sakykite,o kokie pozimei tuo diabeto buvo jusu dukrytei,nuo kuo tai prasidejo ir kokius tyrimus dare kad nustatitu,kiek zinau yra dar necukrinis diabetas.Mano sesiamiatis jau puse metu nuolatos laksto i tualeta, kas 2,3 minutes, o dabar sako kad troskina ir nuolatos giaria,padidejo apetitas,labai lauksiu patarimu.
nesulaukiu atsilepimu,nejaugi niekas neserga siom ligom,ogal kaskam buvo panasus simtomai su daznu slapinemosiu
Na jei būtu aukštas cukrus kraujyje tai šlapime kauptusi acetonas ne cukrinis tai manau būtu žemas cukrus vaikas turėtu būti vangus gal jums kas nor kita gal šiai vaikas daug geria maniškis irgi geria puodelis po puodelio mums yra rizika susirgti cukriniu diabetu nes močiutė serga nuo vaikystės tai turim aparatą cukrui matuoti tai jokio padidėjimo nerodo ir dar jei vaikas išgeria daugiau nei 3 litrus skysčių tik aišku nekokių sulčių ar skanių gėrimų tai tik tada reiktu sunerimti
jis laksto slapintis kas kelios minutes ir tap visa diena,tai irgi vienas is diabeto pozimiu,slapimtakio uzdegimo niera.
Pirmi požymiai taip yra, dažnas šlapinimasis ir troškulys, bet tai gali būti visokiausios dar ir kitos ligos ir tai nebūtinai. Kai yra diabetas geriama labai daug nesvarbu kas tai bebūtu kad ir vanduo. Susirūpinti tektu jei išgertu daugiau kaip 3 litrus nesiskaito jei geriamos skanios sultys ar visokiausi saldūs gėrimai (vaikams tai yra skanu gali daug daugiau išgerti) čia esmė tame kai geria paprasta vandenį troškuliui malšinti.
Tavo vietoje aš paprašyčiau kad daktarė ištirtu šlapimą ar nėra acetono ir cukraus kiekį kraujyje. Norma atrodo turi būti nuo 3 iki 5,55 jei yra mažiau negu 3 jums gali būti necukrinis diabetas kada kasa labai greitai gamina insuliną, tokiu atveju vėliau gali susirgti ir cukriniu diabetu kadangi kasa greičiau susidėvi jeigu viršija normą tai tada reikia stebėti tyrimus po kelių dienų kartoti jei reikia gultis į ligoninę nuodugniai išsitirti. Tada būna ir acetono vaikas būna vangus išsiblaškęs
Mano mamai kai surado diabetą tai komoje buvo 5 dienas bet tada buvo 1949 metai ji dar ir dabar gyva nors ir kaip visiems bebūtu keista ji dar mato, ir su abiem rankom ir kojom, ir inkstai funkcionuoja, ir 2 vaikus sirgdama pagimdė
Tavo vietoje aš paprašyčiau kad daktarė ištirtu šlapimą ar nėra acetono ir cukraus kiekį kraujyje. Norma atrodo turi būti nuo 3 iki 5,55 jei yra mažiau negu 3 jums gali būti necukrinis diabetas kada kasa labai greitai gamina insuliną, tokiu atveju vėliau gali susirgti ir cukriniu diabetu kadangi kasa greičiau susidėvi jeigu viršija normą tai tada reikia stebėti tyrimus po kelių dienų kartoti jei reikia gultis į ligoninę nuodugniai išsitirti. Tada būna ir acetono vaikas būna vangus išsiblaškęs
Mano mamai kai surado diabetą tai komoje buvo 5 dienas bet tada buvo 1949 metai ji dar ir dabar gyva nors ir kaip visiems bebūtu keista ji dar mato, ir su abiem rankom ir kojom, ir inkstai funkcionuoja, ir 2 vaikus sirgdama pagimdė
Skaiste, rasiau ir tavo temoje bet jeigu tavo berniukas praso daznai gert vandenuko, ir butent vandens o ne kazko kito tai yra lygiai kaip mums Mano dukra irgi is pradziu daznai slapindavosi, nakti pridarydavo i lova nes neatsikeldavo kas 2 val i taualeta. Mus gyde is pradziu nuo slapimo taku infekciju, sugerem dvejus antibijotikus nieko nepadejo, tada pradejom ieskot nerviniu priezasciu, kol galu gale papuolem i ligonine ir ten tiesiog paprasciausiu budu patikrino cukraus kieki slapime, na su juostele, kaip nestumo testas. Ir viskas pasake kad tai diabetas, tada jau dare visus kitus kraujo tyrimus. As tau nelabai ka galiu patart del gydytoju, nes mes gyvenam Londone, nezinau kaip tas vyktu Lietuvoje, bet tau reikia pacio paprasciausio gliukozes slapime patikrinimo. Sekmes jei dar kas domina klausk
Skaiste tavo aprasymas 100%atitinka musu situacija pries nustatant kad Beatrice serga diabetu, irgi labai slapinosi, labai daug gere ir butent vandeni, greitai isalkdavo.... bet mum pats pirmas slapimo tyrimas del gliukozes nustate kas yra. Pabandyk dar karteli pakartot kraujo tyrima ir jei gliukoze auksciau 6 mlmol verta sunerimti. Gal kur nors yra galimybe pasitikrint su tuo paprastu aparateliu kur visi diabetikai tikrinasi. Kas tai yra cukrinis diabetas dabar jau zinau, deja, o apie necukrini neteko girdet. Tu klausei kaip mums nervus Londone gyde, tai is tikruju as pati galvojau kad jei stresa koks nors ir duodavau valerijono, ar melisos pries nakti ir tiek. Ir dar nebutinai turi jaustis acetonas is burnytes, jei aukstas cukrus kraujyje musu cukrus 6 kart virsijo norma, jau buvom netoli komos bet acetonas nebuvo sukiles. Stiprybes Jums, laikykites
Man pačiai kažkada buvo diagnozuotas necukrinis diabetas. Tai yra visiškai kitokia liga nei cukrinis diabetas, todėl būtina šių ligų nemaišyti. Esant cukrianiam diabetui, trūksta hormono insulino, šlapime būna didelis cukraus kiekis. Kai yra necukrinis diabetas, insulino yra normaliai, trūksta visai kito hormono - to, kuris sulaiko skysčius organizme. Tada žmogus labai daug kartų eina šlapintis, organizmas netenka skysčių, todėl ir troškina. Ši liga yra labai reta, kai gulėjau Kaune endokrinologiniame skyriuje, gydytojai daugelį ligonių atsiminė mintinai. Liga diagnozuojama tik po daugelio tyrimų, dažniausiai guldoma į ligoninę, diagnozuoti gali tik endokrinologas - Kaune endokrinologinis skyrius tikrai tai daro. Tiesa, mano liga kaip X failai - pabuvo ir po keleto metų dingo... Tiesa, prieš tai buvo gydoma lėtinė liga. Necukriniam diabetui atsirasti reikalingos tam tikros sąlygos - mano atveju buvo lėtinė labai reta liga. Vien iš kraujo tyrimų ne visada liga diagnozuojama. Vienas iš požymių - mažas lyginamasis svoris šlapime, bet vien pagal jį nediagnozuojama. Kreipkitės į endokrinologą, pasitarkit, jis dar kartą padarys šlapimo ir kraujo tyrimus (kraujyje nustatinės tam tikrų hormonų kiekius), jei tyrimai nebus geri, tarkitės dėl siuntimo į Vilnių ar Kauną. Šiaip geriau pasitarkit su gydytoju endokrinologu kokiu nors, nes paskui daug prirašiusi dar išgąsdinsiu be reikalo. Vienas iš klausimų - ar vaikas prieš kutį laiką nepatyrė galvos traumos? Tai gali būti viena šios ligos priežasčių.
Vakar buvom jau pas antra endokrinologa,sys kraujo neime o padare slapimo tyrima, diabeto niera. Tai as ir klausiu del ko lygoninei is slapimo nustate necukrini diabeta, o kai padare kraujo tyrima pasirodo niera,tai jis paaiskino ,kad kai yra diabetas tai slapymas visada tai paruodo,tai yra niekada nesviruoja.Opas mus karta buvo blogas, o pakartuotini gieri,o prie diabeto to nebuna,tai va. Mums grieiciausiai neuruoze,kad ja kur,ir galvos traumos neturejo,tik galvos tomografija daryta,bet juk tai neturietu pakenkti
Nepergyvenk dėl tomografijos, gerai, kad ji daryta, nes pagal ją irgi kartais diagnozuojamas necukrinis diabetas - jį išprovokuoja auglys galvoje, nors jis operuojamas ir gerybinis, po operacijos pasekmių praktiškai jokių nelieka ir liga dingsta, bet pati supranti, kad nenorėjau tau tokių dalykų rašyti kol diagnozės nėra... Taip kad gal ir gerai, kad jums tos ligos nėra, bent jau pagrindo ją įtarti. Gydykitės ir sėkmės!
Sveikos,
si nelaime aplanke ir musu seima susirgo artimiausiu giminiu dukra 10m..... zaibizkai per menesi....pagulde i ligonine cukrus 34 norma 6. Mamyte jos jau 3-cia menesi nescia sia zinia suzinojo guledama ligonineje su gresianciu pesileidimu. Vakar is renimacijos perkele i palata cukrus sokineja. Baisiausia, kad jaunyste diabetas visiskai priklausomas nuo insulino.
Junkimes bedraukim, kai jos iseis is ligonines manau taip pat prisijunks prie jusu......
si nelaime aplanke ir musu seima susirgo artimiausiu giminiu dukra 10m..... zaibizkai per menesi....pagulde i ligonine cukrus 34 norma 6. Mamyte jos jau 3-cia menesi nescia sia zinia suzinojo guledama ligonineje su gresianciu pesileidimu. Vakar is renimacijos perkele i palata cukrus sokineja. Baisiausia, kad jaunyste diabetas visiskai priklausomas nuo insulino.
Junkimes bedraukim, kai jos iseis is ligonines manau taip pat prisijunks prie jusu......
[B][FONT=Arial][SIZE=14][COLOR=red] sweiki gywi as esu Deimante man yra 11m. negalwokit kad as kokia nesubrendele mergaite kuri nesupranta kas ji ir ka cia weikia as tiesiog noriu padiskutupti as sergu cukriniu diabetu nuo 2004 08 06 man buwo sokas paskui koma ir po to skyrius tai ir prasidejo mano liga tai wa gal kas noretu su manimi apie ja pasiklabti zinuciu lauksiu is wisu labay labay
sekmes Deimante
sekmes Deimante