Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

QUOTE(vidikė @ 2013 02 04, 16:11)
Vaikiukas kaip ir nedidelis. Dabar jam 6 metai. Dar truputį pagyvensim su penais, o paskui žiūrėsim, kai bus sudėtinga susitvarkyti su cukrais, tada rimčiau apie pompa galvosime. Rudenį reikės jau į mokyklą eiti. Vėl didžiulis galvos skausmas kaip išspręsti visus klausimus, kaip susiderinti režimą ir t.t.
Dėl psichologijos. Kažkodėl atrodo, kad kol neprijungtas 24 val per parą prie insulino, jis atrodo sveikesnis. Žinau, kad tai tik iliuzija ir savęs apgaudinėjimas, bet kažkaip biški lengviau man...

Kaip suprasti neprijungtas prie insulino 24val. per para? Jus bazinio nenaudojat?

Nes realiai ar su pompa ar su penais buni prijungtas prie insulino istisas 24h per para, o su penais prijuntas prie dar didesnio rezimo.

As išvis priestarauju mazameciams Penus, mano vyras nuo vaikystes serga, dukryte paveldejo, tai puikiai suprantu is jo pasakojimu kas vaikui yra adata kasdiena...neskaitant cukraus matavimu....
Aisku vaizda gadina ta pompa, ypac musiskos Lietuvoje esancios, gaila nepreinam mes prie naujoviu - belaidziu pompu, kad nors galimybe butu tokia...noretusi..

Pompyte islaisvina is griezto rezimo, duriu gausybes...man tie trys ar keturi kartai peno durio gausybe....aciu dievui ilgai nesikankinom mes su jais, priejom prie pompos, bijau net prisiminti savo dukryte veido israiska..asaras kai reikdavo leisti insulina...ji netgi valgyti sakydavo kad nenori nes durti reiks..O pompa tokiu baimiu mums nesukelia, kazkaip ir nekrenta i akis kai ipratom, pasislepia po rubeliais, gyvenam valgom viska kaip visi vaikai.
Pompos lipduka pasikeiciam kas tris-keturias dienas, tai nelabai baisu, kaip dukryte sako kad nelabai ir jauciasi kai ji keiciam ir zymiu nera, o nuo penu visa melynas pilviukas buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irbyte: 13 vasario 2013 - 16:57
Gal tos 24 val neaiškiai nuskambėjo. Leidžiam ir foną. Tai, kad organizme tas insulinas nuolat veikia, tai viskas aišku, bet ta pompa, kaip lašelinė man atrodo, nesvarbu kad ir maža... Man ne vieną kartą teko būti onkologiniame, ten kol laša chemija tai su tomis lašinėmis ir gyvena porą parų ir vaikšto ir tualetą eina.... gal man asocijuojasi su tuo... velniai žino ko aš jų taip nenoriu. Bet galvoju kad kada nors perlipsiu per save, gal kol sugalvosiu ir belaidės pompos sulauksiu...
Atsakyti

Vidike, paimkit is firmos pabandymui pompa menesiui - pades apsispresti. Galutini sprendima vis tiek priimsit jus. Esu skaiciusi, kad ir suauge zmones negali naudoti pompu, nes juos tai erzina. Del paties nesiojimo, tai as buvau dukrai parsiuntus is ebejaus toki dekla, i kuri idedavo pompa ir ji buvo galima pakabinti ant kelniu ar sijono juosmens is vidines puses. labai patogu ir nesimato.
Atsakyti
Sveikos , man daktarai nustate debeta 1 tipo. Gal zinote kokiu produktu reikia vengti ?
Atsakyti
QUOTE(mikis3872 @ 2013 04 09, 16:44)
Sveikos , man daktarai nustate debeta 1 tipo. Gal zinote kokiu produktu reikia vengti ?

Jei nustatė tai turėjo ir diabeto pamokas pravest 4u.gif O šiaip tai greitu angliavandenių reiktu vengti ir riebalų tame tarpe ir didelių kiekių mėsos nes net ir liesa mėsa yra traktuojama kaip riebalai smile.gif

Dėl pompos mano sūnus lygiai taip pat sako aš nenoriu kad visasda šalia jis būtu taip bent trumpam užsimiršta kad neserga. Ir ištiesų jie neserga jų gyvenimo būdas kitoks jie priklausomi nuo insulino. Erikas visada sako, o sveiki prisiryja nutunka ir miršta nuo širdies infarktų, vaikai prisivalgo saldumynų ir jų dantys visi sugede, hihihi.gif doh.gif
Pompom pritariu tik visai mažiukam vaikam kur tikrai maži pilvukai, valgymas noriu nebenoriu, čia miegu nebemiegu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sniegas4: 18 balandžio 2013 - 12:22
Noriu pasiteirauti, gal kas nors jau tyrėtės dėl genetinio diabeto Kauno klinikose
Atsakyti
QUOTE(doliukas2006 @ 2013 05 14, 20:36)
Noriu pasiteirauti, gal kas nors jau tyrėtės dėl genetinio diabeto Kauno klinikose

Mes esam atlike ta genetini tyrima
Atsakyti
Ir mes darėmės genetinį tyrimą. Atsakymo reikia laukti iki birželio mėnesio.
Labai įdomu ar jau kas gavo vilčių teikiantį atsakymą smile.gif
Atsakyti
[quote=irene,2013 05 15, 17:56]
Ir mes darėmės genetinį tyrimą. Atsakymo reikia laukti iki birželio mėnesio.
Labai įdomu ar jau kas gavo vilčių teikiantį atsakymą smile.gif
[/quote

kol kas dar antikūnų tyrimai neatlikti, mano žiniomis, bus atliekami kelių savaičių bėgyje, tada ir paaiškės
Atsakyti
Labas,
o jūs visi gulėjote skyriuje, ar galima ir poliklinikoje tuos genetinius tyrimus pasidaryti.

kalbėjau su gydytoja, tai sakė, kad labai skyrius apkrautas visų norinčiųjų pasidaryti juos.
Tai niekaip neatrandame laiko ten atsigult, nes šiaip tai reikalo gulėti kaip ir nebūtų, tik dėl tų tyrimų...
Atsakyti
Ar kas turit atsakyma po genetinio tyrimo?
Atsakyti
Sveiki, mes jau 1,5 metų po tyrimų. Jie buvo teigiami, todėl dabar džiaugiamės nauju gyvenimu. Ar dar kam nors pasitvirtino genetinė diabeto kilmė per tą laiką?
Atsakyti