Kažkur mačiau, o kai reikia ir neberandu. Kas galėjo nutikti bijūnui. Iš pavasario augo normaliai, o dabar šoniniai nauji lapeliai auga salotinės spalvos ir visi susisukę (garbanoti) Gal kas užvesit ant minties kas gali būti.
Kokie gražūs žiedai visų .
Mano ir jau bando skleistis, kai nuvažiuosiu savaitgalį, tikriausiai jau rasiu pražydusius. Šiemet begalė žiedų .
Mergaitės, o kaip žinoti bijūnas ar pinavija. Kaimynė sako, kad pinavijos žydi anksčiau už bijūnus .Nepykit, jei kvailas klausimas, bet visada smagiau žinoti, negu apsimesti, kad žinai
Mano ir jau bando skleistis, kai nuvažiuosiu savaitgalį, tikriausiai jau rasiu pražydusius. Šiemet begalė žiedų .
Mergaitės, o kaip žinoti bijūnas ar pinavija. Kaimynė sako, kad pinavijos žydi anksčiau už bijūnus .Nepykit, jei kvailas klausimas, bet visada smagiau žinoti, negu apsimesti, kad žinai
Bijūnas ir pinavija - tas pats. lot. peonia, tai žmonės ir vadina pinavijom vėlyvesnius, bijūnais ankstyvesnius raudonus, kitam krašte vėl, žiūrėk, savas taisykles išvedinėja. Iš tikro reiktų vadinti visus bijūnais (pinavija liaudiškai)
QUOTE(nijole0619 @ 2012 05 28, 12:45)
Keistai, vakar parašiau atsakymą, kažkur dingo..pasikartosiu . Greičiausiai tai bijūnų vytulys, reiktų nupurkšti kuo greičiau bordo tirpalu ar kitu fungicidu.
QUOTE(Saulužė @ 2012 05 28, 13:46)
nupjauti buvusį žiedą su dalim koto, o visą krūmyną, lapiją reik palikti iki rudenio kol pagels, tuomet bus užtikrintas geras kito meto žydėjimas
Labai dėkoju už pagalbą
QUOTE(vija zemaite @ 2012 05 29, 23:23)
Bijūnas ir pinavija - tas pats. lot. peonia, tai žmonės ir vadina pinavijom vėlyvesnius, bijūnais ankstyvesnius raudonus, kitam krašte vėl, žiūrėk, savas taisykles išvedinėja. Iš tikro reiktų vadinti visus bijūnais (pinavija liaudiškai)
Aišku, labai ačiū už apšvietimą
Turiu tik rožinį ir baltą, bet tas kažko pernai nenorėjo žydėti, nes persodintas buvo.
O kokių grožių daugiametės.lt Na, bet kainos .Tik tiek , kad po to gali dauginti juos. Bet kokių spalvų ir rūšių - ypač geltoni tie
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 06 03, 12:47)
merginos,neskaičiau visos temos,bet kas met mano bijūnų pumpurai aplipę skruzdėlėm,jie žydi vis kas normaliai,bet pilna skruzdėlių - kai jau žiedai net nepamenu ar jų dar būna ,ką reikia daryti
Ir mano visada pilna ant jų skruzdėlių, bet nieko nedarau. Kartą , kai jau buvo visiška velniava - nebesimatė nei pumpurų - pavaišinau deciu. O dabar ir yra, bet ,ką darysi.O gal pasakys daugiau žinančios.
visada pilna tų skruzdėlių ,nuo vaikystės atsimenu ,kad jų būdavo,nieko jos nedaro ,kaip žydėjo taip ir žydi,tie pumpurai būna lyg tokių saldžiu lipniu skysčiu apsinešę ,tai jos matyt todėl ir lipa laižyt to skysčio ,bet bijūnams tikrai nekenkia,kažkokioj protingoj knygoj esu skaičiusi
Papildyta:
dar kažkur skaičiau jei skini puokštėms, tai tik su vienu lapu ,ne daugiau ,kuo daugiau lapų lieka, tuo geriau bijūnui,geriausia nuskinti tik žiedą,be lapų ,tada kitais metais gausiau žydi :mirksiukas:man vienais metais kažkas nurėžė visą krūmą iki pat žemės su visais lapais iš keršto matyt ,tai sekančiais metais nė vieno žiedo nebuvo,bet paskui tai susitvarkė viskas,o jau maniau ,kad visai krūmą prarasiu
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2012 05 28, 12:46)
nupjauti buvusį žiedą su dalim koto, o visą krūmyną, lapiją reik palikti iki rudenio kol pagels, tuomet bus užtikrintas geras kito meto žydėjimas
dar kažkur skaičiau jei skini puokštėms, tai tik su vienu lapu ,ne daugiau ,kuo daugiau lapų lieka, tuo geriau bijūnui,geriausia nuskinti tik žiedą,be lapų ,tada kitais metais gausiau žydi :mirksiukas:man vienais metais kažkas nurėžė visą krūmą iki pat žemės su visais lapais iš keršto matyt ,tai sekančiais metais nė vieno žiedo nebuvo,bet paskui tai susitvarkė viskas,o jau maniau ,kad visai krūmą prarasiu
Sveikos Bijunais senai zavejausi, o dabar nusprendziau auginti. Ar galima butu dabar sodinti? Kiek paskaiciau tai rudeni rekomenduojama, bet kad labai jau uzsimaniau dabar Ir gal kas galetu pasiulyti bet koki sodinuka, noriu visokiu visokiu
QUOTE(enura @ 2012 06 03, 19:15)
Sveikos Bijunais senai zavejausi, o dabar nusprendziau auginti. Ar galima butu dabar sodinti? Kiek paskaiciau tai rudeni rekomenduojama, bet kad labai jau uzsimaniau dabar Ir gal kas galetu pasiulyti bet koki sodinuka, noriu visokiu visokiu
Tai dabar žydintis ir nelabai ilgai augalas,tad teks laukti rugpjučio ir sodinti kitiems metams
QUOTE(enura @ 2012 06 03, 19:15)
Sveika, aišku sodinti galite ir dabar, jei bijūnai pasodinti vazonuose. Priešingu atveju, kaip amarrile ir rašė, teks laukti rugpjūčio vid-rugsėjo pr. ir sodinti tada.
Turiu 6 veisles parduodamas Vilniuje ( auga ne vazonuose, o lauke) jei įdomu, tai galite pasižiūrėti čia:
bijūnai ir kt. lapuočiai