Įkraunama...
Įkraunama...

Savaitiniai darželiai

QUOTE(Keberiokšt @ 2006 12 10, 17:29)
keiti, jei jau tavo situacija tokia tragiska, kaip sakai, siulau atiduoti vaika i savaitini darzeli savaitei. Busi rami, patenkinta, darbus nudirbsi. Vaikas pamiegos, pavalgys. Ko gi daugiau reikia siam pasauly, ar ne? Juk vaikus gimdom tam, kad jie mums netrukdytu....

is asmenines patirties: namuose pati savo vaika auginau iki treju metu. Gal ir tu gali?

Istikruju- vaikus gimdome, kad kazkur juos padetume kaip leles ir ateitume i juos paziureti, kaip jau uzsimanome.
As ir neturiu nei mamos, nei tevo, nei seseru, broliu ir jokiu giminiu, bet niekada nekilo net mintis, kad galeciau savo vaika palikti savaitei ir dar kazkokioje istaigoje. As auginau pati iki 2 metuku, o nuo 2 pradejom eiti i darzeli. Turiu vyra ir jo gimine nemaza, bet ir nerode jokio didelio noro pasilikineti dukros, o ir mes visai nenorim kazkur palikineti. Dukra viena nakti per du metus miegojo pas vyro motina, kai as gulejau ligonineje, o vyras kitame mieste ejo medicinine del darbo.

Ir patikekit. Yra dar geru zmoniu. Kaip tu ir rasei, tai galima paparasyti pas kokia kaimyne pensisninke ir tikrai pabutu tas kelias valandas. Jei matysim visus tik blogus, tai ir bus visi blogi.
Ir kaip ten bebutu, bet vaika isleidziant i pasauli reiketu pamastyti ar jam bus palankios salygos jame augti, normaliai vystytis. Vaikui neuztenka vien pavalgyti, nusiprausti ir pamiegoti. ax.gif
Atsakyti
Oi, mamytes, pati lankiau savaitini darzeli, likdavau nakvoti pora naktu per savaite.
tai yra baisiausias mano vaikystes prisiminimas.
mano grupeje buvo mano bendravarde. iki siol atsimenu, kaip aukletoja saukia - Olia, taves atejo. as laiminga atsisuku - o ten drauges tetis stovi. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2006 12 15, 11:25)
Istikruju- vaikus gimdome, kad kazkur juos padetume kaip leles ir ateitume i juos paziureti, kaip jau uzsimanome.
As ir neturiu nei mamos, nei tevo, nei seseru, broliu ir jokiu giminiu, bet niekada nekilo net mintis, kad galeciau savo vaika palikti savaitei ir dar kazkokioje istaigoje. As auginau pati iki 2 metuku, o nuo 2 pradejom eiti i darzeli. Turiu vyra ir jo gimine nemaza, bet ir nerode jokio didelio noro pasilikineti dukros, o ir mes visai nenorim kazkur palikineti. Dukra viena nakti per du metus miegojo pas vyro motina, kai as gulejau ligonineje, o vyras kitame mieste ejo medicinine del darbo.

Ir patikekit. Yra dar geru zmoniu. Kaip tu ir rasei, tai galima paparasyti pas kokia kaimyne pensisninke ir tikrai pabutu tas kelias valandas.  Jei matysim visus tik blogus, tai ir bus visi blogi.
Ir kaip ten bebutu, bet vaika isleidziant i pasauli reiketu pamastyti ar jam bus palankios salygos jame augti, normaliai vystytis. Vaikui neuztenka vien pavalgyti, nusiprausti ir pamiegoti. ax.gif

keistos jus ar skaityt nemokat.ar as sakiau kad palikciau ja nakciai?o jei yra vyras yra lengvioau.buvai iki 3m. keberiokst su vaiku?o is ko maitinaisi?
Atsakyti
QUOTE(keti24 @ 2006 12 16, 19:37)
keistos jus ar skaityt nemokat.ar as sakiau kad palikciau ja nakciai?o jei yra vyras yra lengvioau.buvai iki 3m. keberiokst su vaiku?o is ko maitinaisi?

Klausimas ne man, bet atsakysiu. Sededama namie sugalvojau ka veikti ir kaip uzsidirbti ir dirbu savo darba namie ir tikrai uzsidirbu. Viska pasiekiau savo pastangomis. Buvo sunkiu akimirku, kai galvojau, kad paluziu ir visko nepaveziu, bet atsitiesdavau.
Atsakyti
ir dar noriu pridurti toms kurios cia bande man pripaisyt kad vaika pagimdziau tam jog ji kazkur palikt.noreciau pasakyt kitokiais zodziais,bet pasakysiu taip.visu pirma apie savaitini darza galvot pradejau tik tada kai mano ir draugo santykiai buvo ant ribos,ir zadejau ji palikt,kadangi vaikas nera jo,tai i jo gimine net nesikreipciau.o kad as ja pagimdziau tik tam kad kazkur palikt kad ji man netrugdytu tai kramtykit ka kalbat.as jos net vienai nakciai nepalikau sendien su vyru pas jo tevus,nes be jos man naktis visas amzius.nervina tokios moralizuotojos.neturejau tevo mamos,bet blin vyra turejai,kuris jus islaike.as kai su vyru gyvenau ir dabar gyvenu tai net nemastau apie ta savaitini darza,tik tuomet jei liksiu viena ka daryt.kaip keberiokst issireiske iki 3m.namie sedejai tai gal oru vaika maitinai?o be to dar syki pakartosiu jei ir vesciau tai kaip ir i paprasta darza,tik ilgiau pasiliktu,nes darbas uzsitesia.jei kam dar neaisku,ismokit skaityt ne tai ka norit,bet viska,kas yra parasyta.atsirado teisejos,ne jum sprest turejom mes gimdyt ar ne,jusu uzaugint ,musu vaiku neprasom.
Papildyta:
QUOTE(larina @ 2006 12 16, 20:51)
Klausimas ne man, bet atsakysiu. Sededama namie sugalvojau ka veikti ir kaip uzsidirbti ir dirbu savo darba namie ir tikrai uzsidirbu. Viska pasiekiau savo pastangomis. Buvo sunkiu akimirku, kai galvojau, kad paluziu ir visko nepaveziu, bet atsitiesdavau.

tau taip pat.taigi vyra rasei turi,tai kame beda,tai ir as namie sedeciau

Papildyta:
QUOTE(larina @ 2006 12 16, 20:51)

be to nereik man aiskint kaip nepaluzti,nuo 13m.gyvenu be tevu ir sugebejau uz save pakovot bei nepaluzt,taip kad nereik manes mokyt.o kad jus skaityt nemokat ir blevyzgojat be reikalo tai cia jau jusu beda.
Atsakyti
Negalvok, kad tu pasaulyje tokia viena ir, kad tik tau buvo visokiu sunkumu.

As niekur nerasiau, kad man beda. Ir mano darbas, ir vyras, tai du atskiri dalykai. Vyras mano darbu nedirbo, nedirba ir nedirbs. As norejau pasakyti, kad galima ir namuose su vaiku uzsidirbti ir ne grasius.
Beje, tau as nemoralizuoju ir kalbu tik apskritai. Perskaiciau sia tema ir norejau parasyti ka galvoju, o kaip elgiasi tai kiekvieno savas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2006 12 16, 21:19)
Negalvok, kad tu pasaulyje tokia viena ir, kad tik tau buvo visokiu sunkumu.

As niekur nerasiau, kad man beda. Ir mano darbas, ir vyras, tai du atskiri dalykai. Vyras mano darbu nedirbo, nedirba ir nedirbs. As norejau pasakyti, kad galima ir namuose su vaiku uzsidirbti ir ne grasius.
Beje, tau as nemoralizuoju ir kalbu tik apskritai. Perskaiciau sia tema ir norejau parasyti ka galvoju, o kaip elgiasi tai kiekvieno savas reikalas.

as rasau cia ne tam kad pasiskust,o suzinot informacija.o kad tavo vyras ir darbas du atskiri dalykai tai nesamone,nes jei nera galimybiu dirbti tai bent vyras laikinai gali uzdirbt,o kai nera kur palikt vaiko ir esi viena tai privalai dirbt vien tam kad kazkaip ismaitint vaika.ir apskritai neprivalau aiskintis,tik norejau suzinoti kas kaip ir kur del savaitiniu darzeliu,o kol kas nevedu ir nezadu vest kol tam nera butinybes,tikiuosi ir neprireiks.
Atsakyti
QUOTE(keti24 @ 2006 12 17, 06:48)
as rasau cia ne tam kad pasiskust,o suzinot informacija.o kad tavo vyras ir darbas du atskiri dalykai tai nesamone,nes jei nera galimybiu dirbti tai bent vyras laikinai gali uzdirbt,o kai nera kur palikt vaiko ir esi viena tai privalai dirbt vien tam kad kazkaip ismaitint vaika.ir apskritai neprivalau aiskintis,tik norejau suzinoti kas kaip ir kur del savaitiniu darzeliu,o kol kas nevedu ir nezadu vest kol tam nera butinybes,tikiuosi ir neprireiks.

Man rodos, kad jus neskaitote ka kiti raso. doh.gif As ir be vyro gyvendama galeciau dirbti namuose ir su vaiku.

Istikruju, tai matau, kad tokioms kaip jus neverta kazka irodineti, nes tik jus galite buti teisi ir net nenorite kitu girdeti, o kol nepradesite kitu girdeti, tai jusu ir nieks negirdes. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2006 12 17, 21:59)
Man rodos, kad jus neskaitote ka kiti raso.  doh.gif As ir be vyro gyvendama galeciau dirbti namuose ir su vaiku.

Istikruju, tai matau, kad tokioms kaip jus neverta kazka irodineti, nes tik jus galite buti teisi ir net nenorite kitu girdeti, o kol nepradesite kitu girdeti, tai jusu ir nieks negirdes. mirksiukas.gif

man ir nereikia nieko irodinet.man tik nepatiko issireiskimas,kad as tipo pagimdziau vaika tam kad kazkur ja palikciau,nemanau kad turi tokia teise.as nesakau kad numirciau be vyro,bet negakeciau dirbti kazko namuose,nes nezinau ka pvz tu darai,o gal jei reiktu ir galeciau,bet tam reikia laiko,pvz kad susikurt klientu rata ar .pan.o gyvent is kazko reikia.ir apskritai,prisikabinot dek darzelio siaip.kai aiskinu kelinta karta kad niekada nepalikciau jos nakciai.ir apskritai gal geriau nieko nebeatsakyk i mano pasisakyma,nes nenoriu jog manytum kad nemoku isklausyt ar pan.tu man ne drauge kad galetum sakyt jog jei as neklausau tai ir kiti manes neklausys.kas mane pazysta klauso ir suporanta,o tu nieko negali sprest apie mane is to ka as rasau.
Atsakyti
QUOTE(Melitukas @ 2004 06 15, 23:57)
Kad as nezinau ar nuima, pas mus parasyta  skelbimuose, kad kainuoja 4.27 + 0.50 ugdymui, aukletojos sake, kad grupes lygtai dirba ar iki 19 ar iki 18 val (man neaktualu buvo, tai neatsimenu), po to veda i naktines grupes.
Vat ir mane is pat pradziu nuramino tai, kad jeigu nespesi is darbo laiku paimt, tai nesedes viena ir neverks, kad jos nepaima dar.
Tik pradejau as cia galvoti (vis problemu ieskau) gal per mazai valgiui skiriama, maistas tai man pasirode ne toks jau ir blatnas. Pietums sriuba ir koses bulviu su pora gabaliuku mesytes (tipo guliasas). vakarienei makaronai su sviestu, gerimas ir bananas. Ar nepermazai cia tiek, vaikai juk greit isalksta, jei ir vyresniem tokios porcijos buna, tai tikrai mazoka turetu jiems but.
O kaip jusu darzeliuose maitinimas, ar panasiai, ar geriau maitina. Pradejau as cia baimintis, kad nekaip cia su tokiu maistu bus. Nors siaip man ta darzeli gyre, kad ten maistas skanus? Bet kol as buvau, per savaite,  pasirinkimas kol kas nekoks.

cia mokam mes ne uz maista, o uz vieta ax.gif
Atsakyti
Visos temos neskaiciau bet trumpai papasakosiu...
na siaip pati buvau vedama i savaitini darzeli nuo 2metu iki 7. Tai baisiausias mano vaikystes etapas. I savitini darzeli vede del to,kad buvo problemu su sveikata, o tas darzelis buvo specelizuotas - sanatorinis. tevu pasiilgdavau ziauriai. Pirmadieni mane nuvesdavo, treciadieni aplankydavo, o penktadieni pasiimdavo. Atsimenu su kokiom isterijom pirmadieniais vesdavo mane i darzeli, ir kokius kurdavau pabegimo planus. Bet anksciau ir tvarka darzeliuose kita buvo. Buvo griesta disciplina, ragana aukletoja (viena buvo gera, kita pikciurna), kuri bausdavo ir statydavo i kampus ir t.t.
Savaitini darzeli pateisinciau tik tuo atveju, jei mama vaika augina viena ir dirba pamainomis. Nesmerkiu tu tevu kurie pasirenka savaitini darzei - toks jau ju pasirinkimas, bet tegu zino,kad vaikui tai tikrai buna labai didelis stresas. Ir jei nera kitos iseities, bent jau vaika stengtis palikti nakvoti kuo maziau
Atsakyti
Nesenai skaiciau straipsni (mazylyje arba tavo vaikas) apie savaitini darzeli.Taigis net ten nepabuvojus susidariau liudna vaizdeli. Na neturime mes teises vienas kito teisti,bet labai graudu ,kad tevai savo vaikus augina su tokiu istaigu pagalbomis verysad.gif Taip suprantu yra mamu,teciu,seimu,kuriems kitaip nesigauna del vienokiu ar kitokiu priezasciu, bet manau ten paliktiems maziukams, net geriausias kasnis neatstos normalia vaikyste.
Atsakyti