Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai II tema

QUOTE(jediara @ 2011 04 06, 09:06)
Krapiniai dauginasi neblogai

Gavau užpernai dovanų kelis krūmelius. Pernai pavasario nei vienas nesulaukė verysad.gif Gal jie kažkaip ypatingai žiemoja? Reik pridengt?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 10, 20:04)
Klausimėlis, įsigijau olandiškų labai gražių bijūnų..pakuotėsė jau lenda daigai, tai valio, gyvi...bet sodinami jie bus po kokių poros savaičių, kai juo parvešiu į kitą Lietuvos galą, kur jie ir bus sodinami į nuolatinę vietą...Tai ką dabar tas pora savaičių  - iki švenčių su jais daryti - kambaryje, jaučiu sulapos beregint, balkone laikyt, ar įsodint geriau ir balkone laikyt, bijau, kad paskui neiššaltų nepripratę prie lauko?

Ir kokių gražuolių įsigijote? ax.gif Laikykite ten, kur vėsiausia, bet jei tokios vietos nėra, tai jau geriau sodinti į vazonus, o vėliau į dirvą. Šiemet vis tiek neleiskite žydėti, svarbiausia, kad gerai įsišaknytų ir kitais metais žydėtų rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Gitusia @ 2011 04 10, 20:10)
Gavau užpernai dovanų kelis krūmelius. Pernai pavasario nei vienas nesulaukė verysad.gif Gal jie kažkaip ypatingai žiemoja? Reik pridengt?

Nedengiu jų ir labai negiliai pasodinti ax.gif
Atsakyti
Šiandien tai "prisidirbau" doh.gif Norėdama iškasti merginoms krapinių bijūnų, nukirtau keletą stiebų sad.gif Supykau - iškasiau visus gumbus, išskirsčiau ir pasodinau po vieną - gal kokį 40 . Dabar žiūrėsiu - išleis ūgliukus, ar taip visos bulvytės ir numirs g.gif (nors neturėtų taip būti). Tik šiemet žiedų jau neturėsiu unsure.gif
Atsakyti
verysad.gif tikėkimės ,kad taip nebus, ko gero tikrai bulvytės šaknysis ir augins kitus, bet nežiedinius ūglius....aš persodindama raganę irgi nukirtau ankstyvo ne krapinio bijūno gumbą ,tai įkišau į žemę ir net nemanau ,jog jis neprigys.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 16 balandžio 2011 - 21:12
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 04 16, 23:10)
verysad.gif  tikėkimės ,kad taip nebus,  ko gero tikrai bulvytės šaknysis ir augins kitus, bet nežiedinius ūglius....aš persodindama raganę irgi nukirtau ankstyvo ne krapinio bijūno gumbą ,tai įkišau į žemę ir net nemanau ,jog jis neprigys....  mirksiukas.gif

Tikiuosi, kad šaknysis - abi lauksime rezultatų ax.gif (Jums siuntinukas paruoštas mirksiukas.gif )
Atsakyti
O jūs tikėkitės 4u.gif , aš kažkada pamenu, tvarkiau kaime lauko gėlyną ir turėjau gautų tokių net nenorimų bijūnų blush2.gif ...Galvoju, kur juos dėt, neišmesi juk, bet tam ir gėlynė jų dėt negalėjau, augalų perteklius, o kur dar vieta bijūnų išsiplėtimui, o ten gumbai nukirsti buvo vidurvasarį - nėr kur dėt...Gėda net prisimint kaip aš juos belekaip susodinau tiesiog į pievą, neišdirbtą žemę, prastą vietą, galvodama, kad neprigis vis tiek...Kur gi tau, ogi prigijo, ir žydėjo, ir šiemet lenda, visi krūmeliai susiformavę... blush2.gif Stebėjaus gajumu ir tiesą sakant, gėda iki šiol, dabar tuos krūmus gerokai palepinu prie progos, galvoju net perkelt kur kitur gal, bet jie taip puikiai auga, kad matyt, nereikia judint.

Jediara, tai rezervuojuosi krapinio krūmelį iš anksto - iš tokio kiekio visas turgus išeina mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 16 balandžio 2011 - 22:14
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 17, 00:12)

Jediara, tai rezervuojuosi krapinio krūmėlį iš anskto - iš tokio visas turgus išeina  mirksiukas.gif

Jei tik užaugs - tai jau čia visoms užteks thumbup.gif (Aš taip pat galvoju, kad turėtų prigyti, juk jie taip ir dauginami ax.gif )
Atsakyti
Sveikutes,
tesiu pazada ir prisiduodu su paskutiniu isigytu bijunu Lenkijoje tai Nippon Beauty ax.gif
Ir savaitgali papirkau dar viena Prime Vere 4u.gif
Itariu uzteks nes atsibudo visi bijunai mano isskyrus du bet jie tokie buvo auginami is papuvusiu saknu ir dar vasara per karscius sodinti tai ir galvojau kad gali nieko doro nebuti ir geltonasis toks ant ribos bet laikysiu kumscius kad pribustu ir jis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laivite: 17 balandžio 2011 - 18:28
QUOTE(Laivite @ 2011 04 17, 20:27)

Oho, kiek šiemet bijūnų įsigijai bigsmile.gif Aš taip pat pirkau Prima Vera rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 10, 20:04)
Klausimėlis, įsigijau olandiškų labai gražių bijūnų..pakuotėsė jau lenda daigai, tai valio, gyvi...bet sodinami jie bus po kokių poros savaičių, kai juo parvešiu į kitą Lietuvos galą, kur jie ir bus sodinami į nuolatinę vietą...Tai ką dabar tas pora savaičių  - iki švenčių su jais daryti - kambaryje, jaučiu sulapos beregint, balkone laikyt, ar įsodint geriau ir balkone laikyt, bijau, kad paskui neiššaltų nepripratę prie lauko?

Sveikutė, siūlyčiau sodinti į vazonus ir į balkoną, o po poros savaičių be streso augalams ir Jums -sodinsit į nuolatinę vietą.
Labai knieti sužinoti kokių ten gražuolių įsigijote iš Olandijos? blush2.gif
Atsakyti
Nezinau kazkokia nelabai sveika meile man sioms gelems atsirado doh.gif lotuliukas.gif
Negaliu ramiai praeiti pro parduodamus o kai jau zydi tai negaliu nueiti nuo krumo kol kiekvieno ziedo nepaglostau ar nepakvepinu ax.gif
Jie man nerealus gal kad vaikysteje buvo visas darzelis jais apsodintas net nezinau wub.gif
Atsakyti
jediara ]Sumedejusius bijunus tresti dabar?..Kokio tipo trasom-ar barstai,ar lieji blink.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 18 balandžio 2011 - 21:28