Įkraunama...
Įkraunama...

LOGO klubas

Laukiam 4u.gif Tikimės blush2.gif
Atsakyti
sveikos koleges. as irgi dirbu logopede, spec pedagoge provincijojos mokykloje. kuo daugiau dirbu, atrodo, tuo daugiau visokiu neaiskumu man iskyla blush2.gif . del funkciju lavinimo programos, tai jau nebezinau, ar reikia ja rasyti mokykloje? kjazkur girdejau, kad nuo sausio 1 dienos isejo istatymas, kad funkcijos lavinamos tik darzelyje. gal jus kas rasote "individualios pazintinės veiklos, kalbos, bendravimo, sensomotorikos, socialinių įgūdžių ugdymo programos". kokia forma jas reikia rasyti, ar kiekvienam vaikui rasyti atskirai?
ar jums valdzia prideda prie atlyginimo 20% prieda? man visada mokedavo, girdejau, kad nuo rugsejo 1 dienos priedai nuimami. tada valio. valandu padaugeja, o atlyginimas sumazeja. protest.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemaika @ 2006 09 09, 00:15)
Nome, gal Jūs galit sukonkretinti. [

Deja, Žemaika, bet šitoj srity tai tikrai negaliu nieko sukonkretinti. Aš tiesioginį darbą su vaikais baigiau žymiai anksčiau, kai dar nereikėjo visokių beleberdų rašinėti. Bet jeigu aiškiai, papunkčiui išdėstysit reikalo esmę-pabandysiu paieškoti atsakymo. Tinka?
P. S. norėčiau, kad į mane kreiptumeisi "tu", ne "Jūs".
Atsakyti
Mil@na,2006 09 08, 16:33
Vaikai buvo labai sunkūs (žymūs ir vidutiniai).

Ar tik kalbos neišsivystymas?
Nieko nežinau apie grupines ir pogrupines pratybas, nes dirbai tik individualiai. Kaip ten -ar reikia rašyti kažkokius planus? Nes aš dirbau pagal dvi Ivoškuvienės knygeles.

Jei PPT rekomenduoja ugdyti pagal bendrąsias ugdymo programas, nieko kurti nereikia, dirbama pogrupiais pagal tas pačias programas.
Atsakyti
QUOTE(Tinguma @ 2006 09 09, 15:19)
ar jums valdzia prideda prie atlyginimo 20% prieda? man visada mokedavo, girdejau, kad nuo rugsejo 1 dienos priedai nuimami. tada valio. valandu padaugeja, o atlyginimas sumazeja.  protest.gif

Merginos, baikit. Baikite tokius bajerius-"girdėjau", "kažkas sakė" ir pan. Niekas nieko nuimti negali. Yra teisės aktai, jų privalu laikytis. Spec.pedagogams (plačiaja prasme) yra nustatomi iki 15 proc. tarnybinio atlyginimo priedas. Priklauso nuo valdžios vietinės, kiek nustatys, tiek ir gausi. Kai kam gal nustatys 3 procentus, kai kam ir visus 15. Man savo laiku buvo nustatę 0 proc, net nulis, tipo irgi skaičius. Tai spjoviau į viską, ir išėjau iš darbo.
Atsakyti
Man savo laiku buvo nustatę 0 proc.

Taaaip, šitą "pokštą" prisimenu fool.gif. O dabar darbu patenkinta?
Atsakyti
Valio! Šiemet neturėsiu mikčiojančių vaikų! thumbup.gif Su "žymiu" kol kas aptikau tik vieną. Nesunkūs metai nusimato nail.gif .
Atsakyti
Valio! Šiemet neturėsiu mikčiojančių vaikų! thumbup.gif Su "žymiu" kol kas aptikau tik vieną. Nesunkūs metai nusimato nail.gif .
Atsakyti
Atsakyti
O aš šiemet vieną mikčiojantį turiu doh.gif Ką reik dirbti su juo, pagal kokias programas? Klopedija, gal tu ką nors turi?
Atsakyti
@ užkniso juodai! user posted image Niekaip neįkėlė žinutės, o kai įkėlė, tai visus 3 bandymus!

Aš su mikčiojančiais menką patirtį turiu, yra "kietesnių" forumiečių. Šiaip vadovaujuosi N.Žutautienės "Padėkite mikčiojančiam vaikui". Gale yra perspektyvinio darbo plano pavyzdys. Jei niekas neatsišauks į Tavo help.gif , persiųsiu tai, ką kolegės buvo man atsiuntę.
Atsakyti
Sveikutės, kolegės smile.gif . Septintus metus dirbu logopede nedidelio LT miesto darželyje. Norėčiau prisijungti prie jūsų. Iš karto su klausimu. Kaip ikimokyklinio amžiaus vaikams nustatyti, ar yra foneminë artikuliacinë , ar foneminë akustinë dislalija? O gal tokio amžiaus vaikams kalbos tyrimo išvadose rašyti tik fonetines artikuliacines dislalijas? Aš suprantu,kad pagrindinis rodiklis yra foneminė klausa. Kaip praktiškai nustatote šiuos dalykus darželyje? Kol kas tiek. Iki smile.gif
Atsakyti