Įkraunama...
Įkraunama...

Nėrimas - 2 dalis

QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 04 08, 20:38)
Nenorejau uzvesti naujos temos, tai prie jusu plakuosi  ax.gif 
Gal kas zinot, kaip neriama adata (ne vaseliu)? Sis menas lyg Frivolite vadinamas. Radau keleta zurnaliuku su schemutem, kaip taip nusinert graziu dalykeliu, tik... ten jau ta mena ismananciom  doh.gif  Gal zinot, kaip neriama? Tikra adata? Gal internete yra kur pamokeliu (geriau rusu k.).

Naujausiame žurnale "Rankdarbių skrynelė (ar kraitelė?)" yra apie nėrimą adata. Paprastai neriama su tokia ritele (šeivute), bet šiame numeryje paaiškinta, kaip neriama su adata. Principas toks pat.
Atsakyti
Kaip nert, kad tie kringeliai susiraitytų?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2006 04 10, 21:35)
Kaip nert, kad tie kringeliai susiraitytų?
user posted image

Vat vat vat, jus cia paciu laiku. Sakiau bandysiu taip: nusineri pynele. Jei nersi antra eile stulpeliais su uzmetimu, tai ir nerk aplink pynele rolleyes.gif kazkaip, nezinau kaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2006 04 10, 20:35)
[color=blue][font=Courier]Kaip nert, kad tie kringeliai susiraitytų?

nusineri pynelių kiek reikia ilgio ir tada į kiekviną po tris stulpelius ir susiraitys mirksiukas.gif (galima ir daugiau)
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2006 04 10, 19:45)

g.gif nelabai supratau kaip aplink pynelę  g.gif

Kažkurioj temoj, kažkuriame giliame puslapyje buvo vienos nėrėjos parašyta, kad tokį raitūzą nunert lengva, kažkaip po kelis stulpelius su užmetimu į vieną pynutės akį nerti. Lyg ir po 5..... blush2.gif g.gif g.gif Reiktų pabandyt ir pažiūrėt, ar gaunasi. Turėtų iš karto pasimatyt, ar sąmonė.
Atsakyti
As irgi siandien pirma karta tokius dariau lotuliukas.gif , prie skraistes reikia tokiu kutosu, tai isbandziau tongue.gif

tik vat nesuprantu kaip tas gelytes daryti, gal galit padeti mirksiukas.gif , niekaip neiseina schmoll.gif ir taip ir taip bandziau unsure.gif verysad.gif

user posted image
is pradziu ziurejau pasirode lengva, bet kai pradejau nerti nesigauna schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindira: 10 balandžio 2006 - 22:20
Mindira graži ta skaistė, kurią dabar neri, ji taip pat į mano rankdarbių sąrašiuką įtraukta wub.gif
aš tai nerčiau visų pirmą pačios skraistės pagrindą, kaip supratau tu ją jau esi nunėrusi lotuliukas.gif , o po to tiesiog reikėtų nerti kiekvieną gėlytę atskirai nuo viduriuko, neri 8 akių pynelę ir darai lapelius, kaip kad schemoje yra parodyta, o jau jungčiau jas viena prie kitos iš karto, kad vėliau nereikėtų jau atskirai jų sujungdinėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(apsinge @ 2006 04 10, 21:43)
4u.gif tikrai i vieną akį išmezgi 5 ir gaunasi 4u.gif išbandžiau kai parašė čia kuri biggrin.gif

Aš irgi pabandžiau su 5, tada gavosi, bet kadangi siūlai storesni, tai man nelabai gražiai atrodo, tai nedariau jų blush2.gif Bet užtat žinosiu kaip reik daryt thumbup.gif

QUOTE(mindira @ 2006 04 10, 23:19)
As irgi siandien pirma karta tokius dariau lotuliukas.gif , prie skraistes reikia tokiu kutosu, tai isbandziau tongue.gif

tik vat nesuprantu kaip tas gelytes daryti, gal galit padeti mirksiukas.gif , niekaip neiseina schmoll.gif ir taip ir taip bandziau unsure.gif  verysad.gif

user posted image
is pradziu ziurejau pasirode lengva, bet kai pradejau nerti nesigauna schmoll.gif

Man iš pažiūrėjimo tai atrodo kad čia reik daryt taip:
1 eilė - 8 pynelės kilpos.
2 eilė - 1 žemas stulpelis (kryžiukas berods taip neriasi g.gif ), 8 pynelės kilpos, stulpelis su 5 užmetimais.
3 eilė - 8 sujungimo kilpos, per tas 8 pynelės kilpas, 3 pynelės kilpos, 15 stulpelių su 1 užmetimu.

Bent jau aš taip bandyčiau daryt, bet tikriausiai man kaip visada nesigautų doh.gif lotuliukas.gif
O gal ta paskutinė eilė neriasi atskirai visai blink.gif g.gif
Atsakyti
Ėėėė, visai ne taip daros kaip parašiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kai pabandžiau tai supratau kaip doh.gif
1 eilė - pynelės kilpos.
2 eilė - 8 pynelės kilpos, 1 stulpelis su 5 užmetimais, tada siūlas gaunasi kaip ir viršuje to lapelio, tada neri 3 pynelės kilpas, po to 15 stulpelių su 1 užmetimu ir taip nueini iki apačios, o tada į centrą 1 stulpelis be užmetimo ir vėl viskas nuo pradžių - 8 pynelės kilpos, stulpelis su 5 užmetimais ir t.t.
Jei neiašku tai garsiai šauk, bandysiu pafotkyt ar ką mirksiukas.gif
Ir jei galima norėčiau foto, kas čia do grožis, nes lapiukai tai gražūs gaunasi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mindira @ 2006 04 11, 12:05)
Grozis tai tikrai labai didelis tongue.gif
O kaip suprasti stulpelis su 5 uzmetimais blush2.gif , nesamone gaunasi unsure.gif
user posted image
user posted image
Papildyta:
Isverskit dar kas suprantat apie tuos 120 cm doh.gif , ir taip ir taip skaitau nu nesuprantu, ka su jais daryt g.gif , kazka tai prie kaklo, taip sutvirtint kakla gal g.gif

Mezgasi nuo viršaus į apačią. Jei visa kitą supratai tai iš 120 cm pynelė, ant kurios galų padarai bumbulus čia gaima padaryti kaklo surišimui. Atrodo, kad taip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mindira @ 2006 04 11, 13:01)
aaaaaaaaaa lotuliukas.gif , net nedaejo kad surisimui, nuotraukoje nesimato jokiu surisimu doh.gif
Papildyta:
Vaidullka, nu nesuprantu kaip daryt cray.gif  cray.gif nesigauna, kaip tas stulpelis su 5 uzmetimais unsure.gif  blush2.gif  blush2.gif

Taigi labai lengva. Jei moki daryt su vienu užmetimu ar su dviem, tai lygiai tas pats ir su 5. Užmeti ant vąšelio penkis kartus siūlą ir išneri, tik aišku neiškart per visus 5 siūliukus, o palaipsniui, lygiai tas pats kas ir su kokias dviem.
JEi dar nesigaus, parašyk į AŽ man, pabandyčiau visą darbo eigą po vieną žingsniuką nufotkint ir papasakot mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=DarkMind,2006 04 13, 18:26]
Gal galite paaiškinti kaip nerti tokią kepurytę? Niekada nesu nėrusi ir net neįsivaizduoju, o schemų niekur nerandu, tik visi rašo kad labai paprasta, 10 kartų bandžiau garmoškė gaunasi ne kepurė sad.gif

user posted image
[/quot
Pirmiausia isneri kepuraite pavaizduotu tinkleliu. Gelytes ,man regis, nertos atskirai ir paskui prinertos ar prisiutos.
Atsakyti