Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnesių vaikučių meniu

QUOTE(Laiminga_saule @ 2012 03 04, 11:56)
As pora kartu jau daviau lasisos. Tai taip dukryte valge, vos spejau sauksta kabinti. Labai labai jai patiko. O ir alergines reakcijos nebuvo. Is viso dziaugiuosi, kad problemu su maistu neturim, dukryte valgo noriai, o ivedus koki nauja produkta alergines reakcijos taip pat nera buve.
Jau kelis kart valgem putpeles kiausinuka, irgi labai patiko.

O tarp valgymu labai megsta pakramtyti duoniukus.  thumbup.gif  bet tik tuos duoniukus ir kramto, jei kosyte siek tiek maziau sublenderiuoju is kart viska spjauna lauk, kai padarau tyreles konsistencijos, tai viska suvalgo  smile.gif

drinks_cheers.gif

ir mes lašišos jau ragavom... ir mums tfu tfu tfu dar nebuvo jokių alergijų....

kiaušinuką vat šnd jau antrą kartą ragausim (putpelės - tik jau šnd sudėsiu visą trynuką, nes ir taip toks mažytis, kad paskui jei dar ir lieka kiek košytės ant bliūdelio galo, tai to biskiuko trynuko nei nežinai, ar paragavo bent kiek ar nelabai...

kai būsiu prie kito savo kompiuterio, tai įmesiu suvalgomo kiekio normas pagal amžių ir svorį.... ten viskas priklauso nuo vaiko svorio... bet labiausiai manau priklauso nuo vaiko noro thumbup.gif jei neatpila, neišvemia, tai gal ir ne per daug....

mes labai pamėgom kaip užkandėles ekologiškus kukurūzų ar ryžių trapučius... daugiua jokių kitokių užkandėlių nei neduodu... dar yra ragavusi mažė ir duoniukų, bet nuo jų labai apsiterlioja doh.gif ax.gif

o jei dudoat baronkytes, tai gal galit įvardinti konkrečiai kokias- minkštas baisu, kad atsikąs... daviau kartą, tai ir atsikando ir labai daug pritrupino... o kietą tai ir kažkaip baisoka...- nors kol dantukų neturi, tai gal tik sučiulptų ją....
dar va dbr pagalvojau, reikia šnd nuspikrti kokių nors kūdikiškų sausainiukų...

nors aš tų užkandėlių duodu vieną kartą per dieną ir man atrodo per akis.... juk tai ne pagrindinis maistas ir užima vietą skrandukyje svarbesniam naudingesniam, maistingesnima maisteliui... ax.gif ir dar muša apetitą, paskui vaikučiu nenori valgyti košyčių...

geriam tai arba arbatžolių arbatėles arba kompotuką naminį (vyšnių ar spnaguolių)...

šnd gaminsim naminę varškytę, tai gal duosiu paragauti truputį su kokiom nors uogytėmis...

vakar susiginčijau su dviem močiutėmis dėl maisto doh.gif jos man aiškina, kad nuo pusės metų galima duoti viską iš eilės doh.gif nesiplėčiau... gana bandžiau apginti savo nuomonę dėl vaikštynių žalos , deja, bet nelabai man pavyko įrodyti savo tiesą doh.gif lotuliukas.gif.... kaip anyta sako, oi mūsų vaikai užaugo ir nieko blogo nenutiko... o aš ir sakau, o ar žiūrėjot viską taip labai atidžiai... juk nei pas daktarus vedė kas keli mėn, nei pas jokiu ortopedus... bet vat turiu ,,sugadintą " šiuolaikinės mamos kaimynų mergaitę kaip pvz, ir dėl vaikštynės, ir dėl čiulptuko (švepluoja, nes 2,5 m dar su čiultpuku ir ne tik miegui) ir dėl dažnų užkandėlių ( mažai valgo rimto maisto ir išsivystė mažakraujystė)...
na, tfu tfu tfu.... auginu savo dvi, dar visko gali būti, bet ko įmanom apsisaugoti, tai kodėl gi nepasisaugiojus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 04 kovo 2012 - 14:49
Dezdemona, o kaip Jus avokada duodate, taip zalia pagramdot, ar k adarot su juo?

vel kariauju su savo mergina del tyreliu ir grudu doh.gif gal yra kokia grudu kose, kuria visi vaikai be isimties valgo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 08, 00:28)
Dezdemona, o kaip Jus avokada duodate, taip zalia pagramdot, ar k adarot su juo?

vel kariauju su savo mergina del tyreliu ir grudu doh.gif gal yra kokia grudu kose, kuria visi vaikai be isimties valgo? biggrin.gif

taip, duodu zalia smile.gif imaisau prie mesytes i kose arba tiesiog kaip uzkandi paskaptuoju ir saukteliu pavalgom ant karto vos ne puse avokado thumbup.gif

maniskei dabar nr.1 kruopu kose - kukuruzu su sviestuku smile.gif
Papildyta:
o siaip jau gera savaite valgom beveik suaugusiu maista smile.gif 1k valgom kruopu koses (arba uzpilamas koses), diena isverdu mesytes supjaustau mazais gabaliukais, atskirai bulvyte irgi supjaustau (netrinu), arba kotletukus verdu thumbup.gif vakarais kazka is miltu, varskes pagaminu, labai megsta koldunus (su mesa, varske, bulviu kose), skrylius (paprastus, su moliugu), varsketukus labai labai thumbup.gif
siandien dariau pietus visai seimynai - troskinau vistienos kepeneles (dejau kepeneles, morkas, svoguna, sviestuko ir grietines) tai mazyle labai skaniai valge smile.gif
visada galvojau kad iki metu laiko nedesiu druskos tikrai, nes maze buvo labai valgi, be problemu valge viska be druskos nu bet paskutiniu metu pries 2sav pablogejo gerokai apetitas, nieko neikisdavau normaliai arba po nedaug tai pradejau deti vos vos druskytes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dezdemona*: 08 kovo 2012 - 21:08
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 03 08, 22:07)
taip, duodu zalia  smile.gif imaisau prie mesytes i kose arba tiesiog kaip uzkandi paskaptuoju ir saukteliu pavalgom ant karto vos ne puse avokado thumbup.gif

maniskei dabar nr.1 kruopu kose - kukuruzu su sviestuku  smile.gif
Papildyta:
o siaip jau gera savaite valgom beveik suaugusiu maista  smile.gif 1k valgom kruopu koses (arba uzpilamas koses), diena isverdu mesytes supjaustau mazais gabaliukais, atskirai bulvyte irgi supjaustau (netrinu), arba kotletukus verdu  thumbup.gif vakarais kazka is miltu, varskes pagaminu, labai megsta koldunus (su mesa, varske, bulviu kose), skrylius (paprastus, su moliugu), varsketukus labai labai  thumbup.gif
siandien dariau pietus visai seimynai - troskinau vistienos kepeneles (dejau kepeneles, morkas, svoguna, sviestuko ir grietines) tai mazyle labai skaniai valge  smile.gif
visada galvojau kad iki metu laiko nedesiu druskos tikrai, nes maze buvo labai valgi, be problemu valge viska be druskos nu bet paskutiniu metu pries 2sav pablogejo gerokai apetitas, nieko neikisdavau normaliai arba po nedaug tai pradejau deti vos vos druskytes

oho kiek jus visko valgot bigsmile.gif bet jus MP turbut jos ilgai nemaitinot, ane? nes man atrodo, tie, kurie MP valgo iki dabar, tai daug maziau suaugusiuju maisto nori.

mano maze turbut paveike cia tos saules audros doh.gif siandien ka duodu, tai tik galvyte purto ir tik nenenenene sako doh.gif avokada paziurejo ir viskas tuom baigesi. As kartais nesuprantu, toks vaizdas, kad jai kazkas nepatinka ar del kazkokiu priezasciu ji nevalgo, nes kai uzsizaidzia ir nemato kaip saukstas atskrenda, tada valgo doh.gif as jau nuprotesiu tuoj doh.gif
Atsakyti
na stai ir mums jau 9men ir kelios dieneles. Turim atopini dermatita, tai beria maziuka, todel maista labai ziurim. Nors viena kart neberia, o kita kart nuo to pacio produkto isberia, tai ir zinok.....
Musu meniu:
8-9val pirktine kose (uzpilama, ivairi)
12-14val darzoves su mesyte (darzoviu isbandem nemazai, mesyte: triusiena, kalakutiena, versiena) darau pati arba pirktines.
19-20val pirktine kose arba vaisiu tyrele
Per tarpus MP (dazniausiai pries miegelius), dziovintas vaisius, dziuveselis arba baronka.
Skysciu ir nelabai geria, nuo sulciu beria:(
Siaip mazius labai nevalgus, keli saukstai ir burna uzsiciaupia. Deja, labiau megsta pirktini, nei mano gaminta maista (nors stengiuosiu, kad butu skanu). Naminiu grudiniu kosiu isvis net paragaut nenori. Kai atkanda baronka ar dziuveseli, pradeda ziaugcioti (turim du kapliukus:)
Tai va, tokia musu nevalgymo istorija:)
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 08, 22:15)
oho kiek jus visko valgot  bigsmile.gif  bet jus MP turbut jos ilgai nemaitinot, ane? nes man atrodo, tie, kurie MP valgo iki dabar, tai daug maziau suaugusiuju maisto nori.

Sveikos mergaitės, mano dukrytei savaites truksta iki 9 men. ir mes taip pat daug visko valgom, panašiai kaip Dezdemonos ir aš vis dar maitinu MP, bet tik 1 kart dienoj ir naktį, bei ryte. Tik, kad dukryte nebelabai nori MP, ji labiau nori mūsų maisto smile.gif
Taigi, kad noras įvairaus maisto nepriklauso nuo maitinimo MP, aš taip manau. O šiaip tai mes viską ką duodam gaminam patys namie ir jokių pirktinių tyrių, košių ar sulčių, gal todėl taip noriai ir valgo?!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dygiukas: 09 kovo 2012 - 23:00
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 08, 22:15)
oho kiek jus visko valgot  bigsmile.gif  bet jus MP turbut jos ilgai nemaitinot, ane? nes man atrodo, tie, kurie MP valgo iki dabar, tai daug maziau suaugusiuju maisto nori.

mano maze turbut paveike cia tos saules audros doh.gif siandien ka duodu, tai tik galvyte purto ir tik nenenenene sako doh.gif avokada paziurejo ir viskas tuom baigesi. As kartais nesuprantu, toks vaizdas, kad jai kazkas nepatinka ar del kazkokiu priezasciu ji nevalgo, nes kai uzsizaidzia ir nemato kaip saukstas atskrenda, tada valgo doh.gif as jau nuprotesiu tuoj doh.gif

deja tik 3sav maitinau MP, paskui jau misiniu teko, o koses ivedem nuo 3men ir 1sav
Papildyta:
QUOTE(Dygiukas @ 2012 03 09, 23:57)
Sveikos mergaitės, mano dukrytei savaites truksta iki 9 men. ir mes taip pat daug visko valgom, panašiai kaip Dezdemonos ir aš vis dar maitinu MP, bet tik 1 kart dienoj ir naktį, bei ryte. Tik, kad dukryte nebelabai nori MP, ji labiau nori mūsų maisto  smile.gif
Taigi, kad noras įvairaus maisto nepriklauso nuo maitinimo MP, aš taip manau. O šiaip tai mes viską ką duodam gaminam patys namie ir jokių pirktinių tyrių, košių ar sulčių, gal todėl taip noriai ir valgo?!

va pagaliau ne mes vienos tokios thumbup.gif ka valgot mazdaug? mes ne viska galim duoti ka patys valgom nes dazniausiai kepta valgom tai jai atskirai darom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 08, 23:15)

aš irgi esu tai pastebėjusi dėl MP. Gak ne taisyklė, bet tiesiog dažniau taip mamos pasakoja. maniškis irgi prie išrankesnių, jam pienukas skaniausia ax.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 03 10, 10:20)
va pagaliau ne mes vienos tokios  thumbup.gif ka valgot mazdaug? mes ne viska galim duoti ka patys valgom nes dazniausiai kepta valgom tai jai atskirai darom  smile.gif

Mes taip pat neduodam to ką patys valgom, nesinori apkrauti skranduko. Gaminam atskirai. Valgom grūdines košytes, mėgsta kukuruzų, avižų. Daržovienę - daržoves keičiam įvairias, nelabai mėgsta burokėlius ir mėsytė tik jautiena, kalakutiena nepatinka, kiaulienos ir vištienos neduodam, o triušo neturim iš kur gauti ir nenorim Maximos pirkti.
Valgom jogurta ekologišką Bios, varškėtukus, riestainiukus, duoniukus, vaisių tyreles ir geriam džiovintų slyvų, razinų, datulių kompotą - dideliais kiekiais smile.gif
Ji pas mus nuo pirmų savaičių žiūrėdavo į mūsų lėkštes ką mes valgom tokiom akytėm, kad net gaila būdavo, kad negalim jai duoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dygiukas @ 2012 03 10, 22:26)
Mes taip pat neduodam to ką patys valgom, nesinori apkrauti skranduko. Gaminam atskirai. Valgom grūdines košytes, mėgsta kukuruzų, avižų. Daržovienę - daržoves keičiam įvairias, nelabai mėgsta burokėlius ir mėsytė tik jautiena, kalakutiena nepatinka, kiaulienos ir vištienos neduodam, o triušo neturim iš kur gauti ir nenorim Maximos pirkti.
Valgom jogurta ekologišką Bios, varškėtukus, riestainiukus, duoniukus, vaisių tyreles ir geriam džiovintų slyvų, razinų, datulių kompotą - dideliais kiekiais smile.gif
Ji pas mus nuo pirmų savaičių žiūrėdavo į mūsų lėkštes ką mes valgom tokiom akytėm, kad net gaila būdavo, kad negalim jai duoti smile.gif

pas mus panasi situacija su tuo ziurejimu i lekstes, ir dabar tik pasiimu lekste o ji jau atsistojus prie stalo ir ziuri ar gaus ka ar ne biggrin.gif ar bandet razinas duoti pacias? galvoju skanu turetu buti kokia ryziu kosyte su razinomis
taip pat gal bandet sparagines pupeles?
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 03 11, 13:17)
pas mus panasi situacija su tuo ziurejimu i lekstes, ir dabar tik pasiimu lekste o ji jau atsistojus prie stalo ir ziuri ar gaus ka ar ne biggrin.gif ar bandet razinas duoti pacias? galvoju skanu turetu buti kokia ryziu kosyte su razinomis
taip pat gal bandet sparagines pupeles?

as bandziau sparagines, valgo su jom skaniai, nes jos saldumo duoda, bet mes dar blenderiuojam viska, nemoka kasnuiko nuryti, laiko burnoj issiziojus ir laukia kol isimsiu biggrin.gif kaip pripratint prie kasniuku? nes jau pora kartu obuoliuka grauze (nes pagremztas nuo saukstelio jai netinka, purto galvyte ir nevalgo), kazkur prilipo prie gomurio jai kasniukas, suerzino, pradejo mazyle ziaugciot ir apsiveme doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 03 11, 13:48)
as bandziau sparagines, valgo su jom skaniai, nes jos saldumo duoda, bet mes dar blenderiuojam viska, nemoka kasnuiko nuryti, laiko burnoj issiziojus ir laukia kol isimsiu biggrin.gif kaip pripratint prie kasniuku? nes jau pora kartu obuoliuka grauze (nes pagremztas nuo saukstelio jai netinka, purto galvyte ir nevalgo), kazkur prilipo prie gomurio jai kasniukas, suerzino, pradejo mazyle ziaugciot ir apsiveme doh.gif

zinokit as nuo 7.5men pradejau bandyti duoti kose su gumuliukais (tiesa, kaip sakiau sausainius, barankas nuo kazkur 5.5men be problemos kramto), tai is pradziu jei koseje aptikdavo gumuliukus - spjaudavo lauk. Apsisarvavau kantrybe ir darzovienes virdavau dvigubai - viena porcija sublenderiuodavau, kita - sutrindavau sakute. Pradzioj duodu ta sutrinta sakute, jei jau visai atsisako valgyti tada pakeiciu i blenderiuota ir taip bandziau kaitalioti kas antra kasni doh.gif lotuliukas.gif kazkur per 2sav priprato prie netrinto maisto smile.gif
Atsakyti