Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnesių vaikučių meniu

QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 23, 11:31)
Zara, tai jusiske dar laaabai daug valgo. mano vaikas tai svenciu proga suvalgo 30 mL koses... dazniausiai iveikia 2 arbatinius saukstelius. o tuoj bus 9 menesiai. o ir nevalgyt gali po 6h... tai turbut jai tu dvieju sauksteliu uztenka. dienos metu gauna 2 syk MP. jei visai nevalgo koses tada dazniau, gal kokie 4 kartai ir iseina. pagrauzti kazka ji nelabai, duoniukus va pagrauzia. o svoris  9,3 kg.... jau man neramu, valgo mazai, o svoris auga.

o makaronus as dedu i kruva su darzovem. perku vermiselius, tada ju nereik smuklinti. isvirei ir i lekste.

vajei tikrai jusu lelyte mazokai valgo,tai dar palyginus mes valgom pakankamai (nors man paciai atrodo per mazai blush2.gif ).Gera mintis apie vermiselius mirksiukas.gif 4u.gif

Mergiukai o kokius dribsnius kruopu jus perkat,kokiu pavadinimu blush2.gif as nupirkau stai tokius http://www.sctrading...iai/old-miller/ tik pirkau ''Avizinius dribsnius'' ir man nesigavo ju isvirti,arba nemoku,ar ssss gavosi,dar bandziau skaninti bananu ir sviestuku,bet vistiek nevalge,nors ir su blenderiu susmulkinau verysad.gif O taip noreciau virti pati,nes jos ir sotesnes ir kaloringesnes,paliginus su pirktinem HIPP ar MILUPOS ir pan.

Siandien virsiu svieziu kopustu sriubyte,kaip manot ar galeciau isgrebti tirsciu ir duot mazylei g.gif
Dar parasykit mergaites,ka jus dazniausiai duodat pauzkandziauti,ir kiek laiko lieka iki maitinimo po uzkandzio blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zara**: 26 sausio 2012 - 08:29
QUOTE(zara** @ 2012 01 26, 08:24)
vajei tikrai  jusu lelyte mazokai valgo,tai dar palyginus mes valgom pakankamai (nors man paciai atrodo per mazai blush2.gif ).Gera mintis apie vermiselius mirksiukas.gif  4u.gif

Mergiukai o kokius dribsnius kruopu jus perkat,kokiu pavadinimu blush2.gif as nupirkau stai tokius http://www.sctrading...iai/old-miller/ tik pirkau ''Avizinius dribsnius'' ir man nesigavo ju isvirti,arba nemoku,ar ssss gavosi,dar bandziau skaninti bananu ir sviestuku,bet vistiek nevalge,nors ir su blenderiu susmulkinau verysad.gif O taip noreciau virti pati,nes jos ir sotesnes ir kaloringesnes,paliginus su pirktinem HIPP ar MILUPOS ir pan.

Siandien virsiu svieziu kopustu sriubyte,kaip manot ar galeciau isgrebti tirsciu ir duot mazylei g.gif
Dar parasykit mergaites,ka jus dazniausiai duodat pauzkandziauti,ir kiek laiko lieka iki maitinimo po uzkandzio blush2.gif  ax.gif

4u.gif Sveiki, mes labai megstame avizine kose, perkame kitu gamintoju, bet jusiske manau beveik tokia pati. O verdu labai paprastai (net ant pakelio buna parasyta)uzverda vandenukas, idedu dribsniu, padarau labai maza ugni, pamaisant verdu, jai noriu su obuoliuku, tai itarkuoju, jai su tyrele, tai imaisau i jau isvirta kose . As dar kai isverda uzdengus dangciu pabrinkinu truputi 5-10 min. man atrodo ji tuomet buna skanesne. As neblenderiuoju mazius puikiai taip valgo. Beje dar dedu sviestuko, kartais truputi medaus zodziu ivairiai, kad skonis kaskart butu kitoks ir maziui neatsibostu. thumbup.gif Mano irgi nevalge virtu, bet kazkaip labai greit priprato ir dabar tik grikiu nemegsta.
O del sriubytes, tai as visada jai praso vaikas duodu paragauti, kai kurias sriubas labai megsta, tai daugiau duodu paragauti, bet aisku sriuba sriuba sriubai nelygi, juk cili vaikui neduosi doh.gif O jai be juoko, tai as pries duodant gerai pagalvoju ka dejau i sriuba, jai ji be jokiu kubeliu, vegetu zodziu naturali, tai tada kodel ne g.gif As jokiu vegetu nenaudiju dedu savo darze uzaugintus saldytus ar dziovintus prieskonius, verdu sultini ne is kubelio tai duodu vaikui paragauti. Beje del ragavimu teiravausi gyditojos, tai ji sake, kad galima duoti ragauti po truputi neastraus savo gaminto maisto, kad lialius po truputi pratintusi prie naujo maiso, bet jokiu budu negrusti ragauti, jai jis tik pats praso, o mani vaikas istokiu, nes negaliu kasnio i burna isideti , o jau e.....- duokite ir jam thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 23, 14:31)
Zara, tai jusiske dar laaabai daug valgo. mano vaikas tai svenciu proga suvalgo 30 mL koses... dazniausiai iveikia 2 arbatinius saukstelius. o tuoj bus 9 menesiai. o ir nevalgyt gali po 6h... tai turbut jai tu dvieju sauksteliu uztenka. dienos metu gauna 2 syk MP. jei visai nevalgo koses tada dazniau, gal kokie 4 kartai ir iseina. pagrauzti kazka ji nelabai, duoniukus va pagrauzia. o svoris  9,3 kg.... jau man neramu, valgo mazai, o svoris auga.

Matyt vis dar uztenka tik MP. Va tema apie vaikus, kurie net budami daugiau nei metu amziaus valgo beveik vien MP http://www.supermama...showtopic=90509 , gal rasit kokiu patarimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 26, 09:31)
4u.gif Sveiki, mes labai megstame avizine kose, perkame kitu gamintoju, bet jusiske manau beveik tokia pati. O verdu labai paprastai (net ant pakelio buna parasyta)uzverda vandenukas, idedu dribsniu, padarau labai maza ugni, pamaisant verdu, jai noriu su obuoliuku, tai itarkuoju, jai su tyrele, tai imaisau i jau isvirta kose . As dar kai isverda uzdengus dangciu pabrinkinu truputi 5-10 min. man atrodo ji tuomet buna skanesne. As neblenderiuoju mazius puikiai taip valgo. Beje dar dedu sviestuko, kartais truputi medaus zodziu ivairiai, kad skonis kaskart butu kitoks ir maziui neatsibostu.  thumbup.gif Mano irgi nevalge virtu, bet kazkaip labai greit priprato ir dabar tik grikiu nemegsta.
      O del sriubytes, tai as visada jai praso vaikas duodu paragauti, kai kurias sriubas labai megsta, tai daugiau duodu paragauti, bet aisku sriuba sriuba sriubai nelygi, juk cili vaikui neduosi doh.gif O jai be juoko, tai as pries duodant gerai pagalvoju ka dejau i sriuba, jai ji be jokiu kubeliu, vegetu zodziu naturali, tai tada kodel ne g.gif As jokiu vegetu nenaudiju dedu savo darze uzaugintus saldytus ar dziovintus prieskonius, verdu sultini ne is kubelio tai duodu vaikui paragauti. Beje del ragavimu teiravausi gyditojos, tai ji sake, kad galima duoti ragauti po truputi neastraus savo gaminto maisto, kad lialius po truputi pratintusi prie naujo maiso, bet jokiu budu negrusti ragauti, jai jis tik pats praso, o mani vaikas istokiu, nes negaliu kasnio i burna isideti , o jau e.....-  duokite ir jam thumbup.gif .

ta kose nelabai as jau turiu atitaikiau blush2.gif jauciu vandens perdauk ipiliau,nes gavosi kaip sriuba blush2.gif nelabai tuos santykius atpaisciau,raso 1dalis dribsniu,ir 2 dalys vandens ar pieno (as piliau vandeni) tai gavosi tikrai sriuba.piliau 2stiklines vandens ir nepilna stikline dribsniu g.gif
o sriubytes teisybe sakai,labai puiu kad turit visko uzsisaldziusi,o as viska perku,ir dar kubeli imetu,tai tada aisku tokios ragaut neduosiu schmoll.gif arba bandysiu be kubelio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zara**: 26 sausio 2012 - 10:11
QUOTE(zara** @ 2012 01 26, 11:10)
ta kose nelabai as jau turiu atitaikiau blush2.gif jauciu vandens perdauk ipiliau,nes gavosi kaip sriuba blush2.gif nelabai tuos santykius atpaisciau,raso 1dalis dribsniu,ir 2 dalys vandens ar pieno (as piliau vandeni) tai gavosi tikrai sriuba.piliau 2stiklines vandens ir nepilna stikline dribsniu g.gif
o sriubytes teisybe sakai,labai puiu kad turit visko uzsisaldziusi,o as viska perku,ir dar kubeli imetu,tai tada aisku tokios ragaut neduosiu schmoll.gif arba bandysiu be kubelio g.gif

jei taip nesigauna galima kitaip: užpilti dripsius verdanciu vandeniu trys cm virš jų, kai išbrinks maždaug po dvidešimt min. tada i puoda vėl užpilt verdančiu vandeniu biški virš dripsnių ir apie minute pavirt.

Atsakyti
As is akies pilu vandeni ant dribsniu ir verdu kol beveik visas vanduo isgaruoja.
Atsakyti
Aciu mergaites uz patarimus,tikrai bandysiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Mums irgi 9 mėnesiai, užėjau pasiskaityt ką valgo jūsų leliukai. Pas mus tai būna dienelėm tokios bangelės, kartais valgo gerai ir daug, kartais tik apie 100 ml košės suvalgo per vieną kartą g.gif Bet įtariu kad čia dėl dantų dygimo.
Norėjau pasakyti apie manų košę savo nuomonę- auginau du vaikus ir tikrai duodavau manų košę, nes taip rekomenduodavo gydytojai - ir tikrai svorio tai jau neprideda ten be proto ( bent jau mano vaikams tikrai nuo jų svoris neaugo). Dabar mažylei daviau pora kartų manų košės, bet ji neįpatingai norėjo... tai ir neduodu daugiau. O košes verdu kartais su karvės pienu ir taikrai nieko neatsitinka, nealergizuoja, bet manau kas sočiau nei ant vandens... Nors kartais ir su vandenuku išverdu, bet valgo ne taip skaniai...
Mas coliukės, gimėm mažytės, svoris po truputį auga, tik pirmus mėnesius augo po 1 kg, dabar po 500-700 g. Šiuo metu sveriam 8,500 ir 74 cm. Tikrai nemanau kad vaikui kažkas blogai, kraujo tyrimą darė, jis puikus, mažakraujystės nėra, judri, nuo gimimo ji daug judėjo, net keista sakyčiau, rankytes ir kojytes visada judindavo, dabar truputį ramesnė jau.
Tik va galvoju kad geriausiai vis tik valgo ji daržovienę su mėsyte. Visas kruopas išbandžiau, bet kad labai mėgtų ir suvalgytų 200 ml to dar nebuvo doh.gif Tik daržovienės tiek suvalgo.
Tiesa, nepaminėjau kad geriam MP iki šiol, ir kartais arbatytės. Turiu vieną rūpestėlį g.gif Jau kelinta savaitė ji išgeria iš abiejų pienelį, bet man toks jausmas kad ji išgeria tik tą liesesnį, kuris iš karto savaime bėga, o paskui tingi traukt, ir kai nebėga tai reikalauja kito doh.gif Tik naktį normaliai geria ilgai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laima.g: 26 sausio 2012 - 12:04
QUOTE(Laima.g @ 2012 01 26, 12:02)
Turiu vieną rūpestėlį g.gif  Jau kelinta savaitė ji išgeria iš abiejų pienelį, bet man toks jausmas kad ji išgeria tik tą liesesnį, kuris iš karto savaime bėga, o paskui tingi traukt, ir kai nebėga tai reikalauja kito doh.gif Tik naktį normaliai geria ilgai.

100 proc. tas pats ir pas mane 4u.gif Pageria to pirmo pieno, o po to netraukia, kartais dar ir spiegti pradeda, kad nera pirmo pieno g.gif
O nakti traukia kuo geriausiai biggrin.gif
Atsakyti
Merginos kai jusu leles valgo kosyte su mesyte,kokias koses sekancias duodat po mesytes?nes manojo mesyte valge 12:30val.tai iki kol eisim naktiniam miegui drasiai dar dvi koses galeciau sumaitinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 26, 10:31)
4u.gif Sveiki, mes labai megstame avizine kose, perkame kitu gamintoju, bet jusiske manau beveik tokia pati. O verdu labai paprastai (net ant pakelio buna parasyta)uzverda vandenukas, idedu dribsniu, padarau labai maza ugni, pamaisant verdu, jai noriu su obuoliuku, tai itarkuoju, jai su tyrele, tai imaisau i jau isvirta kose . As dar kai isverda uzdengus dangciu pabrinkinu truputi 5-10 min. man atrodo ji tuomet buna skanesne. As neblenderiuoju mazius puikiai taip valgo. Beje dar dedu sviestuko, kartais truputi medaus zodziu ivairiai, kad skonis kaskart butu kitoks ir maziui neatsibostu.  thumbup.gif Mano irgi nevalge virtu, bet kazkaip labai greit priprato ir dabar tik grikiu nemegsta.
      O del sriubytes, tai as visada jai praso vaikas duodu paragauti, kai kurias sriubas labai megsta, tai daugiau duodu paragauti, bet aisku sriuba sriuba sriubai nelygi, juk cili vaikui neduosi doh.gif O jai be juoko, tai as pries duodant gerai pagalvoju ka dejau i sriuba, jai ji be jokiu kubeliu, vegetu zodziu naturali, tai tada kodel ne g.gif As jokiu vegetu nenaudiju dedu savo darze uzaugintus saldytus ar dziovintus prieskonius, verdu sultini ne is kubelio tai duodu vaikui paragauti. Beje del ragavimu teiravausi gyditojos, tai ji sake, kad galima duoti ragauti po truputi neastraus savo gaminto maisto, kad lialius po truputi pratintusi prie naujo maiso, bet jokiu budu negrusti ragauti, jai jis tik pats praso, o mani vaikas istokiu, nes negaliu kasnio i burna isideti , o jau e.....-  duokite ir jam thumbup.gif .

As irgi manau kad jau po truputi galima duoti ragauti ka ir mes valgom, tik zinoma viskas su saiku ir ziuret kad nebutu tu prieskoniu, o jei maistas svelnus tai nemanau kad kazkas blogo turetu nutikti ax.gif

QUOTE(zara** @ 2012 01 26, 17:02)
Merginos kai jusu leles valgo kosyte su mesyte,kokias koses sekancias duodat po mesytes?nes manojo mesyte valge 12:30val.tai iki kol eisim naktiniam miegui drasiai dar dvi koses galeciau sumaitinti g.gif

Mes kai pavalgom pietums darzoviene su mesyte, tai sekanti kose buna grudu, o dar sekanti tik darzoviu smile.gif uzkandziaujam sausainukais, javainiais, baronkom, varskyte, jogurtu ar tyrelem thumbup.gif pas mus taip gaunasi kad po uzkandzio iki maitinimo lieka valanda, o uzkandziaujam dvi valandos po maitinimo smile.gif
Mamytes, nepergyvenkit del mazai valganciu ar nedaug sverianciu.. 4u.gif jeigu maitinat MP matyt pienelis sotus thumbup.gif o kad nedaug sveria juk ne rodiklis, lygiai taip pat kaip ir daug sveriantis vaikas ne rodiklis.. smile.gif jeigu vaikiukas puikiai jauciasi matyt toks sudejimas smile.gif mano pacios mergyte budama 4 menesiu svere 2 kg daugiau uz drauges 9 menesiu..o dabar jau ir daug daug didesne, bet paprasciausiai anoji bus smulkute, o valgo kaip ir daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2012 01 26, 17:02)

mūsų valgiaraštis, paturbintas smile.gif nes bandom svori augint sparčiau. Nebeturim MP, mišinuku iš tolo neimam, o pienui alergija, tai gi:

10 - grudienė su uogytėm
14 - mesytė dažniausiai su moliūgu ir makaronais
18 - grudienė su uogytėm arba daržovėm
21 - grudienė su uogytėm

geriam kompočiukus ar sultis.
valgom kas 4 val. nes kas tris neišeina susikalbėt rekiam nepatenkintos, o kas keturias puikiai thumbup.gif
Atsakyti