Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnesių vaikučių meniu

QUOTE(Darsi @ 2011 12 06, 21:28)
Maniskis taip pat iki 9iu menesiu tik dvi koses valge, bet dabar jau ivedu 3ia. nors gerai valgo tik pietus, t.y. drzoviene su mesyte, o vakare ir ryte grudines koses tik po kelis saukstelius... vargas ir tuos pacius kol isiulau. bandziau su obuoliu, bananu, siandien jau surizikavau ir pieno (karves) ipilt - tas pats :-( o stai mp - pilnais zandais. gal galit patarti, kokias kruopas perkate? gal as neskanias, netinkamas verdu?

Pas mus buvo lygiai tokia pati situacija.Valge mielai tik darzoviene su mesa,bet as vistiek vis viriau kruopas ir siuliau.Bandziau virt ir su moliugu,tai gal kiek daugiau suvalgydavo.Kol viena diena eme ir pradejo valgyti.Nereikia nieko,nei obuoliuko kokio,valgo viena kose visa patenkinta. Ir tuo paciu mano pienuko diena jau suvalgo maziau.Tai as manau,kad paprasciausiai ji nenorejo dar tiek valgyti,o va atejo laikas,kai gal nepasisotino vien pieneliu ir pradejo valgyti.Taip kad gal nereikia labai pergyventi del to.
Atsakyti
QUOTE(gegne2 @ 2011 11 25, 16:19)
Cia elrgine reakcija. Geriau  nebeduok nauju produktu kol nueis berimas

jo vakar buvom pas daktare sake turim alergija daugeliui maisto produktu,tad dabar du mrn valgysim tik darzovienes kartais su kiauliena kartais su jautiena,jokiu pieno produktu tik alyvuogiu aliejus jokiu kiausiniu ir is vaisiu tik obuolys po savaites bandysim datet grikius,o taip norejau kad mergaitei butu skaniau ir se kas gavosi,praktiskai nieko negalima.
Atsakyti
aciu uz pasidalinima. gal tikrai dar neatejo reikalas tiek kieto maisto valgyt? matyt, kiekvienam individualiai. si mintis tikrai guodzia :-) ir atrodo logiska, nes tuos kelis saukstelius normaliai suvalgo, nei ziaukcioja, nei springsta. tik po keleto pradeda nusisukti ir nebesizioti, suprask - gana... o ka mamytes apie karves piena i koses manot? ar jau (ir nuo kada) naudojate, ar lauksite iki metu?
Atsakyti
QUOTE(Darsi @ 2011 12 07, 21:10)
o ka mamytes apie karves piena i koses manot? ar jau (ir nuo kada) naudojate, ar lauksite iki metu?

Apie karves piena bent mano nuomone kategoriska,tikrai iki metu neduosiu. Pirmagime taip pat negavo.
Atsakyti
QUOTE(Darsi @ 2011 12 07, 22:10)
aciu uz pasidalinima. gal tikrai dar neatejo reikalas tiek kieto maisto valgyt? matyt, kiekvienam individualiai. si mintis tikrai guodzia :-) ir atrodo logiska, nes tuos kelis saukstelius normaliai suvalgo, nei ziaukcioja, nei springsta. tik po keleto pradeda nusisukti ir nebesizioti, suprask - gana... o ka mamytes apie karves piena i koses manot? ar jau (ir nuo kada) naudojate, ar lauksite iki metu?

Karves piena pradejom nuo beveik 9 menesiuku i koses pilt ir sekmingai geriam vietoj misinio.
Atsakyti
QUOTE(Darsi @ 2011 12 07, 22:10)

manau tikrai gal neatejo laikas, arba vaikutis paprasciausiai, kaip as sakau biggrin.gif , nekruopinis. juk kiekvienas esam individualus su savo skoniais, ir ne kiekvienam tinka ir patinka, todel nereikia grust, svarbiausia manau stengtis - virti ir bandyti duoti, nevalgo tai nevalgo, ne pasaulio pabaiga smile.gif arba gal tu poros sauksteliu pakanka pasisotinti. dabar maniskis bet kokia lekste pamates rekt pradeda ir pabandyk neduot biggrin.gif o kazkada darzoviu kose leksteje buvo siaubas jam doh.gif
Karves pieno ir dar neduodu ir neduosiu kol kas, kazkaip valgo viska ir be jo, tai ir neskubesiu.
Atsakyti
Manau jau geriau vaikas suvalgo tos koses su sokolado gabaliukais ir gauna kazkiek kruopu, nei is viso neduoti. Su darzovienem ir mesa nera problemu, galetu visa diena tik tai ir valgyti, bet reikia ivairaus maisto. Anksciau, kai buvo 6 men, valge beveik visas grudines koses, o paskui nuo 7 menesio nei vienos nebegaliu ikisti. Mes su vyru irgi kosiu nevalgome, nestumo metu ju nevalgiau, tai gal del to mano panele atsisako ju rolleyes.gif As esu pati smalize, tai jei bus vaikas smalizius, nieko baisaus, svarbu parinkti tinkamus saldumynus (vaisiai, javainiu batoneliai, sureliai, saldzios varskes). Vistiek meniu nebus vien saldus patiekalai, nes megsta mesa, darzoves smile.gif
Atsakyti
pasidalinsiu sunui labai patikusiu receptu- bemesems dienoms: (as dvi dienas ruosiu su mesyte, tada diena be ir vel su t.t.)
smulkus makaroniukai, brokolis, morkyte ir apie 3ml grietineles (13%).
na taip skaniai suvalge! gal ir jusiskiams patiks. ir paruost labai greita, nes viskas l.greitai verda (10min.) beje, makaronus pirma karta ir pabandziau - 9men ir savaite. bet patiko iskart :-)
Atsakyti
Su kosem buvo ir mums problemu, niekaip neisiulysi nei saldziu, nei becukriu schmoll.gif bet pabandziau isvirti koses su karves pienu ir mazyliai patiko, dabar sekmingai valgom koses 4u.gif darzovienes labai patinka su makaronais mazajai, bet labai retai duodu, nes pakieteja viduriukai verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Adrij@ @ 2011 12 04, 01:39)
Aš ne Astonnia, bet atsakysiu  4u.gif Mums išrašė kraujo ir šlapimo tyrimų lapelius, kai buvome 7 mėnesių, bet sakė, kad pasidaryti juos reikia iki metų  smile.gif

o man gydytoja sake, kad kraujo tyrimai daromi tik nuo metu laiko g.gif nors noreciau kad anksciau padarytu, bet niekas mums ju nedaro nes svorio priauga pakankamai, gal net per daug siek tiek blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(remagne21 @ 2011 12 16, 12:00)
o man gydytoja sake, kad kraujo tyrimai daromi tik nuo metu laiko g.gif  nors noreciau kad anksciau padarytu, bet niekas mums ju nedaro nes svorio priauga pakankamai, gal net per daug siek tiek blush2.gif

Mes pastoviai tikrinames hemoglobina.
Atsakyti
QUOTE(remagne21 @ 2011 12 16, 13:00)
Su kosem buvo ir mums problemu, niekaip neisiulysi nei saldziu, nei becukriu schmoll.gif  bet pabandziau isvirti koses su karves pienu ir mazyliai patiko, dabar sekmingai valgom koses 4u.gif  darzovienes labai patinka su makaronais mazajai, bet labai retai duodu, nes pakieteja viduriukai verysad.gif
Papildyta:

o man gydytoja sake, kad kraujo tyrimai daromi tik nuo metu laiko g.gif  nors noreciau kad anksciau padarytu, bet niekas mums ju nedaro nes svorio priauga pakankamai, gal net per daug siek tiek blush2.gif

del tyrimu nesamone - man rodos priklauso padaryt apie 6 menesi, tada kazkaip baiginejasi gelezies atsargos, gautos nestumo metu is mamytes. kai kurie gydytojai kazko taupo ir jei neprasai neduoda. va mano maziukas ir atrode normalus, o pasidarius tyrima paaiskejo, jog siek tiek mazokas tas hemoglobinas. svoris cia visai ne rodiklis schmoll.gif jei neduoda, nuvezkit ir padarykit privaciai, as niekad nemaldauju, ne jiem reikia, man paciai, todel pasidarau tada kada man reikia, susimoku ir nesuku galvos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*RRR-Miau* @ 2011 12 16, 17:31)
del tyrimu nesamone - man rodos priklauso padaryt apie 6 menesi, tada kazkaip baiginejasi gelezies atsargos, gautos nestumo metu is mamytes. kai kurie gydytojai kazko taupo ir jei neprasai neduoda. va mano maziukas ir atrode normalus, o pasidarius tyrima paaiskejo, jog siek tiek mazokas tas hemoglobinas. svoris cia visai ne rodiklis  schmoll.gif jei neduoda, nuvezkit ir padarykit privaciai, as niekad nemaldauju, ne jiem reikia, man paciai, todel pasidarau tada kada man reikia, susimoku ir nesuku galvos  ax.gif

Mums kraujo tyrimus dare 3 men,nedaro poliklinikose nes vaikucio kraujas labai greitai sukreseja todel rekomenduoja daryti nuo 6 men ,bet jai vaikas serga ir mama reikalauja ir yra kraujo laboratorija vietoje tai reikalaukite tyrimu jus turite tam teise,bet jei nera priezasties daryti tai gydytoja ir nesistengia tu tyrimu daryti.
Papildyta:
QUOTE(Garbaliukas @ 2011 12 03, 15:12)
Noriu cia pasidziaugti. Jau buvau issigandusi del savo mazio, nes jokiu grudu kosiu nevalgydavo be vaisiu (turedavau virdama ideti banana, uogu, ar kokiu vaisiu) bet va siryt isviriau piene ryziu dribsniu, idejau sviestuko ir sauniai suvalge. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Labai apsidziaugiau, nes esam ta varianta bande anksciau ir ne pro kur neikisau ne saukstelio nono.gif  nono.gif  nono.gif O jam tu vaisiu budavo per daug dienoj, nes vakare gauna virtu vaisiu tyrele. Nu zodziu, liuks dienele, rytoj meginsiu toki pat varianta, tik virsiu avizinius dribsnius. kokio tirstumo grudines koses valgo jusu lialiai?

Kai virsite avizinius drybsnius su sviestuku pabandykite ideti putpeles kiausinio tryniuka thumbup.gif valgys net ausytes lapatuos mirksiukas.gif As taip verdu mazajam mirksiukas.gif
Atsakyti