Kokie grazus ziedai, baltai pavydziu .
Turejau jums klausima - pavasari persodinau is tevuku pas save bijunus, kurie gausiai zydedavo, o pas mane krumai issikerojo, zaliuoja ir vesi, bet pumpuriukus kai sukrove maziukus, taip ir sustojo augt . Kazin kas ivyko ir ar yra sansu, kad kitais metais atsigaus ?
Papildyta:
Beje, ar zinote, kad bijunu ziedus galima vytinti ( o gal kitaip vadinasi, bet lyg girdejau kazka panasaus)? Pati isbandziau savo vestuvems - nuskynem dar pumpurus, na tokius, kokius merkimui butu galima skinti, kuo maziau prasisleidusius, suvyniojom atskirai kiekviena i laikrasti, kad nebutu matyt ne ziedo ir saltai padejom -nemerktus! Taip islaike apie 1,5 men ir vis pamerkdavom patikrinimui - puikiai issiskleisdavo . Gaila, bet mano vestuves buvo rugsejo viduryje ir likusiu 2 savaiciu nebeislaike . O taip svajojau savo puokste ir visa baznycia ispuosti baltais bijunais .
QUOTE(eglaite2 @ 2012 06 11, 08:12)
Kokie grazus ziedai, baltai pavydziu .
Turejau jums klausima - pavasari persodinau is tevuku pas save bijunus, kurie gausiai zydedavo, o pas mane krumai issikerojo, zaliuoja ir vesi, bet pumpuriukus kai sukrove maziukus, taip ir sustojo augt . Kazin kas ivyko ir ar yra sansu, kad kitais metais atsigaus ?
būk rami ,po persodinimo taip visada būna ,dėl to geriau persodinti rugpjūčio mėnesį,kitais metais jau žydės,bet negausiai ,dar kitais jau gausiau ,viskas bus gerai
Porą metų svaigau, kaip noriu koralinės spalvos bijūnų. Šiandien eidama į darbą pastebėjau, kad gatvėje paradavinėja skintus Coral Charm žiedus. Nusipirkau pasidžiaugimui, bet ... darbo dienos su jais neištvėriau, bėgau slėpti, nes kvapas baisus Po šiandien vienu noru mažiau norų sąraše
Laba diena,
atėjau su klausimu- prisižiūrėjau visokių bijūnų neįprastų spalvų nuotraukų- mėlynų, salotinių, geltonų- įdomu, ar jie LT auga? ir spalvos kaip jų pas mus- irgi ryškios ar šiaip sau, kažko ypatingo jiems reikia? nes svarstau- ar gundytis siųstis sėklas ar geriau net nebandyt, neverta?
Ir dar klausimas- tai koks gi tas koralinio bijūno baisus kvapas- ką primena?nes spalva tai labai
atėjau su klausimu- prisižiūrėjau visokių bijūnų neįprastų spalvų nuotraukų- mėlynų, salotinių, geltonų- įdomu, ar jie LT auga? ir spalvos kaip jų pas mus- irgi ryškios ar šiaip sau, kažko ypatingo jiems reikia? nes svarstau- ar gundytis siųstis sėklas ar geriau net nebandyt, neverta?
Ir dar klausimas- tai koks gi tas koralinio bijūno baisus kvapas- ką primena?nes spalva tai labai
QUOTE(zundyte @ 2012 06 11, 10:32)
būk rami ,po persodinimo taip visada būna ,dėl to geriau persodinti rugpjūčio mėnesį,kitais metais jau žydės,bet negausiai ,dar kitais jau gausiau ,viskas bus gerai
Aciu labai uz gera zinia, jau buvau issigandusi .
QUOTE(aispra @ 2012 06 11, 12:31)
Porą metų svaigau, kaip noriu koralinės spalvos bijūnų.
QUOTE(Marmaledas @ 2012 06 11, 12:55)
Laba diena,
Sunku kvapą tinkamai apibūdinti Man primena lyg karštą vasaros dieną miške užuostum nudvėsusį žvėriuką. Maišosi toks gana gaivus žolinis kvapas su saldžiu sunkiu dvoku Net gerklę šiek tiek graužia. Bet įsivaizduoju, kad lauke nebūtų labai baisu, tik į namus nešti nereikia
O spalva ir žiedo forma tikrai nuostabios, žiedlapiai net švyti, lyg būtų kokie stikliniai. Juos pradvinėjusi Laivės alėjoje moteriškė sakė, kad rudenį jau prekiaus ir sodinukais. Turėjo ir geltonų, bet jų kvapas labai panašus
QUOTE(eglaite2 @ 2012 06 11, 09:12)
pernai ir aš tuo guodžiaus (sodinti buvo vienas iš rudens, kitas dar iš anos vasaros).. ir galiausiai maniau skruzdės mano pumpuriukus patvarkė, merginos čia nuramino, kad tikrai ne. Žod-iu nei vienas nepražydo. Šiemet, deja tas pats.. krūmas vešlus, gražus, pumpuriukai užmegsti, bet sustojo augt.. nežydės ir šiemet. Nežinau kas netinka jiem.. palaistau, palepinu trąšom oragninėm (vištų kakučiu pagrindu jos), ne piktnaudžiauju jom. Auga rytinėj pusėj, žemė tiesa prie daugiabučio nestebuklai..
QUOTE(Musiukass @ 2012 06 11, 21:31)
jei paguos- pas mane po persodinimo 6 metai praėjo- pora metų irgi žiedų nematėm, kartais koks nubiesęs pumpuriukas atsirasdavo ir dingdavo, net spalvą pamiršus buvau, tada patarė dilgėlių raugu kartais paliet, rudenį gerai paliejau juo, pavasarį buvo 1 žiedas, dar po metų-3 žiedai, o vat šiemet- urmu bt jau septinti metai jis kaip naujoj vietoj- kantrybės
QUOTE(Marmaledas @ 2012 06 11, 22:37)
jei paguos- pas mane po persodinimo 6 metai praėjo- pora metų irgi žiedų nematėm, kartais koks nubiesęs pumpuriukas atsirasdavo ir dingdavo, net spalvą pamiršus buvau, tada patarė dilgėlių raugu kartais paliet, rudenį gerai paliejau juo, pavasarį buvo 1 žiedas, dar po metų-3 žiedai, o vat šiemet- urmu bt jau septinti metai jis kaip naujoj vietoj- kantrybės
is kur tiek kantrybes, kai galiu pro langu geretis tik dviem bijunu krumais? Daugiabucio privalumai..
mb mėgstamiausia gėlė- teko laukt žiedų, išbandyt n būdų- neišmesi gi. Nors dabar kai pasižiūriu- aplink daaaaug gražesnių spalvų žiedais puošiasi bijūnai, o manieji riužavi, jau ir nusibodę....jau norisi kitokių spalvų, kitokių kvapų (kažkaip kvapas tai man bordo senovinio labiausiai patinka, rožiniai ir balti jau kitaip kvepia, ar čia man tik taip atrodo nors man jie labiau už lango patinka, nei vazoj
QUOTE(Marmaledas @ 2012 06 11, 23:01)
mb mėgstamiausia gėlė- teko laukt žiedų, išbandyt n būdų- neišmesi gi. Nors dabar kai pasižiūriu- aplink daaaaug gražesnių spalvų žiedais puošiasi bijūnai, o manieji riužavi, jau ir nusibodę....jau norisi kitokių spalvų, kitokių kvapų (kažkaip kvapas tai man bordo senovinio labiausiai patinka, rožiniai ir balti jau kitaip kvepia, ar čia man tik taip atrodo nors man jie labiau už lango patinka, nei vazoj
neturiu uz lango, bet vazoj turiu, visas kambarys kvepia
as jau pikta buvau, sakiau trenksiu lauk, kad nenori zydet, sodinsiu is naujo.. ale tai va pristabdet dabar su savo patirtim.. na bet 7metu laukt vistiek nenoriu. Pakasiu as jiem duonos, bobutes sako jie labai ja myli. Susimyles gal, prazys treciais metais..
ui, aš tikrai nesu pavyzdys- pas daugelį žmonių , manau, kad daug greičiau atsigauna nei pas mane, manieji nelaimėliai dukart tą pačią dieną persodinti, taip netyčia gavosi, matyt žiauriai sustresavo, bobulės aplink sakė - dėk arklio š po šaknim- ale tai kur mieste gaut tokio gėrio, kad jau kytros patart, ir nepasakė. Gal rimtesnės augintojos ką geriau patars, mano 7 metai- ne rodiklis ir ne atskaitos taškas, bet, pasirodo, išlaukiau ir džiaugiuosi žiedais. Dabar taigi visokios biohumuso arbatėlės, žemės su humusu atsiradę, gal tas labaiu padėtų, gal kokios kompleksinės trąšos patogiau bute gyvenant (nelabai numanau kur dilgėles raugintumėt ir kuo kvėpuotumėt palaisčius po langu)