[quote=klopedija,2006 10 15, 14:22
Galėjo vaikas dar pabūti darželyje. Mane visada piktina tėvų skubotumas.
Labai pažįstama problema, sakyčiau, dantų skausmas. Turiu nevieną tokį vaiką. Su vienu dirbau 3 m. Atkakliai lavinom foneminį suvokimą, bet išėjo į mokyklą neištaisytas. Vaikas labai sąžiningai stengdavosi, dirbo ir mama, tačiau rezultatai buvo panašūs į Tavo aprašytus.
Taigi, nieko gero negaliu patarti. Tiesa, žaisdavom tokį žaidimą: aš tariu žodžius, o vaikas ištaiso, jei "suklystu", pvz., žąsis, zuvis, ziūri, žvakė ir t.t.
Ačiū, klopedija, būtinai išbandysiu tavo žaidima. Aš pan.žaidžiu su disgrafikais, kai mokau skirti ilg.-trump. balsius, kiet.-minkšt. priebalsius.
O dėl darželio - tai jo iš vis šis vaikas nelankė. Lankė tik privačią mokyklėlę-studiją 2 kartus per savaitę. Apie logopedą ten, aišku, nebuvo nė kalbos. Bent poliklinikoj būtų lankę
![schmoll.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/schmoll.gif)
Jei tau per tris metus iki galo nepavyko ištaisyti, tai kiek mano atveju truks
![unsure.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/unsure.gif)
O kai rašymas prasidės, jaučiu kad vaikui ir čia bus nelengva, kaip reikės viską spėti
Dizartriją sukelia smegenų pažeidimas. (Gal yra VCP? Motorikos sutrikimų?) Todėl manau, kad gali būti ir minimali smegenų disfunkcija (nesiformuoja tarpfunkciniai ryšiai). Šiuo atveju vaikas suvokia kito žmogaus kalbą, tartį, bet nesuvokia savo. Gali nertis iš kailio - nieko neišeis. Reikėtų nuodugniai ištirti smegenų veiklą ir A.Ališausko konsultacijų dėl ugdymo metodų.
VCP nematau, motorikos ryškių sutrikimų irgi nėra. Smulkioji motorika kiek negrabi, netiksli. Dizartrija nežymi, stebima atlikus , kaip sako mūsų vadė ( PPT darželių logopedė), " probes"( tam tikrus pratimukus, kurių atlikimo tikslumas ir rodo arba nerodo sutrikimą). Klopedija, o kas ir kur gali nuodugniai ištirti smegenų veiklą? Ališausko konsultacija būtų gerai, bet nelabai pasiekiama.
O kaip sekėsi kitoms kolegėms? Ar turėjot panašių vaikiukų? Pasidalinkit patyrimu