Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai II tema

QUOTE(nijole0619 @ 2013 02 22, 16:48)
Sveiki, aišku galima ir sėklom-bet čia labai kantriems žmonėms reik-daug metų laukt reik, kol pražys.
Vazonuose neesu auginusi, ir net mačiusi.

Na, norėčiau šiai vasarai, o ir kantrybės laukti sėklyčių vaisių neturiu. blush2.gif Tai va, kad ir pati nesu mačiusi vazonuose bijūnų, bet man būtų labai patogu, nes į žemę neturiu, kur kišti, o vazonui vietų yra. g.gif Na, gal atsiras žinančių, ar yra bent kokia tikimybė vazone gauti žiedų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 02 22, 16:58)
Na, norėčiau šiai vasarai, o ir kantrybės laukti sėklyčių vaisių neturiu. blush2.gif Tai va, kad ir pati nesu mačiusi vazonuose bijūnų, bet man būtų labai patogu, nes į žemę neturiu, kur kišti, o vazonui vietų yra. g.gif Na, gal atsiras žinančių, ar yra bent kokia tikimybė vazone gauti žiedų. smile.gif

Tada galvokit apie kitokias gėles, jei norit augint vazone, nes jų šaknys gali siekt iki 1 m.
Atsakyti
Pernai ar uzpernai Maxima prekiavo zydinciais bijunais vazonuose. Dabar beprotiskai gailiuosi, kad nenusipirkau ;( (aisku, nuzydejus sodinciau sode, o ne vazone auginciau)
Atsakyti
QUOTE(kristina d @ 2013 02 20, 20:30)
Sveikos, merginos,
pradėjau ir aš svaigti dėl bijūnų. Gal kas turi gražių pertekliaus?- Norėčiau įsigyti.Pati auginu daug gėlių, turiu ir keletą bijūnų, bet kaip sakau- senoviškų, nelabai jau ypatingų. O norėčiau- gražių, žiūrinėjau internetines parduotuves, gal iš ten užsisakyti, bet ar tikrai bus toks, kos paveikslėlyje? Sakau, gal patikimiau iš Lietuvos. Koks skirtumaskam mokėti, svarbu, kad patiktų.
Lauksiu pasiūlymų.

Tai kad tų "senoviškų" yra dešimtys veislių. Aš savo kaimuke per žydėjimą pravažiavau visas gatveles, suskaičiavau 9 , pavasarį eisiu prašinėti smile.gif Taigi pirmiausia galima apsidairyti, kur pas ką gražesni ir jau padori kolekcija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 02 23, 09:35)
Tai kad tų "senoviškų" yra dešimtys veislių. Aš savo kaimuke per žydėjimą pravažiavau visas gatveles, suskaičiavau 9 , pavasarį eisiu prašinėti smile.gif Taigi pirmiausia galima apsidairyti, kur pas ką gražesni ir jau padori kolekcija wub.gif

Man irgi labai patinka bijūnai, kvapnūs, gražūs wub.gif Mano mama augina tuos senoviškus, baltą, rožinį, bordo arba tamsiai raudoną ir ankstyvą ryškiai rožinį. Turim ir medėjančių bijūnų, tik ružavas iššąlo, liko baltas, nuotraukoj.
medėjantis bijūnas
Šiaip bijūnai dauginami rugpjūčio mėnesį, bet aišku, jei norit matyt ką perkat, tada per žydėjimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 02 23, 09:35)

drinks_cheers.gif Ir senovinių tikrai nenurašyčiau...Pernai panašiu būdu keletą įsigijau, neaplenkiau ir parodų, tad gerokai padidinau saviškių bijūnų gretas, lauksiu žiedų.. Per žiemą žiūrinėju jų nuotraukas- džiugina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 23 vasario 2013 - 14:23
O man dar nepavyko bijūnų prisijaukinti, nors ir labai norėčiau verysad.gif Parduotuvėj anądien apžiūrėjau gumbų pasiūlą, bet susilaikiau, tik kažin ar ilgam biggrin.gif

Pernai bandžiau iš pavasario pasisodint pirktinį gumbą olandišką, pasodinau, viskas rodės gerai, išleido stiebą, keletą menkų lapelių ir....nusidaigojo.
Po to dar ėmiau iš savo mamos gumbo dalį, pasodinau, bet ir ji nunyko be gyvybės požymių...
Gal bijūnams nepatiko mūsų žemė- priemolis g.gif Nors pasodinusi pamulčiavau durpėmis...
Tėtis man papasakojo, kad jo mama bei močiutė sodindamos bijūnus po šaknimis papildavo avižų. Įdomu, kodėl taip darydavo?
Žinau, kad bijūnai trąšų nemėgsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 10 kovo 2013 - 19:35
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 03 10, 19:33)

Nepergyvenkit ne jums vienai neina su jais susitarti man jie tokie grazus as juos taip myliu o jie deja pas mane nenori augti ir taskas doh.gif
Atsakyti
Negaliu suprasti, kaip gali neaugti g.gif - pas mane bet kurioje vietoje pasodinti žydi. Gal pas Jus meilės per daug - nes aš tik pavasarį patręšiu ir viskas , palieku juos augti rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mane taip pat auga, nors formuojant sklypą teko kelis sykius persodint. Literatūroj rašo, kad reiktų atkreipti dėmesį į sodinimo gylį, negali būti nei per giliai pasodintos, nei per sekliai. Gal čia visa bėda ir yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 11, 12:53)
Pas mane taip pat auga, nors formuojant sklypą teko kelis sykius persodint. Literatūroj rašo, kad reiktų atkreipti dėmesį į sodinimo gylį, negali būti nei per giliai pasodintos, nei per sekliai. Gal čia visa bėda ir yra?  g.gif

drinks_cheers.gif Mano pasodinti žemės paviršiuje rolleyes.gif
Atsakyti
Norėčiau pasiteirauti ar spėtų šiemet pražysti bijūnas, jei jis tik pavasarį bus pasodintas į žemę? Na tiksliau ne pats bijūnas, o gumbas, šaknys ar kaip tai pavadinti? smile.gif
Atsakyti