesikeltu nakti??? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luluska: 15 rugpjūčio 2012 - 22:15
QUOTE(♥SL♥ @ 2012 08 06, 22:18)
Skaitau ir dziaugiuos uz jus..Maniskis nevalgo kruopu kosiu, viska bandziau niekas nepadeda..Tad daktare patare neduoti per prievarta, o palaukti kol didesnis bus..
Taciau isseko mano fantazija, ka dar duoti..?! Valgom visa darzoves, varskyte su naturaliu jogurtu,visas mesytes (jautiena tik nepatiko)..
Didziausia problema ka duoti ryte pusryciams, gal ka pasiulysit vietoj kosiu?

Mano panele irgi nemegsta kruopu, bet valgo darzoves puikiai. Tad as sumaisau kruopas su darzovem ir vualia tongue.gif

o su didziaja tai ko nenoredavo valgyt pvz mesos, darzoviu ar dar ko, tai pakabinu sauksteli to "nemegstamo " maisto, tada imerkiu sauksteli i ka megsta pvz-vaisiu tyrele, jogurtas ar dar kas - ir taip apgauni smile.gif
Atsakyti
Sveikos, maniškė tai užaugo ant kefyro, jokio pieno mišinio negalėjau įsiūlyti,tai draugai atvežė iš Baltarusijos tokį kefyrą kūdikiams...ir tiko. Taigi,kruopų košės irgi dabar tinka tik su kefyru arba dabar su jogurtu,na žodžiu,ir man jau trūksta fantazijos,nesinori vien tik kefyru vaiko maitinti,tiesa,dabar atradom mišinėlį Holle,tai kol kas tinka, bet kad kruopų košę valgytų,tai vis tiek tenka pavargti,kad skaniai padaryt. Labiausiai kerta moliūgą su obuoliu,bet kadangi tai nesotu,tai irgi gudrauju ir pamaišau su kruopom arba bulve. O valgom taip: ryte apie 8h mišinėlis, 12h daržovės su mėsa arba kiaušinio tryniu, 16h kas nors su kruopom,dažnai nuo pietų likusias daržoves pamaišau su kruopom, vakare mišinėlis arba vėl kruopos ir mišinėlis visai jau prieš užmiegant. Dabar pradėjo keltis naktį valgyt doh.gif Labai skaniai kerta natūralų jogurtą su obuoliu įtarkuotu,čia kartais duodu tarp valgymų,bet po to sunku daržoves įsiūlyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paulina25: 04 rugsėjo 2012 - 09:58
skaitau ir stebiuosim, mane tikriausiai apmetysit akmenimis, vis galvojau kad mano maziukas per mazai valgo, o valgom taip;
8- misinukas
10-11 darzoviene(ivairiu gaminu)
13-14 darzoves su mesyte, arba kruopiene
16-17 sriubyte
18-19 misinukas
20-21 ivairiai, kosytes, darzovienes, kazkas kas butu stipresnio
23-24 misinukas
02-03 misinukas
05-06 misinukas
tarpuose tarp maitinimu, gauna vaisiu, agurkeli pagrauzt, siaip visokiu skanumu.
ir kosyciu svoris siekia apie 70 gramu.

kad nakti vaikelis maziau noretu pienelio, reikia vietoj kazkurio pienelio pradet girdyti arbata, ir taip po truputi, nutrauksit naktini valgyma.
saviskiui negaliu nutraukt naktinio valgymo, nes kudoki esam, todel dar ir nakti valgom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(draugee @ 2012 09 10, 13:54)
skaitau ir stebiuosim, mane tikriausiai apmetysit akmenimis, vis galvojau kad mano maziukas per mazai valgo, o valgom taip;
8- misinukas
10-11 darzoviene(ivairiu gaminu)
13-14 darzoves su mesyte, arba kruopiene
16-17 sriubyte
18-19 misinukas
20-21 ivairiai, kosytes, darzovienes, kazkas kas butu stipresnio
23-24 misinukas
02-03 misinukas
05-06 misinukas
tarpuose tarp maitinimu, gauna vaisiu, agurkeli pagrauzt, siaip visokiu skanumu.
ir kosyciu svoris siekia apie 70 gramu.

kad nakti vaikelis maziau noretu pienelio, reikia vietoj kazkurio pienelio pradet girdyti arbata, ir taip po truputi, nutrauksit naktini valgyma.
saviskiui negaliu nutraukt naktinio valgymo, nes kudoki esam, todel dar ir nakti valgom smile.gif

Tai kad normaliai jūs vagot. O koks svoris? Mūsų tai tik 8,3
Atsakyti
Vakar sveremes 8.200.
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2012 04 17, 14:27)
O mes negalim pieno produktu valgyti,tai nebesugalvoju ka duoti,darzovienes su mesa jau atsibodo,kruopu koses be pieno neskanu..Nuo pieno beria labai.

Bandyk ghi sviesta i kruopienes deti, dar skanu aliejus, plius idek pvz obuoliu tyres, banano. Pabandyk dar i kose grietineles diet. Mano vaikas turi AD, darem alergini tyrima - irgi atseit alergiskas pienui, taciau odos daktare mane, jog riebius pieno produktus galima bandyt. Jei bers, tai zinoma, sukis su vaisiais ir aliejais, visai nieko jie mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mazyles pagrindinis maistas vis dar MP, nors uz savaites bus jau 9 men. Nenori ji valgyt nors tu ka. Pradejau bandymus primaitint nuo 6 men., tai praktiskai 2 men.bergzdzias darbas buvo, padarai kose, 2 saukstai ir visa kita lauk, negere nei sulciu, nei arbatu nei vandens, jokiu tyreliu nepripazysta, uzpilamos visokios irgi jai neskanios. Tik nuo 8 men. pradejo po truputi valgyt paprastas koses(neblenderiuotas), patiko kramtyt, nors tik 2 dantukai yra. Darzoviene maitinu apgaudinedama, jei suvalgo 60-70 ml, cia jau pasiekimas.
Dabar sergam, tai is viso nieko neimanoma isiulyt, tik MP visa para. Bet vat svoris 8 men. buvo 10 kg .
Atsakyti