Šiaip reikėtu ištirpinti sviestą kad išsiskirtų priemaišos t.y. tos baltos putos. Jų nepatartina dėti ant tešlos..
QUOTE(oma @ 2011 09 16, 18:43)
Sveikos,
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
Savaitgali bandziau iskepti, man atrodo kazka netaip padariau . Gavosi viduj visas labai spape, kaip ismirkes sviesta. Beje sviesta isbego i skarda, gal del to kad suviniojus dejau krastus po apacia? O gal taip turi buti? Aisku suvalge mano seimina greit, per pusvalandi
QUOTE(daza @ 2011 09 26, 09:00)
Sveikos, kepėjėlės,
Skaičiau, skaičiau aš temas apie šimtalapius, taip užsikabinau, kad net pora iškepiau. Labai dėkinga už šį nuostabų receptą ir visų pasidalinimą patirtimi.
Mano pirmasis (nespėjau nufotografuoti perpjauto):
Antrasis:
O čia antrasis perpjautas:
Kadangi nesu ragavusi profesionalių, tai ir negaliu pasakyti, ar gerai gavosi, ar ne.
Reiks ieškot, kas ragavo...
Skaičiau, skaičiau aš temas apie šimtalapius, taip užsikabinau, kad net pora iškepiau. Labai dėkinga už šį nuostabų receptą ir visų pasidalinimą patirtimi.
Mano pirmasis (nespėjau nufotografuoti perpjauto):
Antrasis:
O čia antrasis perpjautas:
Kadangi nesu ragavusi profesionalių, tai ir negaliu pasakyti, ar gerai gavosi, ar ne.
Reiks ieškot, kas ragavo...
nu cia tao nuostabiai atrodo ir dar pirma karta
http://www.interneti...l...p;*/&id=547 Paziurekit si reportaza nuo 31 minutes.
QUOTE(EIVA @ 2011 10 06, 20:29)
Gaila,kad neparode prapjauto Nustebau,kad kociojo ir tampe ant miltu,nes zinau tik buda ant aliejaus
QUOTE(svajone* @ 2011 10 07, 00:23)
Gaila,kad neparode prapjauto Nustebau,kad kociojo ir tampe ant miltu,nes zinau tik buda ant aliejaus
Tikrai, galejo parodyt prapjauta, nes man pasirode, jog labai stori tie lapai buvo...
na einu kepti bet pirma pasikursiu zidinuka kad namus prisildyt
QUOTE(liucijabalt @ 2011 10 07, 08:47)
Tikrai, galejo parodyt prapjauta, nes man pasirode, jog labai stori tie lapai buvo...
Vat ir man tas pats pasirode. Kazkaip as kepdama ta tesla tikrai ploniau tampau ...
QUOTE(svajone* @ 2011 10 07, 19:31)
Vat ir man tas pats pasirode. Kazkaip as kepdama ta tesla tikrai ploniau tampau ...
Žinokit, klystat, pažiūrėjau ir aš - patį pirmą kai uždėjo, švietė puikiausiai staltiesė, nėra ten ji stori.... man kur kas įdomiau būtų tešlos sudėtis- labai elastinga pasirodė
Kai aš žiūrėjau, man irgi krito į akis tai, kad tešla labiau priminė paprastą mielinę, ji buvo labai elastinga ir tampri, net pavydas paėmė žiūrint, taip lengvai tempėsi. Gal ji daugiau panaši į picų tešlą, reiktų žinovų patarimo.