Trumpai tariant - ten jokiu tyrimu nedaro, apart cukraus kieki pamatuoja ir nusporendzia kad tai diabetas ir pumpuoja insulina, skaiciuoja, derina....
Paeme is venos krauja cpeptido tyrimui - jis pagrindinis kuris nustato kasos funkcijas procentaliai. Tada ir matosi ar nyksta Beta lasteles ar ne. Klausiu kada bus atsakymas, leidzia insulina, o tyrimu nera, sako po triju menesiu, sakau noriu greiciau, sako niekur nepasidarysit, nurimkit, susitaikykit, brangus tyrimas, darom tik 30 vaiku kai susirenka......nebeklausiau, perskambinau gryzus namo, kiekviena privati labolatorija padaro ir atssakymo 5 dienas laukti.
Klausiu kur galiu kreiptis uzsienyje, kokios diabeto klinikos, nesako, neisigalvok nesamoniu ir nebenervink vaiko...zodziu net psichologo pagalba pasiule, nes negaliu susitaikyt.
Siaip aplamai Lietuvoje niekur kitus neturime galimybes kur kreiptis - tik kaune, nes Vilniuje vaiku endokrenologo visai nera padoraus.
Nebezinau ka ir daryti....
Jei planuojat vaziuoti siulau pasidaryti is anksto cpeptido tyrima ir tuo paciu gliukuota endemike ar kur, kad parodyt, bus aiski iskart diagnoze plius gydytojui bus operatyviau priimt sprendimagydymui.
Papildyta:
O siaip is salies kiek teko matyti ir klausyti viena nuosirdesniu ir su sazine gydytoju Dobrovolskiene.
Papildyta:
QUOTE(Cherry Lips @ 2011 05 08, 01:55)
Irbyte, labai užjaučiu dėl dukrytės, liūdna žinia išties... Gal galėtumėt, smulkiau papasakoti, kas taip baisu buvo klinikose? Pas ką gydėtės?
Mano sūnų irgi siunčia į klinikas dėl diabeto ištyrimo, todėl man įdomi kitų patirtis.
Stiprybės ir sveikatos Jums
O kame pas jus problemos? Itarimu turite?
Papildyta:
Aš negaliu nustoti verkti...kodėl tokie mažiukai tokias ligas gauna, kodel nera gydymo...juk rodos net baisiausioms ligoms randamas gydymas, o cia.....kazkokia bedugne...va cia ir pasireiskia....ne pinguose laime, siuo atveju jie niekuo negali padet, nerandu atsakymy kur kreptis del galimo gydymo ar kazkokios vilties pasveikti ar sustabdyti tu lasteliu irima..