Ačiū už pagyrimą.
Vaikai valgo, vyras net į darbą įsidėjo, šeimynai patiko, tai geriausias įvertinimas.
Draugė buvo užsukusi, sakė skanu.
Būtų įdomu, kad kas paragautų, kas yra valgęs profesionalų keptą.
Labai man patiko gamybos procesas, galvojau, kad žymiai sunkiau bus, truputį plyšo lapai, bet kaip pirmiems kartams, tai, aš manau, normalu. Kepti, kepti ir ieškot geriausio varianto, o remiantis čia išsakyta patirtimi, labai lengva bandymus daryti.
Dar kartelį ačiū visoms už tokias nuostabas temas ir tokius išsamius komentarus.
QUOTE(daza @ 2011 09 26, 11:18)
Ačiū už pagyrimą.
Vaikai valgo, vyras net į darbą įsidėjo, šeimynai patiko, tai geriausias įvertinimas.
Draugė buvo užsukusi, sakė skanu.
Būtų įdomu, kad kas paragautų, kas yra valgęs profesionalų keptą.
Labai man patiko gamybos procesas, galvojau, kad žymiai sunkiau bus, truputį plyšo lapai, bet kaip pirmiems kartams, tai, aš manau, normalu. Kepti, kepti ir ieškot geriausio varianto, o remiantis čia išsakyta patirtimi, labai lengva bandymus daryti.
Dar kartelį ačiū visoms už tokias nuostabas temas ir tokius išsamius komentarus.
Vaikai valgo, vyras net į darbą įsidėjo, šeimynai patiko, tai geriausias įvertinimas.
Draugė buvo užsukusi, sakė skanu.
Būtų įdomu, kad kas paragautų, kas yra valgęs profesionalų keptą.
Labai man patiko gamybos procesas, galvojau, kad žymiai sunkiau bus, truputį plyšo lapai, bet kaip pirmiems kartams, tai, aš manau, normalu. Kepti, kepti ir ieškot geriausio varianto, o remiantis čia išsakyta patirtimi, labai lengva bandymus daryti.
Dar kartelį ačiū visoms už tokias nuostabas temas ir tokius išsamius komentarus.
Pritariu Nėra taip sudėtinga kaip atrodo O patirtis atneša tik tobulumą
QUOTE(daza @ 2011 09 26, 08:00)
Nu nerealiai skaniai atrodo :
QUOTE(daza @ 2011 09 26, 09:00)
Mano pirmasis (nespėjau nufotografuoti perpjauto):
aš savo pirmo nefotkinau labai jau nefotogeniškas buvo
taviškiai kai pirmi lai labai , kuo tuoliau tuo geriau
o dėl plišimo ir man dar kartais pasitaiko,
nežinau čia visom taip buną ar tik man
QUOTE(pasta222 @ 2011 09 28, 10:53)
o dėl plišimo ir man dar kartais pasitaiko,
nežinau čia visom taip buną ar tik man
nežinau čia visom taip buną ar tik man
Ir man buna, kad plysta...
QUOTE(daza @ 2011 09 26, 09:00)
Sveikos, kepėjėlės,
Skaičiau, skaičiau aš temas apie šimtalapius, taip užsikabinau, kad net pora iškepiau. Labai dėkinga už šį nuostabų receptą ir visų pasidalinimą patirtimi.
Mano pirmasis (nespėjau nufotografuoti perpjauto):
Antrasis:
O čia antrasis perpjautas:
Kadangi nesu ragavusi profesionalių, tai ir negaliu pasakyti, ar gerai gavosi, ar ne.
Reiks ieškot, kas ragavo...
Skaičiau, skaičiau aš temas apie šimtalapius, taip užsikabinau, kad net pora iškepiau. Labai dėkinga už šį nuostabų receptą ir visų pasidalinimą patirtimi.
Mano pirmasis (nespėjau nufotografuoti perpjauto):
Antrasis:
O čia antrasis perpjautas:
Kadangi nesu ragavusi profesionalių, tai ir negaliu pasakyti, ar gerai gavosi, ar ne.
Reiks ieškot, kas ragavo...
Atrodo puikiai!
Ačiū visoms už pagyrimus.
Ryt pora bandysiu kept.
Kažkaip pas mane ilgiau kaip iki kitos dienos pietų neišsilaiko, dingsta...
Ryt pora bandysiu kept.
Kažkaip pas mane ilgiau kaip iki kitos dienos pietų neišsilaiko, dingsta...
QUOTE(oma @ 2011 09 16, 18:43)
Sveikos,
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
Noriu paklausti. Ar kai iskociajat pvz. antra lapa ir ji dadat ant pirmo jis neplysta imant nuo stalo
QUOTE(Lucija @ 2011 09 29, 12:09)
Noriu paklausti. Ar kai iskociajat pvz. antra lapa ir ji dadat ant pirmo jis neplysta imant nuo stalo
Na ne, neplysta.. Nors kitą kart jei ir atsiranda skylutė nuo kočiojimo tai labai nepergyvenu - suspaudžiu uždėjus ir viskas gerai. Kepant nė kartelio neplyšo..
QUOTE(oma @ 2011 09 29, 23:55)
Na ne, neplysta.. Nors kitą kart jei ir atsiranda skylutė nuo kočiojimo tai labai nepergyvenu - suspaudžiu uždėjus ir viskas gerai. Kepant nė kartelio neplyšo..
Savaitgali bandysiu iskept
Mergaites, sakykit o simtalapiui sviesta butinai visiskai istirpinti ar galima ji tik pasildyti iki koses skystumo mases(na nevisai istirpinti) ir tepti ant lakstu?
QUOTE(rutyte11 @ 2011 10 01, 18:25)
Mergaites, sakykit o simtalapiui sviesta butinai visiskai istirpinti ar galima ji tik pasildyti iki koses skystumo mases(na nevisai istirpinti) ir tepti ant lakstu?
Bet kažin ar tada bus patogu tampyti sekantį tešlos lapą