Iskelsiu sita uzmirsta tema, prisijunkit kas turite sia problema. Mums tai labai sunku valgyti'tvarkingai'. Kai reik valgyt tai oziujasi prie stalo, opaskui vaiksto ir prasineja, tai obuolio tai sausainio....
Ligita papasakok kaip tao giminaite laikosi, ar jau susigyvena su diabetu?
Sveikos,
šnekėsiu truputį ne į temą, bet tema susijusi su diabetu.
nežinau ką daryti...padėkit!!!
mano dukrytei (3m.) prieš mėnesį nustatė cukrinį diabetą, visą tą mėnesį pragulėjom ligoninėj. Su ta liga kaip nors susitaikysim, nors ir labai sunku. Bet problema tame, ka daryti su darželiu? Paprastam darželyje, kai grupėje 19 vaikų pasirūpinti maniške sudėtinga. Aš pati auginu ją viena. Dirbti privalau, kad turėtume iš ko gyventi. Be darželio neišsiversiu. Auklė man per brangu. Gal žinot, kur yra darželis diabetikams, ar grupė...? Švietimo skyriuje nukreipė į darželį "Aitvaras" alergiškiems vaikams. Pasiskambinau, jie su diabetu nieko bendro neturi ir nenori turėti.
Padėkit, prašau...
šnekėsiu truputį ne į temą, bet tema susijusi su diabetu.
nežinau ką daryti...padėkit!!!
mano dukrytei (3m.) prieš mėnesį nustatė cukrinį diabetą, visą tą mėnesį pragulėjom ligoninėj. Su ta liga kaip nors susitaikysim, nors ir labai sunku. Bet problema tame, ka daryti su darželiu? Paprastam darželyje, kai grupėje 19 vaikų pasirūpinti maniške sudėtinga. Aš pati auginu ją viena. Dirbti privalau, kad turėtume iš ko gyventi. Be darželio neišsiversiu. Auklė man per brangu. Gal žinot, kur yra darželis diabetikams, ar grupė...? Švietimo skyriuje nukreipė į darželį "Aitvaras" alergiškiems vaikams. Pasiskambinau, jie su diabetu nieko bendro neturi ir nenori turėti.
Padėkit, prašau...
QUOTE(milocka @ 2006 02 24, 00:31)
labai prasau atsakiti mamu,kurios yra susidurusios su sia lyga,kokie jos pozimiai.Sunus iau puse metu laksto slapintis nepaprastai daznai,izgeria puoduka arbatos ir bega kokius 5 kartus kas dvi,tris minutes.Slapimas pasidaro beveik baltos spalvos,o paskutinioju laiku sako,kad troskina.,be vandiens neina is namu.Padidejo apetitas,noras daznai valgiti.Viena diena neiskienciau,nuvaziavom i vaiku ligonine,preimamajam iskart paime slapima,po keliolikos minuciu ,pagal slapimo analizo atsakima,mums pasake kad jums necukrinis diabetas.Pagulde i endokriologini,jeme krauja is venos, is pirsto,is to nustate kepenu fermenta,is ryto atejusi daktare sako nera jokio diabeto ir israse namuo.bet man ramiau nepasidare, problema tai liko,pastovei geria ir laksto i tualeta. Atrasikite prasau kas susidurete su tokiom problemom,nes nebezinau ka dariti,gal kas paaiskinsk,kas tai necukrinis diabetas,ir kokie jo pozimiai.Svarstau galimibe vazioti i Kauna ar Vilniu,gal padaris issamesnius tirimus, labai prasau patarimu,kas sergate siomis ligomis.
Įdomu kaip po metų laikosi jūsų vaikutis dėl dažno gėrimo. Man irgi panašiai tas pats darosi. Gal jau išsprendėt tą problemą?
[quote=Sniegas4,2006 02 25, 23:15]
Norma atrodo turi būti nuo 3 iki 5,55 jei yra mažiau negu 3 jums gali būti necukrinis diabetas kada kasa labai greitai gamina insuliną, tokiu atveju vėliau gali susirgti ir cukriniu diabetu kadangi kasa greičiau susidėvi jeigu viršija normą tai tada reikia stebėti tyrimus po kelių dienų kartoti jei reikia gultis į ligoninę nuodugniai išsitirti. Tada būna ir acetono vaikas būna vangus išsiblaškęs
Aš tai nesuprantu vieno dalyko, kodėl žmonės apie ligas neturėdami net mažiausio supratimo, rašo, nesvarbu, kad visiškas nesąmones
Norma atrodo turi būti nuo 3 iki 5,55 jei yra mažiau negu 3 jums gali būti necukrinis diabetas kada kasa labai greitai gamina insuliną, tokiu atveju vėliau gali susirgti ir cukriniu diabetu kadangi kasa greičiau susidėvi jeigu viršija normą tai tada reikia stebėti tyrimus po kelių dienų kartoti jei reikia gultis į ligoninę nuodugniai išsitirti. Tada būna ir acetono vaikas būna vangus išsiblaškęs
Aš tai nesuprantu vieno dalyko, kodėl žmonės apie ligas neturėdami net mažiausio supratimo, rašo, nesvarbu, kad visiškas nesąmones
QUOTE(jurgita1 @ 2007 04 20, 11:48)
Įdomu kaip po metų laikosi jūsų vaikutis dėl dažno gėrimo. Man irgi panašiai tas pats darosi. Gal jau išsprendėt tą problemą?
Mano vaikuciui buvo nerviniu pobudziu lakstimas i tualeta,bent taip nustate daktarai,kadangi visi tyrimai ruode norma
Sveikos, mes irgi gavom tokia "likimo dovana" pries du metus, mano sunui dabar 5 m., bet stebuklingu budu kazkaip patys nusprendeme pasitikrint cukru, nes pozymiai buvo tokie pat kaip prie CD, (nors as to tada dar nezinojau, matyt Dievulis apsaugojo). Labai noretusi pabendraut ir pasidalinti patirtimi su tokiom mamos kaip ir as.
Sveikos, susidurusios su diabetu,
jei slapimas cukraus nerodo, kraujas nevalgius irgi nerodo (4,7) galima atmesti sia diagnoze? Ar diabeto nustymui dare glikolizuoto hemoglobino tyrima (HbA1c)?
jei slapimas cukraus nerodo, kraujas nevalgius irgi nerodo (4,7) galima atmesti sia diagnoze? Ar diabeto nustymui dare glikolizuoto hemoglobino tyrima (HbA1c)?
QUOTE(Monet @ 2007 10 19, 20:24)
Sveikos, susidurusios su diabetu,
Sveika Monet, sakyciau kad viskas normoje, bet del visa ko reiketu padaryt HbA1c, o dar daro (tiksliai nezinau kaip skamba, cia turetu zinoti endokrinologas) tyrima antikuniams, sis tyrimas tiksliai parodys ar turit sansu susirgti CD.
Sekmes ir teigiamu rezultatu
sveikos, šiandi su mažaja buvau pas neurologą dėl naktinio miego, o tiksliau nemiego Tai jai tuoj užkliuvo, kad per naktį išgeria labai daug vandens, mažiausiai pusę litro ( dukrytei 1 m. 3 mėn) Siunčia pas endokrinologą. Sakykit, o kraujo tyrimą siųs jau endokrinologas daryt, ar šeimos gydytojas tai turi padaryt?Vasarą darytas kraujo tyr. rodė cukraus normą. Ar gali būt susiję neramus miegas ir padidėjęs cukraus kiekis
QUOTE(alvydux @ 2007 10 25, 14:46)
sveikos, šiandi su mažaja buvau pas neurologą dėl naktinio miego, o tiksliau nemiego Tai jai tuoj užkliuvo, kad per naktį išgeria labai daug vandens, mažiausiai pusę litro ( dukrytei 1 m. 3 mėn) Siunčia pas endokrinologą. Sakykit, o kraujo tyrimą siųs jau endokrinologas daryt, ar šeimos gydytojas tai turi padaryt?Vasarą darytas kraujo tyr. rodė cukraus normą. Ar gali būt susiję neramus miegas ir padidėjęs cukraus kiekis
Labas alvydux, CD ryskiausi pozymiai tai didelis troskulys, vaikas pasidaro irzlus, greit pavargsta, naktimis daug slapinasi, jauciasi acetono (is patirties sakyciau labiau kazkokiu geliu) kvapas, bet is tavo atvejo nepasakysi vienareiksmiskai kas tai, reiketu pasidaryt tyrimus, o kraujo tyrima gali siusti ir seimos gydytojas, siuliciau pasidaryti ir slapimo tyrima (ketonus pasiziuret).
sekmes ir geros sveikatos jums
QUOTE(ANDZY @ 2007 10 25, 15:02)
Labas alvydux, CD ryskiausi pozymiai tai didelis troskulys, vaikas pasidaro irzlus, greit pavargsta, naktimis daug slapinasi, jauciasi acetono (is patirties sakyciau labiau kazkokiu geliu) kvapas, bet is tavo atvejo nepasakysi vienareiksmiskai kas tai, reiketu pasidaryt tyrimus, o kraujo tyrima gali siusti ir seimos gydytojas, siuliciau pasidaryti ir slapimo tyrima (ketonus pasiziuret).
na, sisioja naktį tai tikrai daug, 2 PILNUTĖLIAI pampersai ir dar perrengt reikia rūbelius, nes ir jie būna permirkę. Bet tai galvoju, kad čia dėl to nes daug išgeria na pasidarysim tyrimus ir bus aiškiau.
QUOTE(alvydux @ 2007 10 25, 15:30)
na, sisioja naktį tai tikrai daug, 2 PILNUTĖLIAI pampersai ir dar perrengt reikia rūbelius, nes ir jie būna permirkę. Bet tai galvoju, kad čia dėl to nes daug išgeria na pasidarysim tyrimus ir bus aiškiau.
tikiuosi viskas jums bus gerai sekmes