Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai II tema

Pas mane ir islindusios rausvos nosytes , bet dar visai trumpos.

Jei netresiau jokiu meslu ar kompostu , gal kokiu trasu papilt tiktu , kad turetu energijos ziedams ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 04 27, 23:14)
Pas mane ir islindusios rausvos nosytes , bet dar visai trumpos.

Jei netresiau jokiu meslu ar kompostu , gal kokiu trasu papilt tiktu , kad turetu energijos ziedams ?

Aš pabarstau Hidrocomplex ax.gif
Atsakyti
As ir rasausi i sia tema... Pamilau bijunus wub.gif Pernai rudeniop is mociutes atsiveziau 6 krumus-pora labai dideliu (vos i bagazine sugebejom ikelti), kiti mazesni. Auginsiu pirmus metus, tai nieko nesuprantu. Dabar matosi is zemes kyso tokie raudoni pumpuriukai-cia bus lapai ar ziedynai? blush2.gif Kadangi tai normalus krumai-jei zydes-leisti zydeti? Ir noreciau mulciuoti aplink juos, kuo galima, tiktu? Sienu? Zole?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 28, 08:48)
As ir rasausi i sia tema... Pamilau bijunus wub.gif Pernai rudeniop is mociutes atsiveziau 6 krumus-pora labai dideliu (vos i bagazine sugebejom ikelti), kiti mazesni. Auginsiu pirmus metus, tai nieko nesuprantu. Dabar matosi is zemes kyso tokie raudoni pumpuriukai-cia bus lapai ar ziedynai? blush2.gif Kadangi tai normalus krumai-jei zydes-leisti zydeti? Ir noreciau mulciuoti aplink juos, kuo galima, tiktu? Sienu? Zole?

Sveiki, seniau maniau sodinant senus krūmus geriau jų nejudint ir sodint kaip yra su visu kelmu, vėliau pastebėjau, kad išskirstyti kerai suformuoja daug jaunų stiprių gumbų ir taip man patiko žymiai labiau- stipresni, geriau išvešėjo gausiau žydėjo. Palikti jau galima su 3, idealu su 5 pumpuriukais.
Tiesa, prieš skirstant seną didžiulį kerą-labai praverčia su gumine žarna vandeniu nuplauti nuo seno kero visas žemes, kiek apdžiovinti gumbus( palikti bent jau iki vakaro), nes tik iškasti- jie labai lūžūs..TADA PAIMTI AŠTRŲ PEILĮ IR SKIRSTYTI MAŽDAUG PO 3-5 PUMPURUS, gerai matosi, kur reikia pjauti, kai kero gumbai yra nuplauti. Pjūvio vietą gerai būtų patepti anglies gabaliuko trupiniais..ar kitaip dezinfekuoti, kad neįsimestų pūvinys.
NA BELIEKA PASODINTI, SVARBU NEUŽGILINTI.
Pliusai tokio skirstymo:
1. gauname daugiau bijūnų, aktualu- jei norime jų pasidauginti;
2. atjauniname kerus- tad tuo pačiu prailginame jų gyvavimo amžių
3. Pašaliname visus senus įtartinus gumbus- suminkštėjusius, papuvusius, sutrūnijusius, taip išvengiame galimų ligų.
4. Ilgesniam laikui galime būti ramūs ir nesukti galvos dėl bijūno persodinimo artimiausius 10-15m.

Čia gal kam pravers kas sodins, kai gaus sodinti būtent senus didelius kerus. Aišku, tai mano pastebėjimai iš patirties..Nenoriu čia sukelt audrą ginčų.. biggrin.gif

Dėl raudonų pumpuriukų- iš jų formuosis lapai, jei keras pakankamai stiprus, bus ir žiedynai. PIRMAIS METAI PO PASODINIMO labai nesitikėčiau žiedų. Nors jei sužydi, tikrai specialiai neišskinu. Vėl gi pastebėjimas- jei sodinu iš rudens- tai pavasarį paprastai žydi, jei sodinu tik anksti pavasarį- ne. Dar aišku priklauso ir nuo sodinamo kero stovio..Jei buvo labai apdžiuvęs, menkas gumbas, mažai ir silpni pumpuriukai-neverta tikėtis žiedų. O jei tik perkėlėte jauną stiprų krūmą į kitą vietą- vėl didelė tikimybė, kad žydės..

Atsakant ar žydės madmuazelės pasodinti pernai krūmai- jei teisingai pasodino, didelė tikimybė, kad taip. Žiedų neišskinčiau. Juk tam ir sodinam, kad žiedais džiaugtis.
DABAR TRĘŠIU - BARSTAU PELENAIS, galima įterpti trąšų turinčių daugiau azoto, vėliau kaip rašė jediara- labai patiko hidrocomplex.

Dėl mulčiavimo- nieko negaliu patarti. Aš saviškių nemulčiuoju, nes nelabai turiu kuo.
Vienais metais buvau aplink bijūnus apdėjusi plonai pjauta žole- patiko, tik deja, turėjau vos vienam sluoksniui, rudeniop apkaupiau.
Ir sveikinu su tokia gausa bijūnų savo kieme... thumbup.gif thumbup.gif Lauksim gražių nuotraukų..
Atsakyti
Oi kaip aciu nijole0619 uz toki issamu atsakyma 4u.gif 4u.gif Viena didziausia kruma padalinau i 2 dalis, o kito didelio neskirsciau... Net nepagalvojau, pabijojau. Tiek tos-lai augs jie taip-gal jau bus formuojamas gelynas, sodinsiu juos i ju galutine vieta-tada jau dalinsiu. Cia jauciu bus po kokiu 4-5 metu. ax.gif

Pelenais rudeni barsciau-reikes ir dabar pabarstyti dar.

Man labiausiai tie raudoni pumpureliai buvo neqaiskus-maniau ziedynai cia susiformave blush2.gif Na, siemet augs, stebesiu, jau zinosiu kas ir kaip.

O anksciau man jie nelabai patiko, nes visuomet per savo gimtadieni as juos gaudavau dovanu... Galvojau kaip jie man nusibodo. O dabar labai labai patinka wub.gif Maniskiai bus senoviniai-sviesiai roziniai, baltas ir ryskiai rozinis. Dar sake duos bordo man.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 04 28, 11:21)
Oi kaip aciu nijole0619 uz toki issamu atsakyma  4u.gif  4u.gif Viena didziausia kruma padalinau i 2 dalis, o kito didelio neskirsciau... Net nepagalvojau, pabijojau. Tiek tos-lai augs jie taip-gal jau bus formuojamas gelynas, sodinsiu juos i ju galutine vieta-tada jau dalinsiu.  Cia jauciu bus po kokiu 4-5 metu. ax.gif

Pelenais rudeni barsciau-reikes ir dabar pabarstyti dar.

Man labiausiai tie raudoni pumpureliai buvo neqaiskus-maniau ziedynai cia susiformave blush2.gif  Na, siemet augs, stebesiu, jau zinosiu kas ir kaip.

O anksciau man jie nelabai patiko, nes visuomet per savo gimtadieni as juos gaudavau dovanu... Galvojau kaip jie man nusibodo. O dabar labai labai patinka wub.gif  Maniskiai bus senoviniai-sviesiai roziniai, baltas ir ryskiai rozinis. Dar sake duos bordo man.

Bet tai kaip malonu gauti...dovanų bijūnų..DABAR GALĖSIT UŽSAKINĖTI SU ŠAKNIMIS DOVANŲ..TŲ PAČIŲ BIJŪNŲ.. biggrin.gif thumbup.gif
Dėl pelenų - aš juos mėgstu.. blush2.gif barstau ir rudenį ir pavasarį- apsaugo nuo grybinių ligų, nurūgština dirvą-maniškė mėgsta pasamanoti, matyt užrūgštėja..ir dar kalio ir mikroelementų trąšos..nu kaip jų nemylėt..
Tik nepadaugint. Kibirais neberkit.. biggrin.gif Beriu gerą saują...
Dėl pumpurų-paprastai tie didieji riebūs stori pumpurai - ir yra būsimi žiedynai.bet pirmiausia susiformuoja lapai, tik vėliau pasimato pumpurai..Tikiuosi supratot ką turėjau omeny.

O aš vis nesėkmingai ieškau bijūno ,,Do -tell" ir ,,Žemcccchužnaja rossyp"
merginos gal kuri turit, ir galite parduoti nors mažą daigą??? neatsisakyčiau ir Red Charm... wub.gif
Atsakyti
O as noriu krapinio bijuno dar. Bet palauksiu kol kas ax.gif
Atsakyti

Bijūnai iš tiesų nuostabios gėlės. Auginu aštuonis krūmus, trijų spalvų. Dar labai norėčiau krapinio. Jeigu kas turėsite atliekamą mielai priglausčiau.
Atsakyti
Kiek mačiau skelbimuose kristina d turėjo krapinio. bigsmile.gif
Atsakyti
Kas nor įsigytii krapinį bijūną, pilnavidurį, rašykite man į AŽ.Pernai turėjau 1 didelį kerą, paskirsčiau į daug dalių, galvojau, gal prigis nors pusė. O prigijo visi gumbeliai. Šiemet- pertekliaus yra. Ta sperteklius- visas su2-3 žiedeliais.
Atsakyti
user posted image
Pagaliau thumbup.gif po trijų metų laukimo pats pirmasis krapinio bijūno sukrautas pumpuriukas assa.gif
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2013 05 02, 01:37)
user posted image
Pagaliau  thumbup.gif po trijų metų laukimo pats pirmasis krapinio bijūno sukrautas pumpuriukas  assa.gif

kaip smagu, lauksim žiedelio foto biggrin.gif
Atsakyti