Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnesių vaikučių meniu

O mes dar zuvytes neragavom.. blush2.gif nors visokiu nuomoniu yra del jos ragavimo taciau manau laikas paivairint meniu, nes greit tos pacios koses ims nusibost smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites
O mes verdame rytais avizius dribsnius ,dedu cukriuko ,specialaus sviestuko kokybisko 98% idedu bananu sutrinu,valgo ax.gif labai skaniai ,tokia panasia su kiausinuko tryniu darome,verdame kartais banana su ryziais ,pietums verdame darzoviene su mesyte ,daugiausia kalakutiena,triusiena.Apie vakara valgome darzoviene be mesytes dedu sviestuko ir druskytes.Vakarui lengva kosele MILUPOS ir pagerti MP .Tarp maitinimu duodu sasainuku,banao,obuoliuko,geriam sulciu.Zuviens dar nevalgome.Koseles verdu su vandenuku idedu MP .
Nakti kartais pageria MP bet jei is vakaro gerai pavalgo tai ismiega visa nakti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2012 01 21, 20:33)
Sveikos mergaites
O mes verdame rytais avizius dribsnius ,dedu cukriuko ,specialaus sviestuko kokybisko 98% idedu bananu sutrinu,valgo  ax.gif labai skaniai ,tokia panasia su kiausinuko tryniu darome,verdame kartais banana su ryziais ,pietums verdame darzoviene su mesyte ,daugiausia kalakutiena,triusiena.Apie vakara valgome darzoviene be mesytes dedu sviestuko ir druskytes.Vakarui lengva kosele MILUPOS ir pagerti MP .Tarp maitinimu duodu sasainuku,banao,obuoliuko,geriam sulciu.Zuviens dar nevalgome.Koseles verdu su vandenuku idedu MP .
Nakti kartais pageria MP bet jei is vakaro gerai pavalgo tai ismiega visa nakti. biggrin.gif

Vau, kaip jums sekasi, kad miega visa nakti g.gif , kad man nors viena naktele...Kartais net negaliu isivaizduoti kaip as galeciau visa nakti ismiegoti g.gif be kelimosi?Butu keista turbut. O kas per sviestas 98 procentu, kazkaip parduotuveje paplites 82? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 01 22, 10:33)
Vau, kaip jums sekasi, kad miega visa nakti g.gif ,  kad man nors viena naktele...Kartais net negaliu isivaizduoti kaip as galeciau visa nakti ismiegoti g.gif be kelimosi?Butu keista turbut. O kas per sviestas 98 procentu, kazkaip parduotuveje paplites 82? g.gif

Labas Vilka
Zinok padariau atradima MAXIMOJ na nesinorejo valgidinti vaikelio tuo riebalu misinio,pirkdavau sviesta lydydavau kol isgaruos vanduo po to nuimdavau putas bet tai tiesiog vare is proto.Pirkti turguje svieta nerizikavau,todel vaiksciodma po mamima radau sviesta importuota is Vokietijos 98%nu gi skaitome o ten parasyta kad tinka ir i koses pagardinti ir pakepti kazka,zodziu 98%sviesto jokio vandens vadinasi jis nei rugrsta nei genda zodziu mes jau verdame koseles dedame si sviestuka tai labai skanu.Jei busite Maximoj ieskokite prie sviesto gelezines bonkutes ji apie 29.99 Lt kainuoja o jei nerasite galite pasiklausti pardaveju.as pirkau ji AKROPOLIO MAXIMOJ na gal kokiose mazose ir nebuna nes jis nera pigus ir ne kiekvienas ji perka .
Tikrai thumbup.gif manau nusipirkosios si sviestuka liksite patenkintos na geriau nei deti riebalu misinio
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2012 01 19, 10:21)
Sveikutes,mes ir jau greitai ikopsim i 9 men. wub.gif oi laikas kaip greitai bega verysad.gif
Musu meniu toks liesokas blush2.gif nes jau labai nevalgi schmoll.gif
9-10val.pirktine kose,(kukuruzu,ryziu ir pan.)bandziau pati virti nevalge,nebent bandysiu tas plikomas g.gif
13-13:30 darzoves su mesyte (versiena,vistienos krutinele,jautiena aisku ne viska iskart biggrin.gif )
17-18 val.vel kosyte kruopu
21-21:30 val.misinukas isgeria tik apie 130ml.
04:00 misinukas apie 110ml.
Dar i tarpus kartais tarp maitinimu,duodu MIAU varskytes,oboliuka pagriauzt,banano,HIPP kukuruzini paploteli,dar kartais duodu javainiuka.Kosiu ji man ir neperdaugiausiai suraito,buna kad 200ml.bet retai,dazniausiai 160ml.

Kai pasiskaitau ka jusu valgo,net net pavydas sukyla.Mes ir seip mazai sveriam greitai bus 9men.o sveria 7,600kg. Gime 2,740kg.
Papildyta:

noreciau pabandyti manu kosyte,tik dar prisibijau,idomu kaip reaguotu i karves piena,nebent pamaisyt,truputi pieno,truputi vandens g.gif

O mergiukai kaip jus verdat kosyte su makaronais,siandien noriu virti versiena su bulve ir morka,kada ibert makaronus,iskart su darzovem,ar ne?

Zara, tai jusiske dar laaabai daug valgo. mano vaikas tai svenciu proga suvalgo 30 mL koses... dazniausiai iveikia 2 arbatinius saukstelius. o tuoj bus 9 menesiai. o ir nevalgyt gali po 6h... tai turbut jai tu dvieju sauksteliu uztenka. dienos metu gauna 2 syk MP. jei visai nevalgo koses tada dazniau, gal kokie 4 kartai ir iseina. pagrauzti kazka ji nelabai, duoniukus va pagrauzia. o svoris 9,3 kg.... jau man neramu, valgo mazai, o svoris auga.

o makaronus as dedu i kruva su darzovem. perku vermiselius, tada ju nereik smuklinti. isvirei ir i lekste.
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 23, 11:31)
Zara, tai jusiske dar laaabai daug valgo. mano vaikas tai svenciu proga suvalgo 30 mL koses... dazniausiai iveikia 2 arbatinius saukstelius. o tuoj bus 9 menesiai. o ir nevalgyt gali po 6h... tai turbut jai tu dvieju sauksteliu uztenka. dienos metu gauna 2 syk MP. jei visai nevalgo koses tada dazniau, gal kokie 4 kartai ir iseina. pagrauzti kazka ji nelabai, duoniukus va pagrauzia. o svoris  9,3 kg.... jau man neramu, valgo mazai, o svoris auga.

o makaronus as dedu i kruva su darzovem. perku vermiselius, tada ju nereik smuklinti. isvirei ir i lekste.

O man atrodo kad nieko cia daug nevalgo,normalus meniu,o jums reiketu kreiptis pas dietologe i Santariskes tai manau sudarys meniu ka ir kaip turite maitintis,jusu racionas netaisiklingas,susirupinkite. g.gif
Gal as perdedu ,labai atsiprasau bet as tai susirupinciau g.gif kodel taip mazai valgo.
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 23, 11:31)
Zara, tai jusiske dar laaabai daug valgo. mano vaikas tai svenciu proga suvalgo 30 mL koses... dazniausiai iveikia 2 arbatinius saukstelius. o tuoj bus 9 menesiai. o ir nevalgyt gali po 6h... tai turbut jai tu dvieju sauksteliu uztenka. dienos metu gauna 2 syk MP. jei visai nevalgo koses tada dazniau, gal kokie 4 kartai ir iseina. pagrauzti kazka ji nelabai, duoniukus va pagrauzia. o svoris  9,3 kg.... jau man neramu, valgo mazai, o svoris auga.

Mazokai valgo, maniskis valgo viska labai panasiai kaip jusu, tik darzovienes su mesa suvalgo daugiau.

QUOTE(Kikker @ 2012 01 23, 15:23)
O man atrodo kad nieko cia daug nevalgo,normalus meniu,o jums reiketu kreiptis pas dietologe i Santariskes tai manau sudarys meniu ka ir kaip turite maitintis,jusu racionas netaisiklingas,susirupinkite. g.gif
Gal as perdedu ,labai atsiprasau  bet as tai susirupinciau  g.gif kodel taip mazai valgo.

Sudarys, na ir ka, kaip vaikui ta maista sukisi doh.gif
Mano mazius serga, gydytoja per diena liepe vandens beveik puse litro sugirdyt. Girdau, jeigu per diena sugirdau 150-200 ml, tai jau pasiekimas, o dar maista kist per prievarta. Neisivaizduoju, koks tikslas vaikui maista kisti jega, jeigu svoris gerai auga, vaikas tvirtas ir zvalus, gydytojos apziuros metu nieko blogo nerandama, kraujo tyrimas puikus, tai gal ir nebutina vaiko mitybos kisti i standarta, kuri PSO po keliu metu pakeis blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liaudija: 23 sausio 2012 - 16:17
QUOTE(liaudija @ 2012 01 23, 16:14)
Mazokai valgo, maniskis valgo viska labai panasiai kaip jusu, tik darzovienes su mesa suvalgo daugiau.
Sudarys, na ir ka, kaip vaikui ta maista sukisi  doh.gif
Mano mazius serga, gydytoja per diena liepe vandens beveik puse litro sugirdyt. Girdau, jeigu per diena sugirdau 150-200 ml, tai jau pasiekimas, o dar maista kist per prievarta. Neisivaizduoju, koks tikslas vaikui maista kisti jega, jeigu svoris gerai auga, vaikas tvirtas ir zvalus, gydytojos apziuros metu nieko blogo nerandama, kraujo tyrimas puikus, tai gal ir nebutina vaiko mitybos kisti i standarta, kuri PSO po keliu metu pakeis  blink.gif

As nesakau kad ji kisti ,kisti niekam nieko nereikia,neiskraipykite zodziu.Daviau patarima jus mama jus ir sprendziate ar gana jusu vaikui ar ne.Tai tie komentarai kad jusu vaikas daug valgo buvo tada ne vietoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikker: 23 sausio 2012 - 17:55
Sveikos, mano suneliui ryt 9 menesiu gimtadienis, tai jau atejau i sita tema 4u.gif

Visur mamytes raso apie darzovienes su mesyte, o ar kuri duodate grudiniu kosiu su mesyte? Siandien apsiziurejau, kad neturiu jokiu darzoviu, kurias naudoju kosiu pagrindui (t.y. bulviu, ropiu arba cukiniju), tai isviriau mesytes su ryziais. Maziulis valge patenkintas, bet iki siol dar nebuvo koses, kurios jis nevalgytu thumbup.gif

Vyras neseniai kalbejosi su kazkokiu pediatru, kuris teige, kad jau nuo 4 men leliukams reikia duoti kiausinio trynio. Kasdien blink.gif Man tai nesamone atrodo, bet apskritai ar duodate kiausinio savo vaikuciams?
Atsakyti
QUOTE(Kikker @ 2012 01 23, 17:55)
As nesakau kad ji kisti ,kisti niekam nieko nereikia,neiskraipykite zodziu.Daviau patarima jus mama jus ir sprendziate ar gana jusu vaikui ar ne.Tai tie komentarai kad jusu vaikas daug valgo buvo tada ne vietoje.

As neiskraipau jusu zodziu, o rasau savo nuomone, kaip ir jus lotuliukas.gif doh.gif o komentara apie tai, kad daug valgo rasiau net ne as mirksiukas.gif

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 23, 18:31)
Sveikos, mano suneliui ryt 9 menesiu gimtadienis, tai jau atejau i sita tema 4u.gif

Visur mamytes raso apie darzovienes su mesyte, o ar kuri duodate grudiniu kosiu su mesyte? Siandien apsiziurejau, kad neturiu jokiu darzoviu, kurias naudoju kosiu pagrindui (t.y. bulviu, ropiu arba cukiniju), tai isviriau mesytes su ryziais. Maziulis valge patenkintas, bet iki siol dar nebuvo koses, kurios jis nevalgytu thumbup.gif

Vyras neseniai kalbejosi su kazkokiu pediatru, kuris teige, kad jau nuo 4 men leliukams reikia duoti kiausinio trynio. Kasdien blink.gif Man tai nesamone atrodo, bet apskritai ar duodate kiausinio savo vaikuciams?

Duodu ir su grudukais mesyte, bet grudiniu kosiu nelabai megsta, va tik ryziai patinka bigsmile.gif
Kiausiniu trynius kudikiams rekomendavo nuo 4 menesiu tada, kai mano mama mus su broliu augino, o tai buvo pries 40 metu rolleyes.gif Gal tas pediatras vyresnio amziaus g.gif
Dabar kiek skaiciau, tai taip anksti duoti kiausiniu nerekomenduojama, man musu pediatre pasake, kad veliau ateis laikas kiausinimas. Kada tas veliau, tai nepasitikslinau blush2.gif Todel nupirkti putpeliu kiausiniai kol kas dulka saldytuve, va pasveiks maziukas, skambinsiu gydytojai, ar jau galima duot ax.gif
Atsakyti
Nezinau to pediatro amziaus, toli nuo Lietuvos gyvenu, tai cia dar didesniu fruktu pasitaiko biggrin.gif As dar mamos paklausiau del to kiausinio, tai ji pasake, kad ir suaugusiems nera gerai kasdien kiausini valgyti biggrin.gif

Daviau trynio tik karta, sumaisiau su trinta bulve ir siek tiek MP, mazius suvalge pasicepsedamas, bet jis viska taip valgo biggrin.gif Daugiau nebedaviau, nes pagalvojau, kad per sunkus maistas leliui.
Atsakyti
konsultavaus del nevalgymo. dietos sudaromos jau vyresniem vaikam, su kuriais jau galima susitarti. jei nevalgo, tai ir nekisti, nes galima sitaip vaika visam gyvenimui sutraumuot. svarbiausia nelakstyt su saukstu is paskos. pasiulei, nevalgo ir lai eina savo keliu. sake yra vaiku kurie iki 11os menesiu nepripazysta kieto maisto. bet man taip noretusi palikt vaika tetukui ir iseit visai dienai kur nors... tiesiog kiekviena syk tikiuos, kad jau dabar prades valgyt smile.gif
kai pasiskaitau, kad kiti vaikai suaugusiuju porcijas suvalgo, tai man taip pavydas suima. nors gal besaikis valgymas vaikui irgi ne i sveikata butu.

aciu, aciu merginos.

bandysiu ir toliau cia randamus receptukus.
Atsakyti