Įkraunama...
Įkraunama...

Bijūnai II tema

QUOTE(jediara @ 2011 06 24, 17:44)
Rudenį, juk dabar jie maitina šakniagumbius, kad kitais metais žydėtų rolleyes.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Gal gales man kas patart.. gal susidure, ar girdeje, ar patirtis kazka 'padiktuos' 4u.gif

pernai pavasari pasodinau bijuna. Siemet prikrove pumpuru wub.gif Puole skruzdes, bet klausiau sitoj temoj - kad jos ner piktos bijunu atzvilgiu. Nors veliau, kazkas buvo ideje straipsni, kad nera jos gerai. Zodziu is kokiu 11 pumpuru man prasiskleide tik 2 unsure.gif ir tie patys toookie menki, tokie lyg nedasivyste. Kenkeju nesimato, lapai labai grazus. Ieskot ir kazkaip jam padet. Ar visa kalte verst skruzdem?

Auga rytinej pusej, dirva tikrai nestebuklas prie daugiabucio, smelis - duobe tik pagerinta uzpernai, ar dar uz uzpdernai meslu, nes augo kita gele toj vietoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 25 birželio 2011 - 21:34
QUOTE(Musiukass @ 2011 06 25, 23:33)

Nekaltinkite skruzdėlių , jos nieko blogo nedaro irnesakyk.gif Nežydėjo todėl, kad pirmi metai po pasodinimo ir augalas negalėjo tiek žiedų išmaitinti. Dar neaišku, kokiame gylyje pasodinote rolleyes.gif Bijūnai labai nemėgsta persodinimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 06 25, 22:54)
Nekaltinkite skruzdėlių , jos nieko blogo nedaro irnesakyk.gif Nežydėjo todėl, kad pirmi metai po pasodinimo ir augalas negalėjo tiek žiedų išmaitinti. Dar neaišku, kokiame gylyje pasodinote rolleyes.gif Bijūnai labai nemėgsta persodinimo ax.gif

ne ne, as nekaltinu, tik priezasciu ieskau.
Sakot anksti? Jis pernai nezydejo, pernai tai taip, jam per anksti buvo. Ir ziedeliu kalno nesitikejau, kaip ant seno krumo, bet ir tie patys du buvo tokie lyg issigime, ar nedabrende iki tikrojo ziedo vaizdo. Siemet galvojau jau turejo but 'subrendes' zydet.. Va del gylio tai nesu tikra. Viena tai tikrai per giliai pasodinau, nes net pumpuru nebuvo (sita sodinau pernai rudeni, nors jau turejo but pagal viska keli ziedeliai, kaip suprantu).

dekui labai uz nuraminima 4u.gif lauksiu kitu metu tuomet. O to kur per giliai ir geriau neliest, 'nepakelt' aukstyn?
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2011 06 26, 00:07)

dekui labai uz nuraminima  4u.gif lauksiu kitu metu tuomet. O to kur per giliai ir geriau neliest, 'nepakelt' aukstyn?

Jei tikrai per giliai, reikėtų pakelti, nes tikrai žiedelių nesulauksite rolleyes.gif Rudenį aplink pabarstykite medžio pelenais - nuo ligų ir šiek tiek trąša ax.gif
Tikiuosi, kad po žydėjimo lapų nepjaunate? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 06 25, 23:29)
Jei tikrai per giliai, reikėtų pakelti, nes tikrai žiedelių nesulauksite  rolleyes.gif Rudenį aplink pabarstykite medžio pelenais - nuo ligų ir šiek tiek trąša ax.gif
Tikiuosi, kad po žydėjimo lapų nepjaunate? unsure.gif

aciu labai uz patarimus 4u.gif
Ne, stovi lapais graziausiais dar, net jei reiketu nupjaut, gaila butu, taip isbujoje graziai bigsmile.gif
Atsakyti
Artėja bijūnų sodinimo metas, o bijūnų temoje kažkaip per daug ramu biggrin.gif

Po truputį ieškau, kur būtų galima gauti nedidelio ūgio baltą bijūną, bet kažkaip sunkiai sekasi. Gal kad patirties su bijūnais neturiu ir nežinau, kur ieškoti blush2.gif Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte, kur perkate bijūnus. Žinau, kad daugelis prisiekusių bijūnų mylėtojų siunčiasi juos iš katalogų 4u.gif Gal kada nors ir aš priaugsiu savo išsvajotiems koraliniams, bet kol kas reikėtų kokio paprastesnio varianto biggrin.gif
Atsakyti
Aš ir būčiau dėkinga, jei pasakytumėt kur rasti geltonų ir tamsiai bordo bijūnų Lietuvoje ar internete siųstis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieninė @ 2011 08 09, 23:53)
Aš ir būčiau dėkinga, jei pasakytumėt kur rasti geltonų ir tamsiai bordo bijūnų Lietuvoje ar internete siųstis  4u.gif

Keista, kad tokiu populiaru augalu Lietuvoje tiek mažai prekiaujama (o gal nesiskelbiama g.gif ). Pas Vyšniauskus beveik viskas jau išpirkta, nesugalvojau, kad jau pavasarį reikia augalus užsisakyti doh.gif Taip pat matau, kad bijūnų yra Eurogėlėse (tamsiai raudonų taip pat), bet lyg ir girdėjau nelabai kokius atsiliepimus apie jų augalus blink.gif Prekybos aikštelėse randu tik bevardžių bijūnų, bet kažkaip paaiškinimo, kad čia "ružavas" man jau neužtenka ax.gif Norisi, kad gėlytė vardą turėtų. Ne dėl snobizmo, o dėl to, kad kero aukštį ir plotį reikia numatyti, o dar labai noriu, kad būtinai būtų kvepiantis biggrin.gif . Gal forumietės augintojos šiais metais pertekliumi dalinsis? Kai perki iš žmogaus, kuris pats augina ir gali apie augalą papasakoti, galima ir bevardį pirkti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 10 rugpjūčio 2011 - 07:04
laba,pavasari maciau ebejuje pirkt,bet dabar ju nera schmoll.gif

as tai cia esu apsiziurejus,bet jau man brangoki blush2.gif
http://www.pivoinesr...ex.php?cPath=26
Atsakyti
Įdomu kaip auga geltoni bijūnai tų mergaičių, kurios pavasarį užsisakė iš Lenkijos kartu su amariliais?
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2011 08 10, 10:20)
Įdomu kaip auga geltoni bijūnai tų mergaičių, kurios pavasarį užsisakė iš Lenkijos kartu su amariliais?

Auga ax.gif
Atsakyti