QUOTE(dangiuk @ 2011 04 23, 20:06)
joks kočiojimas niekada neprilygs ištampymui.
na nezinau, man kaip tik su kocelu gerai issikociojo iki lapo storio, o tempiant neisejo, bet gal del to, kaip rasiau, kad perlaikiau tesla.
QUOTE(matuke @ 2011 04 23, 20:07)
turi taip ir buti, nepergyvenk
iskepus palik ir susigers visas sviestukas
jo tikrai palaikiau ilgiau ir isigere, o visa kita pasidare kaip karamele.
QUOTE(neli @ 2011 04 23, 20:25)
Truputį padėsiu: gabaliukus nereikia ilgai kildinti, jei šilta, užtenka ir 10-15min., geriau, jei truputį mažiau pakyla, nei per daug, tada nesitampo. o kol tampot vieną, kiti vis dar kyla.
Miltų iš tiesų geriau nepadauginti ir geriau dėti geresnius, superinis šimtalapis gaunasi iš Karališkų miltų.
O dėl tampymo: aš visada gausiai patepu stalą aliejumi, iškočioju nemažą gabalėlį ir tik paskui truputį patampau jį, jau dėdama ant kito ištampyto blyno, jei tešla neperkilusi, tai tamposi labai gerai.
Nenusiminkit, patikėkit, kiekvienas kitas šimtalapis bus vis geresnis ir geresnis
O dėl sviesto, susigeria kažkiek to sviesto į jau iškepusį šimtalapį, bet kas nori ne tokio riebaus (nors jis ir turi būti saldus ir riebus), tai gali nupilti, kai ištraukia iš orkaitės.
nesutinku
bent jau man, iš pradžių geriau iškočioti, o tik paskui jau patampyti, t.y. išsitempia tas blynas max po 10 cm į visas puses, o ir tiek nereikia.
Mano vakarykštis:
koks grazus simtalapis ir taip graziai papuostas
aciu labai uz patarymus, bet man vistiek nelabai isejo, kazkoks tamsus jis viduj, na ir kaip rasiau pirmi blynai per stori ir aguonu per daug idejau ir gal stipriau reikejo sukt
net nezinau, bet kaip ziurejau cia kai kuriu jau padarytu simtalapius ir perpjautus per pus, tai tikrai skiriasi
Va kaip isejo
koks vidus tamsus ir pirmi stori blinai ir sukt stipriau reikejo