sveikos
o gal kuri esate kepusi simtalapi ne orkaiteje? mociute turi tokia spizine ar kaip pavadint elektrine apvalia forma, daznai joje kugeli kepa, gal joje iskeptu ir simtalapis ir butu maziau apskrudes ir apacia maziau sukepus, nes nelabai man patiko ta simtalapio karameline sviestuota apacia bet bijau rizikuot, visgi tiek produktu ? tai gal bandet kuri kazka panasaus?
QUOTE(dome @ 2011 07 08, 13:04)
Merginos, iskilo klausimas ar ant mieliu tik uzpilat cukru su pienu ar ir pamaisot? Nes mieles kietokos,as jas dar ismaisiau,tai nelabai kyla
pamaisome
Na kepiau siandien pirma karta simtalapi,tiksliau is karto du . Visumoj sekesi neblogai,tik is pirmojo man isbego visas sviestas,nes kepiau torto formoj ir per krastelius isbego sviestas. Antraji kepiau kitoj formoj,tai ten buvo labai daug sviesto. Pagal skoni,sakyciau kad pirmasis buvo per sausas,o antrasis tikrai per riebus. Tai kita karta deciau maziau sviesto,tik zinoma kad jis neisbegtu.
Skonis vis tiek abieju geras,tik su savais nukrypimais
Mieles pirmam kartui maisiau su cukrum ir pienu, o antram tik uzpyliau cukru ir piena. Antruoju atveju iskilo labiau mieles.
Tiesa,tesla truputi trukinejo,bet nedaug,o kai minkiau tai tu pokstelejimu buvo bet nedaug.
Skonis vis tiek abieju geras,tik su savais nukrypimais
Mieles pirmam kartui maisiau su cukrum ir pienu, o antram tik uzpyliau cukru ir piena. Antruoju atveju iskilo labiau mieles.
Tiesa,tesla truputi trukinejo,bet nedaug,o kai minkiau tai tu pokstelejimu buvo bet nedaug.
mergaites, o kaip jus ta simtalapi laikote iki valgymo? uzdengta maiseliu laikote ar kaip?tarkim, jei valgot ne ta pacia diena, kai iskepat? kiek esu kepusi ka is mielines teslos, tai greit sukieteja, nebent cia del sviesto viskas ne taip greitai vyksta?
QUOTE(mylimaa @ 2011 07 10, 14:07)
mergaites, o kaip jus ta simtalapi laikote iki valgymo? uzdengta maiseliu laikote ar kaip?tarkim, jei valgot ne ta pacia diena, kai iskepat? kiek esu kepusi ka is mielines teslos, tai greit sukieteja, nebent cia del sviesto viskas ne taip greitai vyksta?
As darau taip: kai iskepa ir atsala, suvynioju i maistine plevele arba tiesiog ja uzdengiu
QUOTE(dome @ 2011 07 08, 22:10)
Na kepiau siandien pirma karta simtalapi,...Pagal skoni,sakyciau kad pirmasis buvo per sausas,o antrasis tikrai per riebus.
O jūs kitą dieną to antrojo paragaukit ir tada apie skonį spręskit Tikrai nebus per daug sviesto, jei pagal receptą dėjot
Nevalgykit šimtalapio tą pačią dieną Neskanus visai bus, riebus, kad net burnoj velias...
QUOTE(mylimaa @ 2011 07 10, 14:07)
tarkim, jei valgot ne ta pacia diena, kai iskepat?
T pačią dieną ir nevalgykit
Kai atšąla, apvynioju maistine plėvele. Pudrą geriau barstyt prieš valgant, nes po plėvele pastovėjus ištirpsta
aciu uz patarimus reiks kept, nu labai jau skaniai atrodo, o ir simtas metu kai ji valgiau praeje
QUOTE(aftersun @ 2011 07 07, 17:13)
nes nelabai man patiko ta simtalapio karameline sviestuota apacia
Man atrodo, kad čia kaip tik vienas iš pagrindinių gero šimtalapio požymių
o kažin tokio gardumo pirkti nebuna kur? man kaip nelabai kokiai konditerei manau nepavyktu ir laiko kiek ir vargo ir gaila produktu jei neiseitu
QUOTE(CryMeaRiver @ 2011 07 11, 13:45)
o kažin tokio gardumo pirkti nebuna kur? man kaip nelabai kokiai konditerei manau nepavyktu ir laiko kiek ir vargo ir gaila produktu jei neiseitu
Parduotuvese buna pirkti, bet... skonis patikek, tikrai ne tas... Nepirkciau niekad.
Nebent uzsisakytum pas kokia moteriske, kuri kepa simtalapius. Tada sutinku. Ir tai... Visko buna. Cia jau reikia rekomendacijos, kad buvo skanus ir geras zodziu, kad butu tai, kas is tikruju turi buti!
QUOTE(CryMeaRiver @ 2011 07 11, 12:45)
o kažin tokio gardumo pirkti nebuna kur? man kaip nelabai kokiai konditerei manau nepavyktu ir laiko kiek ir vargo ir gaila produktu jei neiseitu
šitas pyragas puikus tuo, kad produktų sugadinti neįmanoma (na, nebent suskrudintumėt iki angliuko ): blogiausiu atveju vis tiek bus labai skanus vyniotinis su aguonomis