Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus
QUOTE(sirduliuliukas @ 2011 12 20, 16:23)
Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus
Pačios skaniausios tos, kurias galima nusipirkti pas bobutes, t.y. naminės, o ne įvežtos iš Kinijos ar Ukrainos. Problema ta, kad reikia žinoti patikimą bobutę, nes dažnai tos, kurios pastoviai prekiauja turguje meluoja ir tas pačias įvežtines pardavinėja už lietuviškas. Pasigirsiu, aš nusipirkau iš bobutės dar rugsėjo mėn., tik nukultas, biški šiukšlinos (šapiukai nusiplauna, išplaukia į paviršių), bet skonis nelyginamai geresnis.
QUOTE(sirduliuliukas @ 2011 12 20, 16:23)
Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus
man tai pat buna gali buti galiojimo laikas pasibaiges, kai pradarai maiseli toks kai pagedusio aliejaus kvapas na panasiai
QUOTE(sirduliuliukas @ 2011 12 20, 15:23)
Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus
Uzplikimas verdanciu vandeniu turetu nuimt aitruma.
Sveikos
Mano pirmas simtalapis kyla, nu taip noriu, kad iseitu...
Mažai norėjau , bet kaip vyniotinis vistiek skanus, bandysiu kol išeis
QUOTE(*Inga:) @ 2011 12 22, 09:44)
Mažai norėjau , bet kaip vyniotinis vistiek skanus, bandysiu kol išeis
Ploniau tesla tampyk. Per stori lakstai - jei vyniotinis gaunasi
QUOTE(liucijabalt @ 2011 12 22, 09:42)
Ploniau tesla tampyk. Per stori lakstai - jei vyniotinis gaunasi
Tai ka plyša kap rapūžės Vėl skaitau tema, nebuvau iki galo perskaičius. Kitą karta vistiek turėtų geriau gautis.
QUOTE(*Inga:) @ 2011 12 22, 11:43)
Tai ka plyša kap rapūžės Vėl skaitau tema, nebuvau iki galo perskaičius. Kitą karta vistiek turėtų geriau gautis.
Taip taip... Gausis gausis, tik nenuleisk ranku Viskas su patirtim igyjama
Kepiau ir aš šiandien šimtalapį) Viskas sekėsi puikiai, net baisu buvo, kad per lengvai viskas gaunasi:)
dariau pagal duotą receptą tik miltų sudėjau 400g buvo pats tas... o miltus naudojau Rimi 405 raidelės neradau...ir kai tešla pakilo gausiai pasibarščius stala miltais pakočiojau, o poto tampiau. Viskas buvo gerai, tešla neplyšo:)
ir sviesto nesunaudojau viso o tik 400g
super pyragas!
dariau pagal duotą receptą tik miltų sudėjau 400g buvo pats tas... o miltus naudojau Rimi 405 raidelės neradau...ir kai tešla pakilo gausiai pasibarščius stala miltais pakočiojau, o poto tampiau. Viskas buvo gerai, tešla neplyšo:)
ir sviesto nesunaudojau viso o tik 400g
super pyragas!
Ir aš šiandien kepiau...viską dariau kaip ir praeitą kartą, tik tešla išėjo labai kieta, nors viskas tas pats buvo...net miltai tie patys sveriu viską svarstyklėmis, tai irgi negalėjau apšaut, bet... žiūrėsim, kaip bus, kočiojau tada tą tešką iki baisiausio plonumo, nes visai nesitampė, reiks ryt tikrint, kas išėjo Vis tiek geriausia dalis pyrage yra ta karamelė....o ji visada laaaabai skani
Kadangi vakar grįžus iš darbo lėkštėj radau tik trupinius, tai kepsiu tikrai dar
Vaišinu vienu iš kalėdinių gaminių