
Mes ir vasara uzsaldom uogytes ir ziema gardinam koses jomis

Skaiciau straipsni nestukems, kuriame rase, kad nepatartina nescioms valgyti parduotuveje pirktu darzoviu, uogu, nes jos pries uzsaldant apdorojamos cheminiu budu. Tik ziema pasirinkimas ne koks...
aciu labai uz atsakymus ir patarimus visoms


QUOTE(ASSA @ 2011 04 12, 05:36)
Skaiciau straipsni nestukems, kuriame rase, kad nepatartina nescioms valgyti parduotuveje pirktu darzoviu, uogu, nes jos pries uzsaldant apdorojamos cheminiu budu. Tik ziema pasirinkimas ne koks...
nezinau kokia cia senovine technologija,bet ziurejau apie tai laida specialiai,kad darzoves katik nuskintos uzsaldomos soko budu ir jos turi daug daugiau vitaminu ,nei perkamos svieziai parduotuvej

drasiai naudoju meniu ir uogas ir darzoves salddytas.O kai sezonas buna tam tikru darzoviu,perku is parduotuves ar darzovines.
Kuo puikiausiai valgom saldytas uogas, labai megsta mano pupa, o ypac braskes

QUOTE(sarafea @ 2011 04 13, 20:33)
nezinau kokia cia senovine technologija,bet ziurejau apie tai laida specialiai,kad darzoves katik nuskintos uzsaldomos soko budu ir jos turi daug daugiau vitaminu
Pritariu

QUOTE(sarafea @ 2011 04 13, 19:33)
nezinau kokia cia senovine technologija,bet ziurejau apie tai laida specialiai,kad darzoves katik nuskintos uzsaldomos soko budu ir jos turi daug daugiau vitaminu ,nei perkamos svieziai parduotuvej
drasiai naudoju meniu ir uogas ir darzoves salddytas.O kai sezonas buna tam tikru darzoviu,perku is parduotuves ar darzovines.

drasiai naudoju meniu ir uogas ir darzoves salddytas.O kai sezonas buna tam tikru darzoviu,perku is parduotuves ar darzovines.
tas soko budas ir yra tas ,kur vaisiai ir darzoves yra saldomi dideleje minusineje temperaturoje.musu saldikliai yra mazdaug -7,o jie saldo zyyyymiai mazesnese temperaturose.isivaizduokit,jei jus dabar is +25 patektumet i -40

QUOTE(volpe @ 2011 04 14, 13:57)
tas soko budas ir yra tas ,kur vaisiai ir darzoves yra saldomi dideleje minusineje temperaturoje.musu saldikliai yra mazdaug -7,o jie saldo zyyyymiai mazesnese temperaturose.isivaizduokit,jei jus dabar is +25 patektumet i -40 

turetumem daugiau vitaminu

Sušaldyti maisto produktai keicia mitybos ir organoleptines savybes.
Baltymai tampa lengviau virškinamas (neprarandant kokybės).
riebalai praeina hidrolizės procesa ir apkarsta ypač polinesočiųjų riebalų ir esminiu:nepatartina pirkti saldytos zuvies (lašišos, sardinės),nes ju sudetyje yra siu riebalu. pageidautina švieži arba konservuota.
Angliavandeniai atlieka lėta hidrolizės procesa(neprarandant kokybės).
Vitaminu ir mineralu is dalies yra prarandama per plikymo procesa, bet praradimas yra mažesnis nei konservuotų produktų. Vitaminų kiekį šaldytų maisto produktuose yra net didesnis nei šviežiuose produktuose laikomuose ilgiau kaip 24 valandas.
Sušaldyti maisto produktai praranda truputeli naturalaus skonio.sis praradimas dideja atitinkamai nuo susaldymo laiko. Todėl reikėtų suvartoti kuo greičiau.
bandziau daryti vertima.jei kas it muka gali bandyti pasiskaityti cia:
http://it.wikipedia....ki/Surgelazione
gaila nera vertimo i lt kalba.as bandziau isversti,o visa kita rasiau is patirties,ne skai mokiausi mes praejom sias temas,nes mano darbe dazna isusidurima su pasenusiais ar blogais konservuotais alimentais.ir daug seneliu nuo ju jau buvo apisnuodije,aciu dievui,lengvai.
Baltymai tampa lengviau virškinamas (neprarandant kokybės).
riebalai praeina hidrolizės procesa ir apkarsta ypač polinesočiųjų riebalų ir esminiu:nepatartina pirkti saldytos zuvies (lašišos, sardinės),nes ju sudetyje yra siu riebalu. pageidautina švieži arba konservuota.
Angliavandeniai atlieka lėta hidrolizės procesa(neprarandant kokybės).
Vitaminu ir mineralu is dalies yra prarandama per plikymo procesa, bet praradimas yra mažesnis nei konservuotų produktų. Vitaminų kiekį šaldytų maisto produktuose yra net didesnis nei šviežiuose produktuose laikomuose ilgiau kaip 24 valandas.
Sušaldyti maisto produktai praranda truputeli naturalaus skonio.sis praradimas dideja atitinkamai nuo susaldymo laiko. Todėl reikėtų suvartoti kuo greičiau.
bandziau daryti vertima.jei kas it muka gali bandyti pasiskaityti cia:
http://it.wikipedia....ki/Surgelazione
gaila nera vertimo i lt kalba.as bandziau isversti,o visa kita rasiau is patirties,ne skai mokiausi mes praejom sias temas,nes mano darbe dazna isusidurima su pasenusiais ar blogais konservuotais alimentais.ir daug seneliu nuo ju jau buvo apisnuodije,aciu dievui,lengvai.
QUOTE(volpe @ 2011 04 14, 14:33)
aciu uz naudinga info

QUOTE(mamamia* @ 2011 04 05, 18:48)
Turiu saldytu uogu, tai kompotukus darau. O trintas saldytas melynes ir braskes su cukrum valgo su blynais, i jogurta imaisau, kazkaip jokiu berimu nebuvo niekada del uogu...


o trintas namines saldytas braskes valgom irgi su blynais. Bet pradejau duoti tik nuo 2m., metuku laiko dar tokio maisto nevalgem

QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 04 14, 13:37)
apie iskiriamas nuodingas medizagas mums taip isaiskino:
,AFLATOSSINAI,kuris yra sukeliamas Aspergillus flavus pelesio, yra labai kenksmingas kepenims,randasi pasaruose,gruduose,miltuose ir piene,tai jei sie produktai pradejo gesti arba buvo blogai konservuojami,juos reikia ismesti.
PATULINAS: yra būdingas vaisiu puvimo pelesius,ir yra pagamintas iš Aspergillus ir Penicillium mėlynojo pelėsio, kuris dažniausiai sukelia pakitimų).bet tai nereiksi,kad jis yra isskiriamas gerai konservuotuose vaisiuose.jis randasi pagedusiame vaisiuje,uogienese.
uogienių cukrus jungiasi su vandeniu ir neleidžia susidaryti toksinams, todėl pelėsiai kurie randasi ant uogienės paviršiaus turi būti sunaikinti,o likusi uogiene gali būti toliau naudojama. dietetines uogienės atvirkščiai, atsižvelgiant į mažą cukraus kiekį, turi būti sunaikinta visiškai. mažas pelėsis sugadins visą butelį sulčių, Ir "išmesti net geriausi vaisiai ir daržovės su mėsa, sultingi persikai ir pomidorai,jei ju minksyme pastebetas pelesis. . obuolys sukirmijusių, priešingai, gali būti naudojami,nupjovus supelyjusia dali. Galiausiai, džiovintų vaisių ir prieskonių sudėtyje gali būti daug sporų,jei pastebejoime pelesi turime juos tuc tuojau panaikinti.