ilindau pasiziureti bijunu ir tokiu grozybiu pamaciau...
jediara, nuostabus ziedai. As taip pat labai megstu sias gelytes. Turiu baltu ir roziniu. Labai norejau bordinio, tai vienais metais nusipirkau, bet taip jau 4 metai, o jis nezydi. Kas su juo negerai?
Jediara, o cia ankstyvieji, nes pas mane tik pumpurus krauna... Ir viendienes zydi Mano tik vasara prazysta.
Skaitydami tema radau, kad jeigu persodinti pavasari reiktu nuskinti ziedus, neleisti jiems zydeti?
QUOTE(Neris @ 2011 05 20, 15:28)
vienais metais nusipirkau, bet taip jau 4 metai, o jis nezydi. Kas su juo negerai?
Aš kai saviškį krūmą persodinau, 2 metus nežydėjo... Tada perskaičiau, kad jiems nepatinka, kai per giliai įkasti į žemę. Pavasarėjant kiek įmanoma nukapsčiau nuo jo paviršiaus žemių, ir ką - jau yra pumpuriukai
jediara
Fantastika, kaip grazu As savu laukiu...Pirkau pernai bordini bijuna, o pasirodo, ten pinavijas Tai siais metais gal sakiau pas bobutes reik ieskoti bordinio bijuno, nes ruzava ir balta turiu, palikimas dar bobutes, tai pumpurai jau sukrauti. Skaiciau, kad pirmus metus pasodintiems(sodinau is rudens) negalima leisti zydeti, ale, kad jau labai norisi situ nuostabiu ziedu, tai rizikuosiu
QUOTE(Rudojilape @ 2011 05 23, 11:14)
Fantastika, kaip grazu As savu laukiu...Pirkau pernai bordini bijuna, o pasirodo, ten pinavijas Tai siais metais gal sakiau pas bobutes reik ieskoti bordinio bijuno, nes ruzava ir balta turiu, palikimas dar bobutes, tai pumpurai jau sukrauti. Skaiciau, kad pirmus metus pasodintiems(sodinau is rudens) negalima leisti zydeti, ale, kad jau labai norisi situ nuostabiu ziedu, tai rizikuosiu
bijūnas ir pinavija tai sinonimai, pačių bijūnų yra skirtingos rūšys:krapiniai, sumedėję, vaistiniai. Gal ne visai taip skirstomi, bet visi jie bijūnai....
QUOTE(nijole0619 @ 2011 05 23, 14:26)
bijūnas ir pinavija tai sinonimai, pačių bijūnų yra skirtingos rūšys:krapiniai, sumedėję, vaistiniai. Gal ne visai taip skirstomi, bet visi jie bijūnai....
Nesigincysiu, tik atsimenu, dar kai maza buvau, bobute man sake, kad pinavijai yra ankstyvi, o bijūnai-velyvieji. O ju ir lapai skiriasi vienu nuo kitu
Maximos bazej maciau sumedejusiu bijunu,baltu ,tusciaviduriu, ryskiai geltonais viduriukais, kaina 17lt su centais.....ziurejau ziurejau ir nesiryzau bais itartinai jie man pasirode:stori kotai apie 40cm ilgio ir kelios sakeles tu pagaliu virsunese zalios, smulkios, kai kurie nuzydeje, kiti be zydejimo zymiu, bet itartiniausiai atrode tas kotas lyg butu katik ibestas i zeme pagalys (nesu macius augancio gyvai, tai matytas vaizdas neitikino)
QUOTE(Rudojilape @ 2011 05 23, 14:40)
Nesigincysiu, tik atsimenu, dar kai maza buvau, bobute man sake, kad pinavijai yra ankstyvi, o bijūnai-velyvieji. O ju ir lapai skiriasi vienu nuo kitu
Močiutės pavadinimų nežinojo , o visų keturių rūšių bijūnų lapai skirtingi
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 23, 22:15)
Maximos bazej maciau sumedejusiu bijunu,baltu ,tusciaviduriu, ryskiai geltonais viduriukais, kaina 17lt su centais.....ziurejau ziurejau ir nesiryzau bais itartinai jie man pasirode:stori kotai apie 40cm ilgio ir kelios sakeles tu pagaliu virsunese zalios, smulkios, kai kurie nuzydeje, kiti be zydejimo zymiu, bet itartiniausiai atrode tas kotas lyg butu katik ibestas i zeme pagalys (nesu macius augancio gyvai, tai matytas vaizdas neitikino)
Čia kurioje Maximoje?
QUOTE(jediara @ 2011 05 23, 22:27)
Močiutės pavadinimų nežinojo , o visų keturių rūšių bijūnų lapai skirtingi
Pinavija nuo lotyniško peonia Kai 18 amžiuj dvaruose pasirodė bijūnai, jie neturėjo lietuviško pavadinimo, tai žmonės sulietuvino ir atsirado pinavija. Tokiu pat būdu gimė daug liaudiškų pavadinimų.