Sveikos,
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
QUOTE(oma @ 2011 09 16, 18:43)
Sveikos,
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo šimtalapio receptu. Mano receptas paprastas kaip trys kapeikos.
Reikalinga:
2 pokeliai Mantingos mielinės tešlos (patartina plokštelėm)
2-3stikl. cukraus
400gr. sviesto (PATS GERIAUSIAS, riebalų mišiniai netinka - nesigaus kepinys jei bus prastas sviestas)
aguonų, razinų pagal skonį - kas kaip mėgsta (aš imu 100gr. aguonų ir gerą saują razinų)
1 kiaušinis
Tešlą atšildom, kad būtų galima kočioti. Iškočiojam labai plonai kaip laikraštį. Taip du lakštus iškočiojus patiesiam ant stalo ir kraštelius sujungiam kad gautusi didelis lapas. Kraštus galima pertepti kiaušinio baltymu.. Tada iškočiotą blyną pertepam lyditu sviestu ir gausiai apibarstom cukrumi. Ir taip likusius sluoksnius susluoksniuojam. Gaunasi 5 sluoksniai. Ant paskutinio dedam aguonas ir razinas. Suviniojam, aptepam kiaušinio tryniu viršų o sujungimus kiaušinio baltymu ir dedam į skardą. Kepam 180laipsniu temp. apie 20-25min.
Skanaus
Reiks isbandyt ir si varianta
sveikutes, pasisoviau ir as simtalapi, bet ziuriu kad jis man yra po truputi, nesuprantu kame reikalas, gal reikejo suspausti stipiriau kai sukau
QUOTE(jitute @ 2011 09 17, 17:47)
sveikutes, pasisoviau ir as simtalapi, bet ziuriu kad jis man yra po truputi, nesuprantu kame reikalas, gal reikejo suspausti stipiriau kai sukau
Nelabai supratau kas atsitiko? Atsisuko šimtalapis? Gal kiaušinio baltymu kraštų nepatepėt?
QUOTE(oma @ 2011 09 17, 16:17)
Nelabai supratau kas atsitiko? Atsisuko šimtalapis? Gal kiaušinio baltymu kraštų nepatepėt?
Niekada netepu, niekada neatsisuka gal plyšo šonai?
ne neatsisuko, bet kazkaip jis toks kaip suplotas man gavosi, kai susukau viskas buvo gerai, bet vat pradejo kepti tai ziuriu toks kaip supliusko man visas, nu jau iskepe, ziuresiu kaip ten skonis, kita karta gal labiau suspausiu. net nezinau kame beda, nes dabar jis toks ne kaip jusu labai jau platus gavosi
QUOTE(jitute @ 2011 09 17, 16:59)
ne neatsisuko, bet kazkaip jis toks kaip suplotas man gavosi, kai susukau viskas buvo gerai, bet vat pradejo kepti tai ziuriu toks kaip supliusko man visas, nu jau iskepe, ziuresiu kaip ten skonis, kita karta gal labiau suspausiu. net nezinau kame beda, nes dabar jis toks ne kaip jusu labai jau platus gavosi
Gal skarda į plotį labiau nei į aukštį? nes taip būna - kai jis turi, kur plėstis, tai gaunasi toks subliuškęs jei skarda mažesnė, bet aukštesnė, tada taip neatsitinka...
QUOTE(dangiuk @ 2011 09 17, 17:01)
Gal skarda į plotį labiau nei į aukštį? nes taip būna - kai jis turi, kur plėstis, tai gaunasi toks subliuškęs jei skarda mažesnė, bet aukštesnė, tada taip neatsitinka...
ooo taip gali buti, o dar pagalvojau, ai kam ji spausti blonde konkreciai
QUOTE(jitute @ 2011 09 17, 17:04)
ooo taip gali buti, o dar pagalvojau, ai kam ji spausti blonde konkreciai
Nieko, bile skonis geras
QUOTE(dangiuk @ 2011 09 17, 17:04)
Nieko, bile skonis geras
nieko negaliu sakyti, nes dar neragavau bet tikiuosi..nes jei bus nekaip, tai bijau kad daugiau rankos nekils bandyti
QUOTE(jitute @ 2011 09 17, 17:07)
nieko negaliu sakyti, nes dar neragavau bet tikiuosi..nes jei bus nekaip, tai bijau kad daugiau rankos nekils bandyti
Kils kils - šitas pyragas geras tuo, kad neįmanoma sugadint skonio - net jei gaunasi bulka su aguonom
na ka paragavome....valgomas....skanu bet jau baisiai kimba dantys, tokia kaip karamele labiau gavosi, gal cukraus per daug dejau....bandysiu antra karta butinai kada nors....pirmas kartas nera ko noreti