Kiekvienąkart, kai išgirstu, ar pamatau forume, kad vėl naujas vaikutis susirgo, pasidaro labai liūdna... bet susiimi ir eini į priekį. Laikykis, Zorzeta.
Sveikos, vaikui metai i trys mėn. Paskutinėm dienom pradėjo labai daug gerti, neįprastai, seniau taip nebūdavo. To pasekoje ir daug šlapinasi. Tyrimas kraujo buvo darytas prieš 2,5 mėn dėl kitų priežasčių-cukraus kiekis buvo normalus. Skaičiau, kad diabetas išsivysto labai greit-net per kelias sav. Ar verta sunerimti?
Gal tiesiog daugiau dūksta. Na vasarą tai daugiau išgeria vadens, o dabar šaltasis periodas... Aš manau, kad jei yra nors koks nors įtarimas, visada geriau pasimatuoti cukrų ir būti ramiam. Taip, kad jei jums neramu, išsitirkit. Mums prie to dažno gerimo ir sisiojimo, dar buvo nuotaikų kaita, čia linksmas, viskas gerai, juda žaidžia, o po akimirkos , jau abslabęs, mieguistas. Vienas iš tokių ryškesnių požymių yra svorio kritimas, nors vaikas normaliai valgo.
Gal pasinaudosit mano pamąstymais.
Gal pasinaudosit mano pamąstymais.
Sveikos,
prieš tris mėnesius mano berniukas 2 metukų susirgo. Išrašė antibiotikus, bet temperatūra nekrito. Ketvirtos dienos rytą temperatūra buvo 40. Nuvežėm į santariškes, padarė kraują, gliukozė buvo 13,6. Paguldė į reanimaciją, norėjo leist insuliną, bet padarę tyrimą iš venos rado 5,7. Tą naktį gėrė vynuogių sulčių. Buvo įtratas diabetas. Glituotas 5,8.
Praėjo trys menesiai, kartą į savaitę tikrinam cukriukus. Rytais būna 3,5-4, o praėjus porai valandų po maisto būna iki 5, bet keletą kartų buvo ir 5,7. Ar normalu jei praėjus dviem valandom po maisto gliukozė negrįžta i normą? Ar prieš atsirandant tiems pagrindiniams simptomams nebūna kažkokių kitokių, kurie galėtų sukelti įtarimą?
Mano vaikas pradėjo labiau prakaituoti miegodamas. Bet prakaituodavo ir anksciau, gal ne taip stipriai arba as ziurinedavau. Nu zodziu, niekaip negaliu rast ramybes. Baisi baimė mane kausto. Svorio priaugo kila per ta laika.
Gal kai gulėjot ligoninėse ar kažkur esat kažką girdėję.
Santariškėse pasakė, kad nežino kas čia jam buvo.
prieš tris mėnesius mano berniukas 2 metukų susirgo. Išrašė antibiotikus, bet temperatūra nekrito. Ketvirtos dienos rytą temperatūra buvo 40. Nuvežėm į santariškes, padarė kraują, gliukozė buvo 13,6. Paguldė į reanimaciją, norėjo leist insuliną, bet padarę tyrimą iš venos rado 5,7. Tą naktį gėrė vynuogių sulčių. Buvo įtratas diabetas. Glituotas 5,8.
Praėjo trys menesiai, kartą į savaitę tikrinam cukriukus. Rytais būna 3,5-4, o praėjus porai valandų po maisto būna iki 5, bet keletą kartų buvo ir 5,7. Ar normalu jei praėjus dviem valandom po maisto gliukozė negrįžta i normą? Ar prieš atsirandant tiems pagrindiniams simptomams nebūna kažkokių kitokių, kurie galėtų sukelti įtarimą?
Mano vaikas pradėjo labiau prakaituoti miegodamas. Bet prakaituodavo ir anksciau, gal ne taip stipriai arba as ziurinedavau. Nu zodziu, niekaip negaliu rast ramybes. Baisi baimė mane kausto. Svorio priaugo kila per ta laika.
QUOTE(Ele:) @ 2013 12 04, 17:31)
Sveikos,
Sveika, Ele,
aš žinau, kad esant stipriam apsinuodijimui tikrai gali būti net labai aukštas cukrus, karščiuojant ir taip padidėja insulino poreikis. Esu skaičiusi, kad vaikas susirgo, nes daug valgė vynuogių, tačiau man čia "nesiriša"... Jūsų vaikiuko cukrus kol kas normalus, nereikia baimintis. Aišku, stebėkit, kad kas neišlįstų.
QUOTE(Ele:) @ 2013 12 04, 16:31)
Cukrus ilgiau gali išsilaikyti jei buvo valgoma riebaus arba kepto maisto, kiti simptomai baltas liežuvis, troškulys, griaužia akis dažnai jas trina, pakitęs šlapimo kvapas. Po kolkas cukrus labai normalus baimintis nėra ko. Pas mane aukštas cukrus išsilaikydavo iki ryto suvalgius miltinių blynų su uogiene. bet diabetu niekada nesirgau ir nesergu.
QUOTE(Sniegas4 @ 2014 01 02, 21:38)
Cukrus ilgiau gali išsilaikyti jei buvo valgoma riebaus arba kepto maisto, kiti simptomai baltas liežuvis, troškulys, griaužia akis dažnai jas trina, pakitęs šlapimo kvapas. Po kolkas cukrus labai normalus baimintis nėra ko. Pas mane aukštas cukrus išsilaikydavo iki ryto suvalgius miltinių blynų su uogiene. bet diabetu niekada nesirgau ir nesergu.
Labai tikiuosi, kad nieko mums ir nebus. Ta nakti pries santariskes jis gere daug vynuogiu sulciu, gal del to taip buvo. Bet gydytojas sake, kad nelabai galetu sultys sukelti tokia didele gliukoze. Netgi tuo momentu kai eme kraujuka jis gere sultis. Vistiek jeigu kazkokie procesai ir vyksta ju kaip supratau stabdyti neimanoma. Gal esat girdeje tokiu atveju, kad butu buve kazkokie vienkartiniai cukraus uzkilimai?
QUOTE(morkytis @ 2014 01 06, 23:03)
negaliu tuom patiketi,bet si liga aplanke ir mano vaika....
Papildyta:
sedziu ir nezinau kodel sedziu,skaitau,nezinau kodel rasau nezinau,,,is vis nieko nesuprantu.....kas kaip ir kodel???
Papildyta:
sedziu ir nezinau kodel sedziu,skaitau,nezinau kodel rasau nezinau,,,is vis nieko nesuprantu.....kas kaip ir kodel???
Neklausk kaip?, neklausk uz ka? kodel man? atsakymo nebus. Tai buvo pirmieji mano klausimai suzinojus vaiko diagnoze. Po tiek metu galiu pasakyti, kad tie klausimai nieko gero nedave tik kankino. Susiimk ir pirmyn... Laikykis... rasyk, skaityk, klausk kitu mamu, kas neaisku, tik nepaskesk savigrauzoje.
QUOTE(agemelage @ 2014 01 07, 00:49)
Neklausk kaip?, neklausk uz ka? kodel man? atsakymo nebus. Tai buvo pirmieji mano klausimai suzinojus vaiko diagnoze. Po tiek metu galiu pasakyti, kad tie klausimai nieko gero nedave tik kankino. Susiimk ir pirmyn... Laikykis... rasyk, skaityk, klausk kitu mamu, kas neaisku, tik nepaskesk savigrauzoje.
Labai tiksliai pasakyta. Pritariu 100% Deja yra jau kaip yra... Sūnus serga 3 metus, tai šiokios tokios patirties turiu. Labai dėkinga esu kelioms mamoms, kurios atsakinėjo į mano klausimus, kalbėjomės telefonu. Žmonės, kurių nei nepažįstu, man tada labai padėjo. Jei turėsit neaiškumų,rašykit
Sveikos mamytes
Siandien ir man teko sunerimti, dukrytes kraujo tyrymas 5,8, eme krauja is pirstuko duodu geriamus vitaminus ir dar viena saldu sirupa, kuriuos daviau vakare pries miega, dar plius saldumynu megeja ir vakare valge jau po 19 val gal galetumete kuri parasyti ar verta jau nerimauti?
Siandien ir man teko sunerimti, dukrytes kraujo tyrymas 5,8, eme krauja is pirstuko duodu geriamus vitaminus ir dar viena saldu sirupa, kuriuos daviau vakare pries miega, dar plius saldumynu megeja ir vakare valge jau po 19 val gal galetumete kuri parasyti ar verta jau nerimauti?