Tylu cia... gal ir gerai
Laba dekui uz palaikymą, ta patį galiu pasakyti ir visom kitom kas susidure su sia liga stiprybes ir semes, nes man ir paciai jos labai reikia. Sutinku, kad daugelis sako reikia susigyventi, bet as netikiu, kad tai įmanoma (taip tai ne onkolginė ar dar kokia kita baisi liga). Svarbiausia turet pakanamai informacijos apie šią ligą (nors kaip pasake sesele apmokymuose mamos pacios visko mokosi eksperimetuodamos), palaikyma ir pagalba is aplinkiniu, nes vienai labai sudetinga.
mergaites laikykites, mano pirmam vaikui nustate diabeta, kai buvo vos du menesiai, dabar jau greit 13 bus. susigyveni su tuo, technologijos naujos padeda ir informacija. ieskokit pacios, klausinekit kitu mamu, gydytoju. as visada sakau, kad gydytojai - teoretikai, o mes jau praktikes. pradzioje labai sunku, bet istenkit pamatyti, kad yra ir blogesniu variantu: vezys, cerebralinis ir kitos baisenybes. cia gali gyventi pilnaverti gyvenima (nuo to, kad atsisake kalno saldumynu, niekas dar nenusibaige). Sekmes
Aš patarčiau mamytėm kuo skubiau kreiptis į Mildažytės fondą ir laukti kol ateis ta diena kai jumspadės įsigyt tą superinį daikčiuką-pompą. Patikėkit, gyvenimas pasikeičia ir jei ne tas daikčiukas, kurį reikia nuolat nešiotis su savim, atrodytų kad tavo vaikukas sveikas. O šiaip galvokim, kad ne pasaulio pabaiga, tikrai yra daug baisesnių ligų, tuo labiau kai jau girdėjom ir apie Lietuvoje atliekamą kasos persodinimą. Sėkmės mamytėm ir vaikučiams
Mano sunui rado cukraus kraujyje 6.5, tai dabar sedziu kaip ant adatu Savaite laukiam eilej pas endokrinologa, tai jau visokiu minciu i galva lenda...
QUOTE(Sisi @ 2009 10 07, 10:05)
Mano sunui rado cukraus kraujyje 6.5, tai dabar sedziu kaip ant adatu Savaite laukiam eilej pas endokrinologa, tai jau visokiu minciu i galva lenda...
Sisi, o 6,5 po valgio ar nevalgius?
QUOTE(Sisi @ 2009 10 07, 10:05)
na tai dar nereiskia, kad jusu mazylis serga jei jis linksmas, guvus, auga gerai, svoris nera staigiai nukrites ir jis nera perliesas, vaikas negeria per diena kibirais ir nesislapina kas 5 min. tai gali buti, kad nieko jam ir nera. Aisku pas endokrinologa reikia pasikonsultuoti ir butu gerai, kad tai butu butent vaiku endokrinologas. Stebekit jo elgesi, nes vaikai sergantys CD, ir ypac pradzioje, kai liga dar nera diagnozuota, buna irzlesni, greiciau pavargsta, daznai keiciasi ju nuotaikos, sunkiau susikaupia, kartais buna uzsisklende, nes jie nesupranta kas su jais vyksta ir tikrai gal jusu sunus pries tyrima uzvalge ka nors, tokiu atveju ir sveikiems zmonems truputi auksciau cukrus uzkyla, bet ju kasa greit su tuo susitvarko
Sveiki,
Sanatorija Belorusočka - vienintelė sanatorija Baltarusijoje priimanti vaikus sergančius cukriniu diabetu.
www.sanatorii.lt
Visiems sio klubo/forumo dalyviams bus suteikta 50Lt nuolaida kiekvienam kelialapiui.
Jeigu turesite klausimu:
servavita@gmail.com
Tel.(8 5) 2311794
Mob. +370 678 53 503
Sanatorija Belorusočka - vienintelė sanatorija Baltarusijoje priimanti vaikus sergančius cukriniu diabetu.
www.sanatorii.lt
Visiems sio klubo/forumo dalyviams bus suteikta 50Lt nuolaida kiekvienam kelialapiui.
Jeigu turesite klausimu:
servavita@gmail.com
Tel.(8 5) 2311794
Mob. +370 678 53 503
QUOTE(gtliepa @ 2010 03 17, 14:44)
Sveikos mamytės.Mano mažylis 3metuku susirgo cd .Šokas buvo visiems artimiesiems.Sergame jau metus,dirbti jau negaliu ir nežinia kada galėsiu nes dauguma darželių atsisako prižiūrėti na aišku ir pačiai būtu neramu.Noriu paklausti ar nutrūksta darbo stažas man nedirbant.Ačiū
Sveika labai uzjauciu zinau ka isgyveni, nes ta pati teko patirti mano sunus taip pat susirgo treju metuku darbo nemeciau, o darzeli metem, nes kelis metus padejo seneliai priziureti, darzelis gal ir nebutu atsisakes priziureti, tik pati nenorejau leisti, nepasitikejau niekuo, tik artimaisiais o kai sunui suejo 5 metukai, pasiprasem vel i darza, tuo metu jau buvom su pompa, jis jau pats mokejo cukriuka pasimatuoti, aukletojos kategoriskai atsisake durti i pirsteli, o kai pirma karta pamate kaip jis pats sau matuoja, tai viena vos nenualpo, apsiverke ir vaistu nuo sirdies isgere , mokejo vaistukus susileisti, aisku butinai reikejo suaugusiuju prieziuros, kad su pompa tiek kiek reikia susileistu. As pati jei kas vaziuodavau po kelis kartus per diena paziureti kaip jis ten, jei viskas tvarkoj, tai vaziuodavau tik kai pietaudavo, nes reikejo apskaiciuoti angliavandenius ir insulina, bei priziureti, kad suvalgytu viska. I darza isleidau del pacio vaiko, jam labai reikejo bendravimo su bendraamziais, vaikai kazkaip labai normaliai ji prieme
del stazo neisivaizduoju tau reiktu i sodra pasiskambint ir viska issiaiskintum
Sveikos mergaites
temos neseku, bet turiu tai kas gal jums bus naudinga ir reikalinga, todel jei ka sudomins, prasau rasyti i AZ arba skambeti 8 65444089
ADATOS INSULINO POMPAI DANA
Parduodu KOMPLEKTUS insulino pompai Dana Diabecare. Adatos Easy Release 2 (
metalinės ) - Nr.3
Vieno komplekto kaina - 27 litai.
temos neseku, bet turiu tai kas gal jums bus naudinga ir reikalinga, todel jei ka sudomins, prasau rasyti i AZ arba skambeti 8 65444089
ADATOS INSULINO POMPAI DANA
Parduodu KOMPLEKTUS insulino pompai Dana Diabecare. Adatos Easy Release 2 (
metalinės ) - Nr.3
Vieno komplekto kaina - 27 litai.