Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai II tema

QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 29, 17:13)
Sveika, manau kai tik atšils žemė, išeis įšalas galima iškasti, išskirstyti jei senas krūmas ir persodinti.  Jei kelmo neardysite, o tik perkelsite į naują vietą. galima tai atlikti ir kiek vėliau. Geriausia, kol nepradėjo dygti.

Apie bijūnų auginimo, sodinimo ir priežiūros ypatumus labai išsamiai rusų kalba galima pasiskaityti čia:
http://mypaeonia.com/
kodėl nežydi:  http://www.sodininky...nezydi-bijunai/

Aciukas 4u.gif
Atsakyti
Ar šiuo metu jau galima pasodint bijūno šaknelę? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 03 31, 10:40)
Ar šiuo metu jau galima pasodint bijūno šaknelę? 4u.gif

Truputį ankstoka - luktelėkite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 31, 09:43)
Truputį ankstoka - luktelėkite  mirksiukas.gif

Labai ačiū 4u.gif nes jau būčiau šiandien sodinus... O sakykit, kaip reik laikyt tą šaknelę? Aš pirkau iš PC, tai ten celofane su skylėm ir pjuvenų yra, bet gal išpakuot iš to maišo, nes vienas šonas lyg kokiu pelėsium apsinešęs unsure.gif o kitas jau bunda ar auga nežinau kaip čia teisingiau. Kur vėsiau turbūt laikyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2012 03 31, 11:01)
Labai ačiū 4u.gif nes jau būčiau šiandien sodinus... O sakykit, kaip reik laikyt tą šaknelę? Aš pirkau iš PC, tai ten celofane su skylėm ir pjuvenų yra, bet gal išpakuot iš to maišo, nes vienas šonas lyg kokiu pelėsium apsinešęs unsure.gif o kitas jau bunda ar auga nežinau kaip čia teisingiau. Kur vėsiau turbūt laikyt g.gif

Kai ketvirtadienį buvau mugėje, tai net girdėjau, kaip viena pardavėja "barė" pirkėją, kuri nusipirkusi gėles ruošėsi sodinti į gėlyną biggrin.gif

Žinoma, kad galite išpakuoti, pasodinti į vazoną ir laikyti vėsesnėje vietoje, nes juk už 2-3 savaičių oras tikrai pradės atšilti ir pašalo nebus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 31, 11:22)
Kai ketvirtadienį buvau mugėje, tai net girdėjau, kaip viena pardavėja "barė" pirkėją, kuri nusipirkusi gėles ruošėsi sodinti į gėlyną biggrin.gif

Žinoma, kad galite išpakuoti, pasodinti į vazoną ir laikyti vėsesnėje vietoje, nes juk už 2-3 savaičių oras tikrai pradės atšilti ir pašalo nebus rolleyes.gif

Oo, tai galima ir į vazoną pasodint, o paskiau su visom žemėm į duobę, ane bigsmile.gif
Nu ir išpakavau ir matau, kad tikrai vienam šone yra šaknies galiukai pelėsiu apsinešę... Gal patartumėt ar nupjaut galus ar kokioj "margancofkėj" palaikyt g.gif nes iš kito šono tai gražiai šaknelė kalasi smile.gif
Atsakyti
Merginos,o apie itoh bijunus ka galit pasakyti?Labai noriu geltono bijuno,o daugiametes.lt oho,kaina. Turbut reikia ruostis i lenkus vaziuoti? smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,ieskau gal kuri is Kauno pasiulytu bujunu sakneliu...spalva nesvarbi....rasykit i az 4u.gif
Atsakyti
sveikos,ar galima pavasari kist bijunus i zeme ir jei taip tai nuo kada mazdaug.? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deluxe @ 2012 04 20, 13:51)
sveikos,ar galima pavasari kist bijunus i zeme ir jei taip tai nuo kada mazdaug.? 4u.gif

Geriausiai sodinti rudenį, bet jei "yra reikalas" galima ir dabar mirksiukas.gif
Atsakyti
patarkit: pernai gavau iš kaimynės bijūno kelmą, pasodinau rugpj. mėn, bet taip nutiko, kad teko perkelti tvorą, ir mano bijūnas liko gatvės pusėj. Ten jam bus šešėlis nuo medinės tvoros. Bijau, kad kas nenulaužytų.

Ką daryti, ar laukti vėl rugpjūčio, ir perkelti, ar perkelti dabar (ar nebus jam per didelis stresas?), ar laukti 2-3 metus?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2012 04 20, 13:25)

Ką daryti, ar laukti vėl rugpjūčio, ir perkelti, ar perkelti dabar (ar nebus jam per didelis stresas?), ar laukti 2-3 metus?

as kasciau dabar.placiau atkasit ir iskelsit,nemanau,kad labai jis issigas schmoll.gif
Atsakyti