koki vaizdai...
o iš sėklų sunkiai dygsta?ilgai?
o iš sėklų sunkiai dygsta?ilgai?
QUOTE(Musiukass @ 2012 06 11, 21:31)
pernai ir aš tuo guodžiaus (sodinti buvo vienas iš rudens, kitas dar iš anos vasaros).. ir galiausiai maniau skruzdės mano pumpuriukus patvarkė, merginos čia nuramino, kad tikrai ne. Žod-iu nei vienas nepražydo. Šiemet, deja tas pats.. krūmas vešlus, gražus, pumpuriukai užmegsti, bet sustojo augt.. nežydės ir šiemet. Nežinau kas netinka jiem..
jie labai mėgsta saulę,pavėsyje visai nustoja žydėt,gal netinka rytinė pusė
QUOTE(Marmaledas @ 2012 06 11, 21:37)
jei paguos- pas mane po persodinimo 6 metai praėjo- pora metų irgi žiedų nematėm, ..., o vat šiemet- urmu bt jau septinti metai jis kaip naujoj vietoj- kantrybės
tikrai kantrybės ,man irgi buvo,kad vienas krūmas kokius keturis metus nežydėjo ,o paskui tai virvės sutrūkdavo nuo žiedų svorio
dar vienas dalykas-aišku tai sunku padaryt, kai perki pas kažką,iškasant reikia pasižymėt ,kuri krūmo dalis buvo pietuose ,taip ir sodint reikia ,nes apkeitus puses irgi gali spyriotis ir nežydėt,čia irgi vienoj protingoj knygoj skaičiau
QUOTE(Musiukass @ 2012 06 11, 22:05)
Pakasiu as jiem duonos, bobutes sako jie labai ja myli. Susimyles gal, prazys treciais metais..
duona tai gėris ,nuo vaikystės atsimenu ,kai babytė sakydavo ,kad jiems reikia juodos duonos kepaliuką įdėti į duobę sodinant,tai jiems labai tinka,taip visada ir darau
QUOTE(Marmaledas @ 2012 06 11, 23:34)
sėklomis žoliniai bijūnai dauginami tik selekcijos tikslais..
medėjantys bijūnai gan dažnai pasisėja net patys, tada išdygsta sekantį pavasarį arba po 2-jų žiemų.. o pražysta po 5-7-ais metais..
tai sėklų tada siųstis neverta nes dar jei 7 metus laukt- pasensiu ir neįspangysiu viso grožio Lbai geltono bijūno užsimaniau, ir mėlyną mačiau ebay sėklomis...ale jei tiek laukt.....greičiau bus kur plencų pasikast ar nusipirkt, o gaila....
QUOTE(Marmaledas @ 2012 06 12, 00:06)
tai sėklų tada siųstis neverta nes dar jei 7 metus laukt- pasensiu ir neįspangysiu viso grožio Lbai geltono bijūno užsimaniau, ir mėlyną mačiau ebay sėklomis...ale jei tiek laukt.....greičiau bus kur plencų pasikast ar nusipirkt, o gaila....
Daugelis hibridinių bijūnų apskritai yra sterilūs ir sėklomis nesidaugina. Neaišku, kas iš tų sėklų sudygtų
Jei po persodinimo bijūnai žydi tik septintais metais, tai jau tikrai normalu - toks žydėjimas būna tik iš sėklų. Persodinus tik pirmais metais sunkiau žydi, o vėliau prasideda žydėjimas - jei taip nėra, tai auginimo, sodinimo klaidos, kurias reikia kuo greičiau ištaisyti
QUOTE(jediara @ 2012 06 12, 08:17)
Jei po persodinimo bijūnai žydi tik septintais metais, tai jau tikrai normalu - toks žydėjimas būna tik iš sėklų. Persodinus tik pirmais metais sunkiau žydi, o vėliau prasideda žydėjimas - jei taip nėra, tai auginimo, sodinimo klaidos, kurias reikia kuo greičiau ištaisyti
Kad patirtis leistų suprast, kokios klaidos - taisyčiau ir su dideliu noru tiek aš jų laukiu.. Bet va menka patirtis, neleidžia žinot ką taisyt. Skaitom.. kad giliai negalima, per sekliai irgi - atrodo taip ir padariau. Mergina va aukščiau rašo, gal rytinė pusė nepatinka..
Pasufleruokit, prašau, ką pažiūrėt, ką padaryt jiem, kuo padėt ir t.t.?
QUOTE(Musiukass @ 2012 06 12, 10:13)
Kad patirtis leistų suprast, kokios klaidos - taisyčiau ir su dideliu noru tiek aš jų laukiu.. Bet va menka patirtis, neleidžia žinot ką taisyt. Skaitom.. kad giliai negalima, per sekliai irgi - atrodo taip ir padariau. Mergina va aukščiau rašo, gal rytinė pusė nepatinka..
rytinė pusė rytinei nelygi, svarbu, kiek iš tikro ten saulės būna - gal koks medis ar pastatas šėšėlį meta ?
pagrindinis bijūnų tręšimas visom trąšom yra dabar ir iki liepos pabaigos. Laistyti per sausras. Po žydėjimo formuojasi pumpurai sekančių metų žydėjimui - patręškite dabar daugiau fosforo turinčiomis trąšomis. Pamulčiuokite aplink krūmą nupjauta žolyte - neaugs piktžolės ir bus pastovesnė temperatūra bei drėgmė aplink šaknis.
Spalio vidury yra nukerpami visi stiebai iki žemės ir galima užmulčiuot mėšlu, kompostu - pagal galimybes ir situaciją. Anksti pavasarį mulčą nuimti ir įterpti į žemę aplink krūmą. Jei pavasaris sausas - kelis kartus gausiai palaistyti, išpilant ant krūmo po kibirą vandens (su trąšom ).
Kelmas turi būt pasodintas taip, kad pumpurai būtų ~3cm po žeme jei dirva sunki molinga. ir ~5cm įgilinti, jei dirva yra lengva smėlinga.
Kantrybės ir sėkmės
QUOTE(Oli_vija @ 2012 06 12, 10:59)
rytinė pusė rytinei nelygi, svarbu, kiek iš tikro ten saulės būna - gal koks medis ar pastatas šėšėlį meta ?
pagrindinis bijūnų tręšimas visom trąšom yra dabar ir iki liepos pabaigos. Laistyti per sausras. Po žydėjimo formuojasi pumpurai sekančių metų žydėjimui - patręškite dabar daugiau fosforo turinčiomis trąšomis. Pamulčiuokite aplink krūmą nupjauta žolyte - neaugs piktžolės ir bus pastovesnė temperatūra bei drėgmė aplink šaknis.
Spalio vidury yra nukerpami visi stiebai iki žemės ir galima užmulčiuot mėšlu, kompostu - pagal galimybes ir situaciją. Anksti pavasarį mulčą nuimti ir įterpti į žemę aplink krūmą. Jei pavasaris sausas - kelis kartus gausiai palaistyti, išpilant ant krūmo po kibirą vandens (su trąšom ).
Kelmas turi būt pasodintas taip, kad pumpurai būtų ~3cm po žeme jei dirva sunki molinga. ir ~5cm įgilinti, jei dirva yra lengva smėlinga.
Kantrybės ir sėkmės
Kantrybės ir sėkmės
ui ačiū
saulytės jis gauna iki pietų, negožia iki to laiko jų niekas. Vėliau jau namas ima stot saulutę. Mulčiuot nemulčiuoju, neturim žolytės prie daugiabučio, kiek ten to gazono... Patręšt reiškiasi reikės daugiau, nei darau iki šiol. O rudenį nupjoviau, pabarsčiau pelenų ir žiemai uždengiau pušies šakom..
ačiū labai, su pagalba gal ir pražydinsiu savo užsispyrėlius Tų pumpurų sustojimą augt gal ir įtakoja, kad per mažai trašų? Aš i tręšimą žiūriu kiek atsargiai.. nepilu vos tik kas. Gal šiuo atveju tai klaida?
QUOTE(Musiukass @ 2012 06 12, 11:13)
ačiū labai, su pagalba gal ir pražydinsiu savo užsispyrėlius Tų pumpurų sustojimą augt gal ir įtakoja, kad per mažai trašų? Aš i tręšimą žiūriu kiek atsargiai.. nepilu vos tik kas. Gal šiuo atveju tai klaida?
aš matau prie savo daugiabučio augalus ir kokioje žemėje jie auga. Paprastai jiems dažniausiai trūksta vandens sausrų metu
...
QUOTE(Oli_vija @ 2012 06 12, 12:03)
aš matau prie savo daugiabučio augalus ir kokioje žemėje jie auga. Paprastai jiems dažniausiai trūksta vandens sausrų metu
...
...
laistau ir turiu kaimynę močiutę, kuri irgi rūpinas liejimu ir saugojimu nuo kačių