Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

QUOTE(irbyte @ 2012 08 02, 13:58)
Mamytes, kuriu maziu modi tipas, kaip nustato? Mums pvz jasinskiene sako kad nera reikalo visks aisku, nors noriu pamegint o maza ka...
Ar jums kai padare antikuniu tyrimus buvo padideje ar ne? Tada sako jie darytu daugiau tyrimu, pas mus padideje buvo ir nenori daryti.  unsure.gif kai paprasiau isgirdusi jusu istorijas.

Mum Verkauskiene rekomendavo daryt tyrimus Vokietijoj,aisku tai kainuoja apie 1000 lt bet as esu laiminga kad nepagailejom pinigeliu ir tyremes
Papildyta:
QUOTE(domiliuk @ 2012 08 02, 13:54)
gal yra mamyciu is saiuliu, kuriu vaikiukai serga diabetu? rugpjucio 12d bus 2 menesiai kai mano 4,5 metuku sunelis serga cukriniu diabetu, vis dar labai sunku tai noretusi suprantanciu zmoniu kompanijos.

Mes is Siauliu tik kad mes su mody tipu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina1980 @ 2012 08 02, 21:45)
Mum Verkauskiene rekomendavo daryt tyrimus Vokietijoj,aisku tai kainuoja apie 1000 lt bet as esu laiminga kad nepagailejom pinigeliu ir tyremes
Papildyta:

Mes is Siauliu tik kad mes su mody tipu  blush2.gif

O kokie simtomai buvo, t.y. kodel ji rekomendavo? kilo itarimu kad tai ne 1tipas ar kaip? kuo skiriasi simtomai ar tyrimu atsakymai? gal cia tie antikuniu tyrimai?
Kokioje klinikoje vokietijoje darete tyrimus, gal galite duoti kontaktus? aciu
Atsakyti
QUOTE(irbyte @ 2012 08 02, 22:12)
O kokie simtomai buvo, t.y. kodel ji rekomendavo? kilo itarimu kad tai ne 1tipas ar kaip? kuo skiriasi simtomai ar tyrimu atsakymai? gal cia tie antikuniu tyrimai?
Kokioje klinikoje vokietijoje darete tyrimus, gal galite duoti kontaktus? aciu

Itarimu kad vaikui gali buti diabetas turejom nuo 11 men,bet vis cukriukai sokinedavo,o gliukuotas nebuvo didesnis nei 7 kadangi yra seimoje serganciu mum ir itare mody tipa,o ir man paciai 1998m buvo nustatytas 1 tipo CD,ir insulino tekdavo leistis gana nemazai,taciau kai vienam is vaiku patvirtino mody 2 Verkauskiene su Mockeviciene rekomendavo issitirti ir man,pasitvirtino ir man mody 2 tipas ir siuo metu insulino nebereikia. Kontaktu paieskosiu tik nezinau ar as juos beturiu 4u.gif
Atsakyti
Mes irgi is siauliu :-)

uote=Alina1980,2012 08 02, 20:45]
Papildyta:

Mes is Siauliu tik kad mes su mody tipu blush2.gif
[/quote]
Atsakyti

! 
Žinutė redaguota moderatoriaus. Primename forumo taisyklių II.8 punktą:
8. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše, tiek siunčiami dalyviams asmeninėmis žinutėmis).
Atsakyti
Sveiki, mano sūnui prieš mėnesį nustatė 1 tipo diabetą. Paskaičiau čia apie genetinius nukrypimus ir nuo insulino pereita prie tablečių. Įdomu koks tablečių šalutinis poveikis, kaip jos veikia ir kokie cukriukai buvo kad kilo įtarimas dėl geno mutacijos ir kasos darbo. Mums sako prasidėjo remisija po kolkas turbūt tikrai niekas neskubės kažko tirti bet labai sudomino g.gif
Atsakyti
Sveiki, kadangi jusu sunus yra nebemaziukas, tai pabandykit paklausinet forumietes Alinos (paieskokit ankstesnese zinutese).
O pati bukit stipri, zinokit, kad su sia liga galima gyventi normalu gyvenima, bet mokytis gyventi turesite visi, ne tik jusu sunus. kuo daugiau jus pati domesites liga ir jos kontroliavimo galimybemis, tuo lengviau bus jusu sunui. sakau tai is patirties smile.gif
sekmes.

QUOTE(Sniegas4 @ 2012 11 05, 16:23)
Sveiki, mano sūnui prieš mėnesį nustatė 1 tipo diabetą. Paskaičiau čia apie genetinius nukrypimus ir nuo insulino pereita prie tablečių. Įdomu koks tablečių šalutinis poveikis, kaip jos veikia ir kokie cukriukai buvo kad kilo įtarimas dėl geno mutacijos ir kasos darbo. Mums sako prasidėjo remisija po kolkas turbūt tikrai niekas neskubės kažko tirti bet labai sudomino  g.gif

Atsakyti
Mes jau greitai "švesime" CD metines... Dabar sunkiausia, kai vaikas nuolat pradėjo kartoti "kiek jūs mane galite badyti ir badyti, badyti ir badyti..." o mamai taip skaudu tai girdėti...

O dėl genetinių tyrimų klausiau KMUKe gydytojos. Sakė siunčia tirtis tuos, kurie susirgo labai maži (kelių mėnesių) arba mažai antigenų naikinančių beta ląsteles...

Mums sakė, kad neverta daryti, nes tyrimai visi buvo kaip standartinio I tipo CD... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(vidikė @ 2012 11 22, 17:05)
Mes jau greitai "švesime" CD metines... Dabar sunkiausia, kai vaikas nuolat pradėjo kartoti "kiek jūs mane galite badyti ir badyti, badyti ir badyti..." o mamai taip skaudu tai girdėti...

O dėl genetinių tyrimų klausiau KMUKe gydytojos. Sakė siunčia tirtis tuos, kurie susirgo labai, vidike maži (kelių mėnesių) arba mažai antigenų naikinančių beta ląsteles...

Mums sakė, kad neverta daryti, nes tyrimai visi buvo kaip standartinio I tipo CD... sad.gif
t

Sveiki vidike, kaip ir nera ko sveikinti su tokiom metinem verysad.gif bet torta vis tiek butu galima suvalgyti :-) mums labai tikdavo pasvalio kriausinis is maksimos, nelabai uzkeldavo cukru.

O vaikiukas su pompa? Del cukraus matavimo taip kalba?
Atsakyti
QUOTE(agemelage @ 2012 11 22, 21:12)
t

Sveiki vidike, kaip ir nera ko sveikinti su tokiom metinem  verysad.gif bet torta vis tiek butu galima suvalgyti :-) mums labai tikdavo pasvalio kriausinis is maksimos, nelabai uzkeldavo cukru.

O vaikiukas su pompa? Del cukraus matavimo taip kalba?

Torto ta proga tikrai nevalgėme... Tortus šveičiame visomis kitomis progomis. Mums torto nemažam gabalui užtenka papildoma 1 vnt insulino susileisti. Ir dažnai prie pagrindinio valgio saldainio gauna suvalgyt.
Pompos neturime, leidžiame su penais, vaikas visom keturiom prieštarauja pompai, o ir aš psichologiškai negaliu prie jos pereit.
Tai dabar kažkaip laukiu belaidžių pompų, pvz. Jewel pump... gal kada ir į LT jų atveš...
Atsakyti
QUOTE(vidikė @ 2013 02 01, 14:23)
Torto ta proga tikrai nevalgėme... Tortus šveičiame visomis kitomis progomis. Mums torto nemažam gabalui užtenka papildoma 1 vnt insulino susileisti. Ir dažnai prie pagrindinio valgio saldainio gauna suvalgyt.
Pompos neturime, leidžiame su penais, vaikas visom keturiom prieštarauja pompai, o ir aš psichologiškai negaliu prie jos pereit.
Tai dabar kažkaip laukiu belaidžių pompų, pvz. Jewel pump... gal kada ir į LT jų atveš...

Puikiai jus suprantu. man reikejo nugaleti paciai psichologini pasipriesinima, bet dabar galiu pasakyti, kad labai kvailai elgiausi ir veltui laika gaisau. pompa - didelis zingsnis pirmyn prie laisves. aisku, lengva nebus, bet kai ivaldai ja - suvoki kad gyventi yra pakenciama biggrin.gif
siulyciau tik pabandyti pradziai, firmos duoda menesi pabandymui. pirkti nebutina. aisku, jei bus visiskai nepriimtina, tada taip.
parasykit, kaip seksis. o vaikiukas didelis?
Atsakyti
QUOTE(agemelage @ 2013 02 02, 18:20)
Puikiai jus suprantu. man reikejo nugaleti paciai psichologini pasipriesinima, bet dabar galiu pasakyti, kad labai kvailai elgiausi ir veltui laika gaisau. pompa - didelis zingsnis pirmyn prie laisves. aisku, lengva nebus, bet kai ivaldai ja - suvoki kad gyventi yra pakenciama  biggrin.gif
siulyciau tik pabandyti pradziai, firmos duoda menesi pabandymui. pirkti nebutina. aisku, jei bus visiskai nepriimtina, tada taip.
parasykit, kaip seksis. o vaikiukas didelis?

Vaikiukas kaip ir nedidelis. Dabar jam 6 metai. Dar truputį pagyvensim su penais, o paskui žiūrėsim, kai bus sudėtinga susitvarkyti su cukrais, tada rimčiau apie pompa galvosime. Rudenį reikės jau į mokyklą eiti. Vėl didžiulis galvos skausmas kaip išspręsti visus klausimus, kaip susiderinti režimą ir t.t.
Dėl psichologijos. Kažkodėl atrodo, kad kol neprijungtas 24 val per parą prie insulino, jis atrodo sveikesnis. Žinau, kad tai tik iliuzija ir savęs apgaudinėjimas, bet kažkaip biški lengviau man...
Atsakyti