Įkraunama...
Įkraunama...

9 mėnesių vaikučių meniu

QUOTE(aistrik @ 2011 11 19, 16:24)
as taip bijau visko duot vis atrodo per anksti o ir nezinau nuo ko geriausia pradet,jus ir varskytes ir jogurtus ir kiausini ir duona duodat,o ar skaninat maisteli kokiais prieskoniais,koki sviesta dedad paprasta ar koki specialu vaikiska.

jei bijai duoti, tai neduok 4u.gif spėsit mirksiukas.gif aš irgi nesibaiminu dar, kad nedaug ką valgom.. neragavom nei kiaušinio, nei žuvies, nei varškės, nei duonos ir tų pačių daržovių dar nedaug išbandyta.. blush2.gif
prieskonių tai jokių nededu, tik truputį druskyts, o sviestą perku paprastą, kur berods 82% riebumas, bet jau tų visokių Saulučių ir pan. sviesto/riebalų tepinių/mišinių neperku, perku tą gryną sviestą wink.gif

QUOTE(Elee @ 2011 11 19, 21:12)
Aš tai duodu jogurtą be jokių priedų, natūralų , pas mus Dobilas yra

Turi du dantukus, bet kramto gerai biggrin.gif O kalcio negali trūkt jei dantukai nedygsta? Aš nedidelė žinovė dantų, nenoriu gąsdint,tik šiaip pamąsčiau.

Mes irgi Dobilą valgom drinks_cheers.gif porą kartų irBIO su mėlynėm daviau, tai nieko, normaliai thumbup.gif
o dėl dantukų manau neverta jaudintis, visiems dygsta labai skirtingai, tai tikrai toli gražu nereiškia kažkokių vitaminų ar medžiagų trūkumo 4u.gif labai daug priklauso ir nuo paveldimumo - jei tėveliams vėlai dygo, ir vaikui greičiausiai dygs vėlai mirksiukas.gif

QUOTE(Inva @ 2011 11 19, 23:01)
Gal kam taip buvo? Kaip sprendet prblema? Ar lauket kol savaime praeis?

Gal kiti dantukai? g.gif mums kažkaip buvo pabirę vieni po kitų.. dėl to gali ir nevalgyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautuke21: 19 lapkričio 2011 - 22:53
QUOTE(Sikste @ 2011 11 19, 23:08)
manoji jau 10 men,visas darzoves jau valgo, vaisius tik obuoliukus, persikus, uogas, abrikosus, banana labai megsta, bet nuo jo kieteja viduriukai, tai nebeduodu, ir grudu kosiu labai mazai duodu, nes nuo ju irgi kieteja viduriukai, manoji dantuku irgi neturi. siaip daktaras man sake kad iki 2 metu ner ko jaudintis. o jus vit D vartojat? nes kiek zinau uk daugelis daktaru atsainiai ziuri i savo darba ir retai kada pasiulo kokiu vitaminu wink.gif

darzoves mes irgi visas valgom,vaisius obuoliuka ir banano ragavom labai patinka bet negalima kieteja viduriukai,kiviui alergiskos esam isbere,valgem slyvas.dabar bandom valgyt mesytes ,labai patinka,tik va su tais jogurtais ir varskytem man neaisku visai.jo iki sesiu menesiu gerem vitamina d,bet gryze i lt nuejom pas pediatra tai sake kad jo nebereikia,dabar pradesim gert zuvies taukus,gal kuri mamyte irgi zuvies taukus duoda mazyliui savo?jo kas teisybe tai jo daktarai cia nesiulo jokiu vit turi pats sukti galva ir kazkaip ismastyt ko tam leliukui gali trukt.aciu mergaites uz pagalba 4u.gif
Papildyta:
zodziu kai isberimai dings keliausim i parduotuve ieskot naturalaus jogurto.o kaip del to kad skaiciau jog karves pieno gaminiu iki metu vaikuciams negalima?
Papildyta:
siandiena kadangi baigesi spec kudikiams avizos tai dariau eksperimenta viriau avizinius dribsnius ir sublenderiavau sumaisiau su obuoliu kriausiu tyrele, ziuresim kas gausis,nes sakoma kad avizos skystina vidurius
Atsakyti
QUOTE(aistrik @ 2011 11 21, 17:55)
darzoves mes irgi visas valgom,vaisius obuoliuka ir banano ragavom labai patinka bet negalima kieteja viduriukai,kiviui alergiskos esam isbere,valgem slyvas.dabar bandom valgyt mesytes ,labai patinka,tik va su tais jogurtais ir varskytem man neaisku visai.jo iki sesiu menesiu gerem vitamina d,bet gryze i lt nuejom pas pediatra tai sake kad jo nebereikia,dabar pradesim gert zuvies taukus,gal kuri mamyte irgi zuvies taukus duoda mazyliui savo?jo kas teisybe tai jo daktarai cia nesiulo jokiu vit turi pats sukti galva ir kazkaip ismastyt ko tam leliukui gali trukt.aciu mergaites uz pagalba 4u.gif
Papildyta:
zodziu kai isberimai dings keliausim i parduotuve ieskot naturalaus jogurto.o kaip del to kad skaiciau jog karves pieno gaminiu iki metu vaikuciams negalima?
Papildyta:
siandiena kadangi baigesi spec kudikiams avizos tai dariau eksperimenta viriau avizinius dribsnius ir sublenderiavau sumaisiau su obuoliu kriausiu tyrele, ziuresim kas gausis,nes sakoma kad avizos skystina vidurius

nepergyvenk del dantuku, tikrai nieko tokio, kad tavo leliukas ju dar neturi.
mano viena drauge dave zuvu taukus, kita drauge-linu semenu alieju. cia jau kas kaip nori,tas taip daro smile.gif
Atsakyti
Mes darzovienes su alyvuogiu aliejum skaninam. Bandem zuvi 3 kartus, ir nieko neisejo vaikas labai mazai valgo, kol veliau pradeda ziuakciot. Valgom kiausinio tryni, jogurtus (tik ekologiskus bios ar dobilas) Su dviem dantukais suciulpiam barankas. bigsmile.gif Galvoju gal jau varskyte reikia isivedinet
Atsakyti
QUOTE(gegne2 @ 2011 11 23, 16:11)
Mes darzovienes su alyvuogiu aliejum skaninam. Bandem zuvi 3 kartus, ir nieko neisejo vaikas labai mazai valgo, kol veliau pradeda ziuakciot. Valgom kiausinio tryni, jogurtus (tik ekologiskus bios ar dobilas) Su dviem dantukais suciulpiam barankas. bigsmile.gif Galvoju gal jau varskyte reikia isivedinet

mes irgi su alyvuogiu aliejum skaninam.o kaip del sviestuko mergaites,itariu su juo skaniau ar kas duodat?buvau nupirkus linu semenu daviau bet poto pradejo sakyt kad jo negalima.vakar ragavom jogurto labai patiko bet siandiena mergaitei zandukai tokie raudoni ir siurkstus o ir paberimo padaugejo tai net nezinau ar cia nuo jogurto ar nuo vaikisko sausainuko,ir nebezinau ar siandien duot,o jus kekviena diena jogurto duodat?kaip deserta ar kaip pagrindini maitinima?as visiska ziopla su savo klausimais jauciu jums jau ikyrejau.
Atsakyti
QUOTE(aistrik @ 2011 11 24, 16:07)
mes irgi su alyvuogiu aliejum skaninam.o kaip del sviestuko mergaites,itariu su juo skaniau ar kas duodat?buvau nupirkus linu semenu daviau bet poto pradejo sakyt kad jo negalima.vakar ragavom jogurto labai patiko bet siandiena mergaitei zandukai tokie raudoni ir siurkstus o ir paberimo padaugejo tai net nezinau ar cia nuo jogurto ar nuo vaikisko sausainuko,ir nebezinau ar siandien duot,o jus kekviena diena jogurto duodat?kaip deserta ar kaip pagrindini maitinima?as visiska ziopla su savo klausimais jauciu jums jau ikyrejau.

As kartais vietoj alyvuogiu aliejaus idedu sviestuko,bet retai.Gydytoja buvo minejus,kad galima viena karta det alieju,kita karta sviestuka.
O jogurta tik sia savaite pradejo normaliau valgyti.Kazkada daviau,tai nepatiko nei jogurtas,nei varske.O dabar kai atsikelia po pietu miegelio,tai tuomet ir duodu.Kelias dienas varskyte duodavau,siandien valge jogurta.Cia kaip desertas tarp maitinimu gaunasi pas mus.
Atsakyti
Sveikos, mes cia irgi su savo pupsiku kraustomes.
Valgom taip:
6- misinys (150ml)
8- kose(kukuruzu, aviziniu dribsniu arba ryziu.grikiu nevalgo)
12- darzoviene (su zuvim arba mesa)
15- misinys (150ml)
18- vaisiu desertas su sausainiu arba varske
21-misinys (150ml)

Nakti karta geria arbateles. Toks valgymas pas mus jau antras menuo yra, nekinta. Ivedineju vis nauju darzoviu, vaisiu, bet daugiau kaip ir nesumastau nieko naujo. galvoju karves piena pradeti girdyti vietoj misinio. Kaip jus darot? Kaip skiedziat, koki perkat?
Atsakyti
QUOTE(aistrik @ 2011 11 24, 17:07)
* mes irgi su alyvuogiu aliejum skaninam.o kaip del sviestuko mergaites,itariu su juo skaniau ar kas duodat?
** o jus kekviena diena jogurto duodat?kaip deserta ar kaip pagrindini maitinima?as visiska ziopla su savo klausimais jauciu jums jau ikyrejau.

* aš kartais to dedu, o kartais ano 4u.gif bet dažniausia nededu nei vieno nei kito blush2.gif
** aš tai ne kasdien duodu, bet kaip desertą 4u.gif

QUOTE(Garbaliukas @ 2011 11 24, 19:15)
galvoju karves piena pradeti girdyti vietoj misinio. Kaip jus darot? Kaip skiedziat, koki perkat?

g.gif kad man atrodo karvės pieno nerekomenduojama iki metukų duoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jautuke21 @ 2011 11 24, 20:52)
g.gif kad man atrodo karvės pieno nerekomenduojama iki metukų duoti  g.gif

Tikrai nerekomenduojama.Mano vyresnele karves pieno gavo paragaut mazdaug 1m8men. Bet yra mamu,kurios ir anksciau pradeda duot.
Atsakyti
QUOTE(aistrik @ 2011 11 24, 17:07)

Cia elrgine reakcija. Geriau nebeduok nauju produktu kol nueis berimas
Atsakyti
QUOTE(e.v.a @ 2011 11 24, 23:13)
Tikrai nerekomenduojama.Mano vyresnele karves pieno gavo paragaut mazdaug 1m8men. Bet yra mamu,kurios ir anksciau pradeda duot.

Na vakar jau pameginau, siandien irgi, kol kas jokiu isberimu ar pasikeitimu nera.vaikas linksmas, gal taip lengvai ir pereisim prie pienuko.
Atsakyti
Sweikos mamytes 4u.gif mums neuzkalnu 9men mazyle apetitu nesiskundzia, valgo noriai. Norejau pasidometi nuo kokios zuvies jus pradedat ir kaip ruosiat? Zuvies dar kolkas neivedus i mergaites meniu blush2.gif kaip kiausinuko duodat isverdat ir tada i koses imaisot? Ir kaip trinat koses vis dar blederiuojat ar jau paliekat gumuleliu? Turim 6 dantukus jau kaip ir noretu pati kramtyti bet baisu dar duoti silpnai sutrinta maista. Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti