Su Atgimimu, su bundančia gamta!Smagiai pasėdėkit prie šventinio stalo kartu su brangiais ir artimais žmonėmis, pabūkim geresni ir atlaidesni vieni kitiems...
Su Šv.Velykom!
http://uk.inmagine.c...isp0802485.jpg)
Sveikos! Tai ką, gyvenam be rūpesčių?! Nuo Velykų visiška tyla...
Man kilo klausimas
Vaikui sigmatizmas pašalintas, liko fiziologinis šveplavimas (4 m.). Kaip ir nebeliko logopedinio darbo... Braukti iš sąrašų ar toliau kamuoti vaiką ir mechaniškai mokyti R? Ką darote tokiais atvejais?
Man kilo klausimas
Vaikui sigmatizmas pašalintas, liko fiziologinis šveplavimas (4 m.). Kaip ir nebeliko logopedinio darbo... Braukti iš sąrašų ar toliau kamuoti vaiką ir mechaniškai mokyti R? Ką darote tokiais atvejais?
QUOTE(klopedija @ 2006 05 03, 07:16)
Sveikos! Tai ką, gyvenam be rūpesčių?! Nuo Velykų visiška tyla...
Man kilo klausimas
Man kilo klausimas
Pasilik kitiems metams ir mokyk R. O ar 100proc. garantuota, kad jo R netarimas yra tik fiziologinis? Na jei taip ir yra tai būsi lengvai vaiką išmokiusi ir laurų pasisikinsi
O dėl tuščio skyrelio tai aš irdgi jau norėjau parašyti, kad matyt pas logopedes atėjo gūdus ir nykus LEDYNMETIS
QUOTE(light blue @ 2006 05 04, 12:37)
Pasilik kitiems metams ir mokyk R. O ar 100proc. garantuota, kad jo R netarimas yra tik fiziologinis? Na jei taip ir yra tai būsi lengvai vaiką išmokiusi ir laurų pasisikinsi
O dėl tuščio skyrelio tai aš irdgi jau norėjau parašyti, kad matyt pas logopedes atėjo gūdus ir nykus LEDYNMETIS
Ledynmetis neatėjo, skyrelį permetu beveik kasdien, bet pamačiusi, kad niekas nejuda einu į kitus puslapius. Man taip pat iškilo klausimas. Kiekvienais metais vaikus su žymiu kalbos neišsivystymu pertirdavome PPT, o dabar PPT logopedė sakė, kad vaikus pagal naują logopedo pareigybinį aprašą turi išsitirti pats įstaigos logopedas. O kaip dėl apmokėjimo už darželį, kuo remiantis vaiką bus galima atleisti nuo mokesčio?
QUOTE(Žemaika @ 2006 05 04, 22:33)
Ledynmetis neatėjo, skyrelį permetu beveik kasdien, bet pamačiusi, kad niekas nejuda einu į kitus puslapius. Man taip pat iškilo klausimas. Kiekvienais metais vaikus su žymiu kalbos neišsivystymu pertirdavome PPT, o dabar PPT logopedė sakė, kad vaikus pagal naują logopedo pareigybinį aprašą turi išsitirti pats įstaigos logopedas. O kaip dėl apmokėjimo už darželį, kuo remiantis vaiką bus galima atleisti nuo mokesčio?
Vaiką nuo mokesčio atleidžiama pagal galiojantį savivaldybės tarybos sprendimą "Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje". Kiekviena Lietuvos savivaldybė tokius sprendimus turi, bet jie gali skirtis (t.y. vienoj savivaldybėj gali but visai atleidžiami nuo mokesčio už darželį, kioj-tik sumažinamas mokestis). Sakau, priklauso nuo savivaldybės, kurioje gyveni.
KOLEGĖS, man reiktų susižinoti, koks skaičius turi būti vaikų su sunkia negale (kompleksinė negalė: vidutinis prot. atsilikimas+kiti įvairūs sutrikimai), kad būtų atidarytas logopedo ir spec. pedagogo etatas arba 0,5et. Jei yra lavinamoji tokių sunkių vaikų klasė iš 5-6vaikučių (bendrojo lavinimo m-kloje), tai kokį krūvį gali tikėtis turėti logopedas ir spec.pedagoas (turiu galvoja ne klasės mokytoją-spec.pedagogą). Šiaip pasiskaitysiu šiandien darbe ir įstatymus, bet...kad nepraleisčiau ko nors, tai dar ir konsultacijų reikia
Tikiuosi aiškiai viską nupasakojau.
QUOTE(light blue @ 2006 05 05, 07:15)
KOLEGĖS, man reiktų susižinoti, koks skaičius turi būti vaikų su sunkia negale (kompleksinė negalė: vidutinis prot. atsilikimas+kiti įvairūs sutrikimai), kad būtų atidarytas logopedo ir spec. pedagogo etatas arba 0,5et. Jei yra lavinamoji tokių sunkių vaikų klasė iš 5-6vaikučių (bendrojo lavinimo m-kloje), tai kokį krūvį gali tikėtis turėti logopedas ir spec.pedagoas (turiu galvoja ne klasės mokytoją-spec.pedagogą). Šiaip pasiskaitysiu šiandien darbe ir įstatymus, bet...kad nepraleisčiau ko nors, tai dar ir konsultacijų reikia
jei neklystu, vaikams su sunkia negale yra taikomas koficientas 2, t.y. toks vienas vaikas atstoja du. Šiuo metu esu išvykusi, tai negaliu pasižiūrėti, ar dar yra koks kitas kof. ypač sunkiems vaikams. Tai išeitų, kad tie 5-6 vaikučiai būtų kaip 10-12. Šiemet rudenį išėjo patikslinimas dėl tų kof., rodos tai buvo ministro įsak.ar potvarkis.
O ką sako "valdžia" dėl tokios klasės? Ar viską suvertė ant Tavo kupros? Geriausia pakonsultuotų V.B. O gal pateik klausimą SMM...
Beje, minėjau, kad kitąmet perleisiu Tau tokį vaikutį, bet, pabendravus su jo mama, paaiškėjo, kad vaikas "neturi problemų"
Beje, minėjau, kad kitąmet perleisiu Tau tokį vaikutį, bet, pabendravus su jo mama, paaiškėjo, kad vaikas "neturi problemų"
QUOTE(Nome @ 2006 05 05, 18:23)
Light blue, ar jau susiradai ko reikėjo?
Nome, neradau. Manau, kad Tu galėtum padėti Juk prie valdžios esi. Ar klystu?
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2006 05 07, 15:06)
O ką sako "valdžia" dėl tokios klasės? Ar viską suvertė ant Tavo kupros? Geriausia pakonsultuotų V.B. O gal pateik klausimą SMM...
Maniau, kad man užkraus, bet...apsirikau Aš dalyvauju visuose pokalbiuose su tėvais, tačiau daugiausia derisi direktorius konsultuoju tik labai specifiniais, specialybiniais dalykais. Nemaniau, kad tėvai, auginantys sunkius vaikus turi tiek išgyventi ir tiek kovoti dėl savo vaikų. Susidūriau su jų realybe nosis nosin. Knygose kas aprašoma tai niekis, realybė žiauri. Verkiau po susitikimo, koks pasaulis jiems žiaurus, kokie šlykštūs "sveikieji" žmonės...Nors dar labai abejoju, kurie iš mūsų sveikesni savo sielomis...
O su V.B. negaliu konsultuotis, yra tam tikrų priežasčių
QUOTE(Nome @ 2006 05 09, 10:49)
Sveika, light blue.
Kol kas štai tau nuoroda į dokumentą. Jei ten nerasi atsakymo-duok žintoti, surasiu konkretesnį atsakymą
P.S. Nuroda kažko neįsideda, tada ieškok per lrs.lt dokumentų paiešką.
2004 metu, Nr. 92-3385
Būtinai žiūrėk ir pakeitimus to dokumento
Kol kas štai tau nuoroda į dokumentą. Jei ten nerasi atsakymo-duok žintoti, surasiu konkretesnį atsakymą
P.S. Nuroda kažko neįsideda, tada ieškok per lrs.lt dokumentų paiešką.
2004 metu, Nr. 92-3385
Būtinai žiūrėk ir pakeitimus to dokumento
Man ten nieko neišmeta, atseit netikslus užklausimas O gal čia aš kažkur ne ten ieškau?