Įkraunama...
Įkraunama...

Savaitiniai darželiai

Toks vaizdas Kuzia, kad mes skirtingom kalbom kalbam - as visur kalbu apie vaiko palikima savaitiniame darzelyje SAVAITEI, o tu - apie pasiemima is darzelio veliau negu 18 valanda.
Manau, kad savaitiniai darzeliai - sovietine atgyvena, kaip ir lopseliai, i kuriuos buvo raginama atiduoti vaika nuo 9 menesiu sad.gif
Kai kurie darzeliai Vilniuje yra sudare salygas pasiimti vaikus veliau negu iprasta. Konkreciai siulau teirautis Vilniaus savivaldybes Svietimo skyriuje pas Ikimokykliniu ugdymo istaigu kuruotoja Ona Vaicekauskiene tel. 211 2404. Cia galima pasiteirauti apskritai visais klausimais, kurie domina tevelius apie vaiku lopselius -darzelius sostineje.
Atsakyti
vakar banziau teirautis, tai toks jausmas, kad ta poniute atostogu isejusi, nes visa diena niekas ragelio nekele.

O lopseliai ir darzeliai tikrai nera atgyvena, kai pas mus toks pragyvenimo lygis.
Ne visi gali samdyti aukle - tai pagal tave iseina, kad jie turi arba vaiku netureti, arba pusbadziu su tuo vaiku gyveniti, bet vienas is tevu visa laika turi buti su vaiku.
Vieni pazistami leido savo sunu kuri laika i darzeli, nes pas juo pamaininis darbas. Zmona ta savaite kai dirba, tai dirba nuo 8-22, o vyras dirba slenkanciu grafiku - tai diena nuo 8-20, tai nakti nuo 20-8. Tai kai abiem ispuola darbas, kur vaika kisti - geriau viena uzrakinta namuose palikti, ir geriausia tarp pliku keturiu sienu, nes ir paprasciausias daiktas gali tapti rimto susizeidimo priezastimi ( mano pacios vaikas griudamas i kede danti issimuse).

Ir dabar pati ieskau savaitinio darzelio, nes manau, kad gali buti tokiu situaciju, kai nespesim vaiku iki 18.30 is darzelio pasiimti, o ilgiau, deje, paprasti darzeliai nedirba. Aisku galima mesti man sita darba ir ieskotis kito, bet nera garantiju, kad pasiulys butent man patogu darbo grafika. Tam reika arba turetu geru pazinciu, arba buti labai geru specialistu, kuri labai vertina ir prie kurio is dalies yra taikomasi - bet tai yra pasiekiama savo darbu toje vietoje, negali is gatves atejes reikalauti, kad tau butu sudarytos butent tokios darbo salygos.
Atsakyti
QUOTE (Nedurna @ 2004 06 23, 05:52)
Toks vaizdas Kuzia, kad mes skirtingom kalbom kalbam - as visur kalbu apie vaiko palikima savaitiniame darzelyje SAVAITEI, o tu - apie pasiemima is darzelio veliau negu 18 valanda.
Manau, kad savaitiniai darzeliai - sovietine atgyvena

Nezinau kaip mes cia kalbam, zinau, kad nesusikalbam. Savaitiniai darzeliai dirba visa laika, todel labai gerai pamainini darba dirbantiems zmonems. As galiu neleist vaiko visai i ta darzeli, bet zinau, kad kai man ispuola dirbt velu vakara ar nakti, as turesiu kur palikt vaika. Ir zinosiu, kad ten jam bus saugu. O apie palikinejima visai savaitei cia isvis niekaas nekalba.
Atsakyti
Kaip tai nekalba? kalba. As kalbu. Sakau, kad palikti vaika darzelyje savaitei yra nezmoniska. Sesta karta sakau laugh.gif
Atsakyti
NEDURNA, aš ir nesakau, kad tu negali turėti savo nuomonę apie savaitinius darželius. Labai prašom, jei tu turi galimybę gyventi taip, kad tau jų neprireikia. Bet aš sakau, kad tu neturi teisės smerkti tų žmonių, kurie vaikus leidžia į savaitinį darželį. Tu nežinai, kodėl jiems taip susiklostė, ir tu nieko nepadarei, kad jie tą vaiką pervestų į dieninį darželį.
Va kai padarysit ta linkme ką nors, bet niekas nepasinaudos tuo, tada visos ir galėsite šaukti - tai nežmoniška, tai ne tėvai, o išsigimėliai, iš jų vaikus reikia atimti ir panašiai. O dabar sorry, nesikiškite į tų žmonių gyvenimą, jei jiems reikia savaitinio darželio, jie žino ką daro, ir tikrai ne iš didžiausio malonumo tuos savo vaikus atiduoda savaitei.
Atsakyti
yra Zveryne 2 savaitiniai darzeliai: vienas miglos gatveje,
o kitas Birute. tas Birute tai gal ir neturi savaitinio statuso, bet ten vaikai lieka nakvoti ( 1 grupe)
O tas miglos gatveje tai labai grazus; mazas tik 4 grupes, thumbup.gif
fantaskitska aplinka ( didziule teritorija pusyne thumbup.gif ) ir viduje viskas thumbup.gif ir jau ruosiausi ten uzsirasyti, bet po to vedeja pareiske kad jis yra savaitinis ir perpildytas.
mane labai sergamumas darzelyje domino, tai visur apie tai klausinejau wink.gif
tai cia sako, buna kad greitaja i darzeli kviecia, nes vaiko teveliu neranda tuo momentu kai suserga. O is kontingento minejo vienisas mamas, ir dirbancius pamainini darba ( pvz maximose, pan.), bet kam reikia, tai is principo jis man patiko : smile.gif
Atsakyti
mamkinai - miglos gatveje, tam pusinelyje darzelis yra tuberkuliozinis unsure.gif daugumoj vaikai sergantys TBS arba ju seimoje serga, todel ir pusinelis ir salygos isikirtines. Vedeja itariu to nepasakytu, bet as su med. sesele kalbejau. Mes salia gyvenam, as norejau pernai tenai irgi vesti, bet kaip pasake, tai kazkaip noras baigesi, dar yra salia jo, ne miglos g. ir ne pusinelyje, nemoku papasakot, tai ten taip perpildytas , grupese po 28 vaikai ( man taip pasake) blink.gif Zozdiu su darzeliais zveryne provalas sad.gif ir vezioju as i koralus. Tiesa sake kad yra kitam zveryno gale, bet kad labai nepatogu ten vezioti.
Atsakyti
iva- ten ne tas tuberkuliozinis, tas vadinasi eglaite ar pusaite g.gif ar panasiai, o sitas- pusynelis ar pan. jie ten abu miglos gatveje, as ne apie tuberkuliozini snekejau.
o del zveryno darzeliu- tai ir as neissirenku sad.gif
Atsakyti
Siandien skaiciau straipsni, kad vis daugiau atsiranda savaitiniu darzeliu, kadangi yra nemazai teveliu, dirbanciu pamainomis ir negalinciu vaiku priziureti, arba samdyti aukles.
Kaip tokie tevai minimi gydytojai, med.seseles, stiuardeses, ivairiu pC darbuotojai, ir t.t

Taciau cia visuomenes nuomone pasiskirsto per puse- vieni smerkia, kurie veda vaikus i toki darzeli, kiti patys veda ir teisinasi

Kokia Jusu nuomone 4u.gif
Atsakyti
čiaiškėliau temą, nes perskaičiau šį straipsnį, apsiverkiau, nes įsivaizduoju, vaikus kurie laukia mamų, nori namo...o jos neateina, neįsivaizduoju, kaip jiems turėtų širdelę skaudėti sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutukas: 03 kovo 2005 - 15:44
Aišku, kai nėra išeities tėveliams tai ką padarysi, bet vaikučiui labai liūdna ten, visą savaitę turi išbūti, pasiilgsta tėvų beprotiškai...Mano antros eilės pusbrolis kai buvo mažiukas lankydavo tokį. Nu tai man mama pasakodavo, kad jį sunkiai ten vesdavo, jis verkdavo ir labai liūdnas buvo. cry.gif
Atsakyti
[/QUOTE]Siandien skaiciau straipsni, kad vis daugiau atsiranda savaitiniu darzeliu, kadangi yra nemazai teveliu, dirbanciu pamainomis ir negalinciu vaiku priziureti, arba samdyti aukles.[QUOTE]

gal šitą skaiteičia
cry.gif cry.gif aš net apsižliumbiau perskaičiusi
smerkiu tokius tėvus kurie 'naudojasi' savaitiniais darželiais-turėdami galimybę pasiimti vaikutį, jį palieka, kad turėtų sau laiko sad.gif
o šiaip tai aš už savaitinius darželius, manau kiekvienas atsirenka, kas jam geriau, patogiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutukas: 03 kovo 2005 - 16:07