Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai II tema

Pasiilgau bijūnų žydėjimo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2013 03 13, 00:15)
Dar siemet pabandysiu keleta zadejo duoti drauge ir jei neaugs teks atsisveikinti reiskia ne mano gele  drinks_cheers.gif

O jei ne paslaptis - kur Jūs gyvenate, kokia žemė? Pas mane priemolis - jiems patinka, krūmai labai dideli ir gausiai žydintys, o kiek bandžiau duoti mamai, kuri gyvena pajūry ir žemė smėlėta - viskas nunykdavo... schmoll.gif Tas pats ir su rožėmis...
Kartais tiesiog nieko neįmanoma padaryti, arba reikia nepaprastų pastangų ir nuolatinio rūpesčio, kad augtų augalas ten, kur jam kažkas nepatinka... Tad jau susitaikiau, kad yra augalų, kurie man patinka, bet vargsta maniškėm sąlygom, tad tenka grožėtis tik kitų gėlynuose smile.gif
O šiaip tai bijūnai toks augalas, kuris perdėto dėmesio nemėgsta - patys gražiausi ir puošniausi krūmai žiūriu apleistuose soduose žydi.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2013 03 12, 11:03)
Net nesuprantu kodel neauga pirmus gal ir blogai sodinau bet jau kitus prisiskaicius ivairios literarturos prisirinkus patarimu ir vis tiek snipstas  verysad.gif Pasodinu atrodo uzsikabina paskui pradeda rusti lapukai tarsi sustoja auges vietoj ir viskas pradeda nykti  verysad.gif

siūlyčiau neprarast vilties ir padaryti stebėjimą,nykstantį krūmą reikia išrauti ir patikrinti šaknu kokybę.Jei šlapia-bus sergančios ir apipuvusios šaknys,reiškia reikia į duobę primest sudaužytų plytų ar senų stogo čerpių. [tik ne šiferio]Gali ir sutrūnėti šaknys,vadinasi sodinukas nupirktas jau su liga ir nelabai ką bepadarysi,o kad visai neprisigyventų, nelabai noriu patikėti.Reikia ieškoti priežasties ir patikėkite, bijūnai augs pas Jus,nes tai pati nereikliausia gėlė.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 12, 23:40)
Jei tai ne kokie kenkëjai dirvoj ar puviniai, tai gal tiesiog nušala? Pvz, kiek pavasarį teko pirkti nuogas šaknis, jas Seasol'io tirpale išmirkydavau, pasodindavau į vazoną ir iki išsodinimo į nuolatinę vietą, laikydavau šiltnamy.  Birželio vidury persodinu, įtaisau laikiklį, jei reikia, ir iki rudens pamirštu. Nei vienos pirktos nepasimiriojo.
Taigi, kenkėjai, puviniai ar nelaiku perkelti į nuolatinę vietą?  g.gif

Gaudvile, labai ačiū už šį paaiškinimą, jau žiojausi klausti, ogi žiū - jau atsakymas yra lotuliukas.gif Nusprendusi nepasiduoti ir žūt būt prisijaukinti bijūnus įsigijau keletą gumbų. Instrukcijoje rašo sodinti III arba IV mėn., bet pas mus tokiu laiku dar per šalta. Tai va ir mąsčiau kur juos kišt iki šalnų galo, bet dabar jau viskas prašviesėjo, pamirkysiu stimuliatoriuj ir kišiu į vazonus. Šiltnamio neturiu, tai kol kas ponai patupės namie, po to kraustysiu į balkoną.

QUOTE(Astaite1 @ 2013 03 13, 09:31)
Man yra buvę taip, kad pirkau nukainuotą šaknelę, pasodinau į gėlyną, buvo toks nupiepęs bijūnėlis, kuris liepos mėn. pasimirojo, bet sekantį pavasarį iš šaknų atžėlė, o pernai pirmą kartą žydėjo. Todėl siūlyčiau, nejudinti žemės ir truputį palaukti, gal dar iš šaknų atžels, nes bijūnai tikrai gyvybingi. Aš du bijūnų krūmus persodinau į kitą vietą ir senojoje vietoje, kur jie augo po trijų metų išdygo bijūnas, vadinasi kažkur žemėje buvo likusi šaknis, kuri po keletos metų išdygo.

maniškiai irgi pasimirojo panašiai liepos gale - rugpjūčio pradžioje. Mažu ir aš atrasiu šiemet staigmeną g.gif Nelabai tikiu, bet kai sniegas nutirps atliksiu pasimirojimo vietoj archeologinius kasinėjimus biggrin.gif
Atsakyti
Negaliu atsidžiaugti, tai pasigirsiu. Vakar buvau Lenkijoje ir prisipirkau labai gražių bijūnų. Užėjome į vieną gėlių parduotuvėlę ir jau tiek įvairių gėlių buvo užvežta tame tarpe ir bijūnų gal 12 rūšių, o kainos nuo 12 iki 14 zl., tai aš net 5 veisles prigriebiau ir geltonų, ir ružavų, ir morkvinių. Svarbiausia, kad kai pati perki gali pasirinkti, kurio augalo daigai stipresni.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 03 29, 09:45)
Negaliu atsidžiaugti, tai pasigirsiu. Vakar buvau Lenkijoje ir prisipirkau labai gražių bijūnų. Užėjome į vieną gėlių parduotuvėlę ir jau tiek įvairių gėlių buvo užvežta tame tarpe ir bijūnų gal 12 rūšių, o kainos nuo 12 iki 14 zl., tai aš net 5 veisles prigriebiau ir geltonų, ir ružavų, ir morkvinių. Svarbiausia, kad kai pati perki gali pasirinkti, kurio augalo daigai stipresni.

thumbup.gif Sveikinu su geru pirkiniu, lauksim nuotrauku su ziedais mirksiukas.gif. As taip pat labai myliu sias geles, nemazai turiu, bet dar vis noriu kitokiu.... Galvoju pavasariop is panevezieciu pirktis g.gif.
Atsakyti

Kaip faina, bijūnai - tai gėris, aš ir laukiu nesulaukiu siuntinio su gėlytėm smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2013 03 15, 12:11)
Pasiilgau bijūnų žydėjimo  wub.gif

Aš ir smile.gif . Taip laukiu siuntinio kuriame užsisakėme bijūnų, ilgai dar laukt rolleyes.gif , bet netruks laikas prabėgti ... mirksiukas.gif
Atsakyti

Girkis,girkis lotuliukas.gif tik visiškai nepagalvoji,kad kitiems širdį žaloji :wub:Bet mes gero linkintis, sveikinam su geru pirkiniu, kad augtų ir klestėtų,vėliau žiūrėk ir pasidalinsi.
Aš irgi laukiu iš lenkų,tik geltono neužsisakiau,to kurio norėjau, kainytė kandžiojosi.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2013 03 29, 10:45)

Gal gali pasidalintipatirtimi kur ta parduotuve yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2013 02 14, 13:11)
Štai taip atrodo šiuo metu

laaaabai gražu toki vaizdai wub.gif wub.gif wub.gif .
Pakalbėjau prieš kelias dienas su tokia bobula, ji augina kvietkas visokias, tai sakė jog bijūnų sėklos sudygsta tik antrais metais, reikia kantrybės su jomis, bet ji čia apie medėjančius bijūnus kalbėjo. Ar paprasti kažin irgi taip spyriojasi?
realiai tai to geltono labai norisi, tad šiemet bandysiu planą įvykdyti ir gauti plencą, ne sėklas. Mb šias gėles dievina, kaip tik jo gimtadieniui jos ir pražįsta, padedu šalia lovos jubiliatui kasmet- patenkintas kaip viedras pabunda nuo kvapo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 03 31, 22:02)

Mb  šias gėles dievina, kaip tik jo gimtadieniui jos ir pražįsta, padedu šalia lovos jubiliatui kasmet- patenkintas kaip viedras pabunda nuo kvapo  lotuliukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,''susukau'' tokią mintį,todėl pamastysiu garsiai blush2.gif gal atsiras dar tokių laimingų,kurios aptiks pas lenkus tų naujoviškų spalvų bijūnų!!!Galėtumėt prigriepti po keleta ir palatos [forumo] draugėm,manau,kad nespėtumėt užsimint ir atsirastų norinčių,viena jau yra[tai aš] Skoloj neliktume,dar ir šampanu pavaišintume,o kokį gerą darbą būtumėte padarę thumbup.gif
Ką manote?
Atsakyti