QUOTE(Sniegas4 @ 2013 10 05, 21:53)
Kas liečia mityba aš jau persilaužiau. Seniau labai pergyvenau dėl kiekvieno papildomo angliavandenio. Dabar suvokiau vieną kad mes turim išmokt gyvent ir su greitais angliavandeniais ir išmokint susikaičiuot insulino papildomas dozes dar iki paauglystės. Pas mane vyresnėlis sveikas jam 16 metu, hormonų audros ir prieštaravimai neklausymai......... dar susipažinau su 1 diabetike mergaite man užteko jos replikos kol mama mane prižiūrėjo ir gyvenau pas mama viskas buvo ok........... išvažiavau mokytis į Vilnių prasidėjo naktiniai vakarėliai sausainiai sausainiukai hiper hipo glikemijos per savaite po 2 greitukes prikelt iš komos. To pasėkoje 1 akis ant ribos, kita pusiau su bėda gailisi mergaitė savo elgesio, bet ji nutrūko nuo griežto pavadėlio o kaip tvarkytis pati nemokėjo
Dabar aš bent 1 kartą į mėnesį darau šventines dienas, valgom picas, cola zero ji visai nekelia nes su aspartamu, ledai, čipsai....... bet tokios dienos tik 1 kartą į mėnesį. Šitaip mes po truputi mokinamės kaip suvaldyt cukraus aukštus kilimus ir kad nenukristu iki hipo.
Nemanau kad paauglystėje kai draugai eis į picerijas, kino teatrus jūsiškis atsisakys motyvuodamas kad jam negalima. Jie juk vaikai, jie nori lygiai taip pat kaip ir sveiki vaikai, o to nutrūkimo jie paskui laukia kaip išganymo arba pasislėpę kemša, o paskui su vandeniu atskiedžia kraują
Čia tik man o nuomonė, jos neperšu bet pamastykit apie tai.
Jei kreipiatės į mane, tai pasakysiu, kad mano sūnus jau paauglys, jau jis eina į picerijas su draugais, jau jis moka pasakyti ne, kai jaučia, kad negalės pasakyti ne, tuomet sėdi namie (nesakau, kad jam tai lengva...) Jis LABAI nenori susirgti cukriniu diabetu, todėl labai stengiasi. Taip, kartais būna žiauriai sunku, jis būna liūdnas, net ir paverkia tyliai, tačiau... Niekas mes nežinom, kaip bus toliau, gal ir nebeatlaikys vieną dieną, bet tikiuosi tikiuosi
Labai juo didžiuojuosi, nes ne kiekvienas suaugęs turi tiek valios, kiek jis. Mes angliavandenių niekad neskaičiuojame (na, insulino nesileidžiame, tad ir nėra prasmės skaičiuoti), tiesiog žinome, ką galima valgyti, ko nereikėtų ir ko griežtai negalima. Tačiau, kaip ir Jūs sakėte, kartais leidžiame sau mažus malonumus, tokius, kaip ledai, saldieji vaisiai, šokoladas ar net pyrago gabalėlis, dar prie malonumų priskirčiau ir kugelį
nes labai jau jį megsta. Džiaugiuosi, kad nevalgo picų, traškučių, negeria kokakolos, tiesiog jų nemėgsta, negeria ir jokių parduotuvinių sulčių.
Ačiū už Jūsų nuomonę, pasidalintomis mintimis. Mes mamos, juk viską darome, siekdamos padėti savo vaikams, nuoširdžiai tikėdamos, kad tai ką darome, padės jiems būti sveikesniais ir palengvins jų dalią. Sėkmės