Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnesių vaikučių meniu

QUOTE(br@ske @ 2012 03 16, 13:04)
sveikos mamytes 4u.gif noreciau paklausti kiek kartu i diena jau valgote rimtesni maista? mes kolkas tik pietums darzoviene su mesyte,vakarienei kruopienes g.gif mum kazkaip labai sunkei sekasi su valgymu verysad.gif mergyte labai isranki dauk ko nemegsta  verysad.gif

na, mums ir su maistu sekasi ne kaip, kartais suvalgo kokius 100ml koses, kartais tik kelis saukstus, bet duodu ir pusrycius ir pietus ir vakariene. Dar beda ta, kad mazius iskyrus MP nieko nenori gerti.
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 12, 11:01)
Sutinku,kad baisu su tais vemimais,mano maze manau gumuliukams dar nepasiruosus,nes jei buna triusiuko mesyte kadangi tokia kietesne,tai kokie keli gumuliukai,tai iskart ziaugcioja,o va 3 dienas is eiles apsiveme,nuo obuolio gabaliuku,nuo trapucio ir nuo mano tases rankenos,nes kazkaip giliai susikiso doh.gif

na va, pabandziau siandien duoti milupos grudu kose su obuolio gabaliukais, tai kelis gabaliukus nurijo pasipurtydamas, o su kitu gabaliuku pradejo ziaugcioti ir apsiveme doh.gif po to isvis nevalge pusryciu. doh.gif
O kas kiek laiko vis pabandot duoti su gumuliukais?
Atsakyti
Mums irgi laaaaabai sunkiai sekasi su papildomu maistu... bet dabar kokia savaite nusistovejo tokie paragavimai:

Pusryciams: pradžiai naturalus jogurtas, kai jau nenori ragaut, dar sutrintu su bananu
Velyviems pietums: jautiena su moliugu (kad nebutu taip sprangu, imaisau avizu koses, o su bulvem ar kitom darzovem visiškai spjauna...)
Vakarienei: „Holle“ pieniška Spelta grudu kose, ryziu kose
Kai kurio nors varianto nevalgo, staigiai suorganizuojamas avokadas, obuolys, bananas (kartais pirktine obuoliu-abrikosu tyrele), dar kartais ragauja ryziu paplotėlio...

Skurdokas meniu, na bet toliau vyksta bandymai

QUOTE(Eneila @ 2012 03 16, 22:33)
O kas kiek laiko vis pabandot duoti su gumuliukais?

Nors dukryte jau senokai turi 8 dantukus, tai atkast visokius gabaliukus moka, bet ka toliau veikt su jais nelabai zino doh.gif, na bet geriausiai burnyteje grumuliuoja banana arba ryziu paploteli. Juos po to ir nurija. Maiste rastus gabaliukus stumia lauk schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skai_Dra: 17 kovo 2012 - 09:27
Na o mes visai neblogai su maistu draugaujam bigsmile.gif pusryciams, pietums ir vakarienei gauna rimta maista. Pusryciams visada grudu koses uzpilamas valgo, priespieciams misinuko 210ml., pietums mesyte su darzovem ~200ml.suvalgo, vakarienei dazniausiai jogurtukas, varskyte, vaisiu tyreles ir pan. ir pries pat miega 210ml.misinuko. Skysciu geria mano manymu irgi nemazai ~ 300ml.per diena., o geria dazniausiai mano virta kompatuka arba siek tiek skiestas sultis. Vandens ar arbateles neisiulau niekaip schmoll.gif
Dukryte taip pat megsta banana, bet ar nekietina jis viduriuku? nes vienur raso, kad kietina, kitur , kad ne. Gal Jus zinosit g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiminga_saule @ 2012 03 17, 12:50)
Na o mes visai neblogai su maistu draugaujam  bigsmile.gif  pusryciams, pietums ir vakarienei gauna rimta maista. Pusryciams visada grudu koses uzpilamas valgo, priespieciams misinuko 210ml., pietums mesyte su darzovem ~200ml.suvalgo, vakarienei dazniausiai jogurtukas, varskyte, vaisiu tyreles ir pan. ir pries pat miega 210ml.misinuko. Skysciu geria mano manymu irgi nemazai ~ 300ml.per diena., o geria dazniausiai mano virta kompatuka arba siek tiek skiestas sultis. Vandens ar arbateles neisiulau niekaip  schmoll.gif
Dukryte taip pat megsta banana, bet ar nekietina jis viduriuku? nes vienur raso, kad kietina, kitur , kad ne. Gal Jus zinosit  g.gif

mes turim problema su viduriu uzkietejimu, tai bananas tikrai kietina, taip pat ryziai, skystina slyvos, avizos.
Papildyta:
QUOTE(Skai_Dra @ 2012 03 17, 10:21)
Mums irgi laaaaabai sunkiai sekasi su papildomu maistu... bet dabar kokia savaite nusistovejo tokie paragavimai:

Pusryciams: pradžiai naturalus jogurtas, kai jau nenori ragaut, dar sutrintu su bananu
Velyviems pietums: jautiena su moliugu (kad nebutu taip sprangu, imaisau avizu koses, o su bulvem ar kitom darzovem visiškai spjauna...)
Vakarienei: „Holle“ pieniška Spelta grudu kose, ryziu kose
Kai kurio nors varianto nevalgo, staigiai suorganizuojamas avokadas, obuolys, bananas (kartais pirktine obuoliu-abrikosu tyrele), dar kartais ragauja ryziu paplotėlio...

Skurdokas meniu, na bet toliau vyksta bandymai
Nors dukryte jau senokai turi 8 dantukus, tai atkast visokius gabaliukus moka, bet ka toliau veikt su jais nelabai zino  doh.gif, na bet geriausiai burnyteje grumuliuoja banana arba ryziu paploteli. Juos po to ir nurija. Maiste rastus gabaliukus stumia lauk  schmoll.gif

sunus turi tik 2 dantukus biggrin.gif bet atkast irgi moka, tik va beda ir prasideda kaip atkanda, jei neisstumia lauk, tai springsta ir vemia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2012 03 16, 13:04)
sveikos mamytes 4u.gif noreciau paklausti kiek kartu i diena jau valgote rimtesni maista? mes kolkas tik pietums darzoviene su mesyte,vakarienei kruopienes g.gif mum kazkaip labai sunkei sekasi su valgymu verysad.gif mergyte labai isranki dauk ko nemegsta  verysad.gif

visa diena valgom tik rimta maista, jokiu misinuku negeriam diena, tik vakare pries nakti ir viena karta nakti geria misini smile.gif mes taip valgom nuo 7men kazkur
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 16, 13:49)
as pati labai megstu avokada ir daznai valgau, bet vakar net susimasciau ar labai jau jis ten maistingas ir geras? kad kaloringas, tai sutinku, bet siaip esat kuri klause savo seimos daktaru, ka jie apie toki maista sako?

nesu klaususi, na bet avokada duodu max 1k i pora savaiciu, vaikui skanu ir mamytei smagu ziureti biggrin.gif o gydytojos rekomendaciju del maisto klausiau iki puses metu kokiu, paskui duodavau savo nuoziura viska, kazkaip manau kad galima ziureti kada ka galima duoti, nuo kada ir panasiai bet kiekvienas vaikutis individualus
Papildyta:
o mano dukrytes siandienos meniu buvo toks:
7val. 150ml kukuruzu koses su sviestuku
10val. varskes surelis su razinomis
1val. - puse triusienos kukuliuko su ryziais ir kokiu 10 nemazu makaronu
3val. - obuoliu-avieciu tyreles 100ml
6val. - du nemazi virtu bulviu kukuliai su sviestu
tarpuose isviso buvo - puse baronkos, 2 sausainiai, puse obuolio
pries nakti gaus 150ml misinuko ir nakti tiek pat
tiesa per visa diena kokiu 300ml skysciu buvo
thumbup.gif
Atsakyti

o mano dukrytes siandienos meniu buvo toks:
7val. 150ml kukuruzu koses su sviestuku
10val. varskes surelis su razinomis
1val. - puse triusienos kukuliuko su ryziais ir kokiu 10 nemazu makaronu
3val. - obuoliu-avieciu tyreles 100ml
6val. - du nemazi virtu bulviu kukuliai su sviestu
tarpuose isviso buvo - puse baronkos, 2 sausainiai, puse obuolio
pries nakti gaus 150ml misinuko ir nakti tiek pat
tiesa per visa diena kokiu 300ml skysciu buvo
thumbup.gif
[/quote]

oho, kiek jus daug valgot, as jei sunui duosiu baronka, tai nevalgys pietu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eneila @ 2012 03 17, 17:37)
mes turim problema su viduriu uzkietejimu, tai bananas tikrai kietina, taip pat ryziai, skystina slyvos, avizos.
Papildyta:

Pas mus ir tokia pat problema, tai ryziu dar nei karto nedaviau, teks ir banana labai riboti. unsure.gif
As verdu dziovintu slyvu kompotuka, tai dukryte labai megsta, o ir virskinimui gerai padeda. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eneila @ 2012 03 18, 09:09)

oho, kiek jus daug valgot, as jei sunui duosiu baronka, tai nevalgys pietu doh.gif

cia mums nebedaug, dygsta dantukai siuo metu tai cia skaitau sumazejes jos apetitas nes siaip daugiau suvalgydavo biggrin.gif budama 5men man ji 250ml darzovienes sukirsdavo biggrin.gif o ir siaip ji toks vaikas kad visada istisa diena kanors rankoj turi it kramsnoja ropinedama thumbup.gif bet svoriu vistiek negalim pasigirti, 10men kazkur 8.200g ir 70cm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 03 18, 20:35)
cia mums nebedaug, dygsta dantukai siuo metu tai cia skaitau sumazejes jos apetitas nes siaip daugiau suvalgydavo  biggrin.gif budama 5men man ji 250ml darzovienes sukirsdavo  biggrin.gif o ir siaip ji toks vaikas kad visada istisa diena kanors rankoj turi it kramsnoja ropinedama thumbup.gif bet svoriu vistiek negalim pasigirti, 10men kazkur 8.200g ir 70cm 4u.gif

niu ir apetitna panele pas jus thumbup.gif , mano vaikas geriausiu atveju suvalge apie 130ml koses (cia gal vienas ar du kartai tokie buvo), o db kai dantys, tai pora sauksteliu ir viskas, o mums 9.5men, sveriam tik 7.5kg, gal db keliais simtais gramu daugiau g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, jungiuosi ir ašprie jūsų smile.gif Mano pipirui jau suėjo 9 mėnesiai, tad įdomu kas naujo maisto racione pasipildys smile.gif Bandžiau duoti jogurto, tačiau nuo jo atpila. Šeip ir taip linkęs buvo į atpylimus iki kol neįvedėme košes.. Bet valgo pasukų varškytę su slyvomis ir viskas gerai smile.gif Valgo grūdų košes, daržovienes su mėsa, tik pieniškų produktų dar nelabai smile.gif Turi tik 2 dantis, tad nelabai galiu ką duoti pagraužti, jei atkanda, nemoka sukramtyti, tai buvo užspringęs.. smile.gif Žiūrėsim kaip bus toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2012 03 16, 13:58)
mes pusryciam labai megstam naturalu jogurta su trintu bananu , obuoliu 4u.gif dar varskytes nebandem kazkaip galvoju kad per sausa bus g.gif

o as varske darau dedu banana misinuka ar savo pienu ir sublenderiuoju tokia skystesne padarau labai skanu ir nesausa gaunasi labai maziukas valgo pabandykite thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(melynake* @ 2012 03 03, 12:30)
Kiek jusu vaikuciai suvalgo darzovienes su mesa per viena karta?

vos 140g iveikem ir darzoviene tik su slyvu tyrele valgom kitaip net paziuret i darzoviene nenorim sad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulespukis123 @ 2012 03 24, 22:06)
Sveikos mamytės, jungiuosi ir ašprie jūsų smile.gif Mano pipirui jau suėjo 9 mėnesiai, tad įdomu kas naujo maisto racione pasipildys smile.gif Bandžiau duoti jogurto, tačiau nuo jo atpila. Šeip ir taip linkęs buvo į atpylimus iki kol neįvedėme košes.. Bet valgo pasukų varškytę su slyvomis ir viskas gerai smile.gif Valgo grūdų košes, daržovienes su mėsa, tik pieniškų produktų dar nelabai smile.gif Turi tik 2 dantis, tad nelabai galiu ką duoti pagraužti, jei atkanda, nemoka sukramtyti, tai buvo užspringęs..  smile.gif Žiūrėsim kaip bus toliau smile.gif

mes ir turim tik 2 kapliukus biggrin.gif , mano tai griauzia dziuveselius ir baronkas, bet neduokdie pabandys ryti nors ir mazyti gabaliuka, tada ir springsta ir apsivemia, tai dabar viska duodu per kieto maisto tinkleli tongue.gif
Papildyta:

vos 140g iveikem ir darzoviene tik su slyvu tyrele valgom kitaip net paziuret i darzoviene nenorim sad.gif
[/quote]

tai maisot darzoviu ir mesos kose su slyvu tyrele? g.gif o tai kokios darzoves ir mesa, nes maniskis irgi laaabai jau nenori valgyti
Atsakyti