Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 5 tema

Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios doh.gif pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(sirduliuliukas @ 2011 12 20, 16:23)
Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios  doh.gif  pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus

Pačios skaniausios tos, kurias galima nusipirkti pas bobutes, t.y. naminės, o ne įvežtos iš Kinijos ar Ukrainos. Problema ta, kad reikia žinoti patikimą bobutę, nes dažnai tos, kurios pastoviai prekiauja turguje meluoja ir tas pačias įvežtines pardavinėja už lietuviškas. Pasigirsiu, aš nusipirkau iš bobutės dar rugsėjo mėn., tik nukultas, biški šiukšlinos (šapiukai nusiplauna, išplaukia į paviršių), bet skonis nelyginamai geresnis.
Atsakyti
QUOTE(sirduliuliukas @ 2011 12 20, 16:23)
Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios  doh.gif  pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus

man tai pat buna doh.gif gali buti galiojimo laikas pasibaiges, kai pradarai maiseli toks kai pagedusio aliejaus kvapas doh.gif na panasiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sirduliuliukas @ 2011 12 20, 15:23)
Sveikos. Kazkada kepiau simtalapi ir labai puikiai pavyko tik visa skoni gadino aguonos, kurios buvo karcios  doh.gif  pradzioj kazkaip neparagavau..Dabar Kaledom sugalvojau vel issikept, bet nusipirkus paragavau aguonas, o jos ir vel karcios. Kaip jas geriausia ismirkyti, piene, karstam vandeni, maltas ar paskui sumalt, ar mirkymas kartumo nepanaikins? Atsiprasau jei kazkas apie tai jau snekejo tiesiog paskaitinejus tema neaptikau. Kokias pirkt kad tikrai nebutu karcios? Dekoju uz atsakymus

Uzplikimas verdanciu vandeniu turetu nuimt aitruma.
Sveikos 4u.gif
Mano pirmas simtalapis kyla, nu taip noriu, kad iseitu...
Atsakyti
Mažai norėjau lotuliukas.gif , bet kaip vyniotinis vistiek skanus, bandysiu kol išeis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 12 22, 09:44)
Mažai norėjau lotuliukas.gif , bet kaip vyniotinis vistiek skanus, bandysiu kol išeis biggrin.gif

Ploniau tesla tampyk. Per stori lakstai - jei vyniotinis gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liucijabalt @ 2011 12 22, 09:42)
Ploniau tesla tampyk. Per stori lakstai - jei vyniotinis gaunasi  mirksiukas.gif

Tai ka plyša kap rapūžės lotuliukas.gif Vėl skaitau tema, nebuvau iki galo perskaičius. Kitą karta vistiek turėtų geriau gautis.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 12 22, 11:43)
Tai ka plyša kap rapūžės lotuliukas.gif  Vėl skaitau tema, nebuvau iki galo perskaičius. Kitą karta vistiek turėtų geriau gautis.

lotuliukas.gif Taip taip... ax.gif Gausis gausis, tik nenuleisk ranku thumbup.gif Viskas su patirtim igyjama mirksiukas.gif
Atsakyti
Kepiau ir aš šiandien šimtalapįsmile.gif) Viskas sekėsi puikiai, net baisu buvo, kad per lengvai viskas gaunasi:)
dariau pagal duotą receptą tik miltų sudėjau 400g buvo pats tas... o miltus naudojau Rimi 405 raidelės neradau...ir kai tešla pakilo gausiai pasibarščius stala miltais pakočiojau, o poto tampiau. Viskas buvo gerai, tešla neplyšo:)
ir sviesto nesunaudojau viso o tik 400g
super pyragas!
Atsakyti
Ir aš šiandien kepiau...viską dariau kaip ir praeitą kartą, tik tešla išėjo labai kieta, nors viskas tas pats buvo...net miltai tie patys sad.gif sveriu viską svarstyklėmis, tai irgi negalėjau apšaut, bet... žiūrėsim, kaip bus, kočiojau tada tą tešką iki baisiausio plonumo, nes visai nesitampė, reiks ryt tikrint, kas išėjo smile.gif Vis tiek geriausia dalis pyrage yra ta karamelė....o ji visada laaaabai skani ax.gif
Atsakyti
Kadangi vakar grįžus iš darbo lėkštėj radau tik trupinius, tai kepsiu tikrai dar biggrin.gif
Atsakyti
Vaišinu vienu iš kalėdinių gaminių biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti