Įkraunama...
Įkraunama...

Diabetas

[sveiki,mane labai sudomino,kurioje salyje Jus daretes ta tyrima,gal ir be kauno kliniku galima apseit,nes mes is KLP,kur mums kreiptys smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Karta padareme sunui tyrima ir uzfiksavome per mazai cukraus. Noreciau padaryti visus issamius tyrimus del diebeto ir kasos veiklos ar siu tyrimu butu gana?

1. Gliukozė
2. Glikozilintas hemoglobinas
3. C-peptidas

Nu aisku galite sakyti, kad reikia uzsiregistruoti pas gydytoja, gauti siuntima pas endokrinologa, tada paskirs tyrimus.... bla bla bla.... Bet as nenoriu tokios ilgos proceduros. Noreciau zinoti greiciau ir be tokiu tasymusi, kas jam tiksliai yra. Ar tik hipoglikemija, ar diabetas. Tuomet su tyrimu vaziuotume pas gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(agemelage @ 2012 03 16, 14:52)
sveiki,
visko ir paklauskit gydytojos smile.gif
tyrimas del galimu genu mutaciju.
zinau, kaip norisi, bet nesudekite 100 proc. tikimybes. yra tikimybe 1-2 proc. dazniausiai lietuvoje tiriami kūdikiai, susirge CD iki 6 mėn. amziaus, o tokiu yra labai mazai, bet ir jiems ne visiems randa si sutrikima.
manau, todel ir nesiulo tyrimu daryti, juolab, kad jie daromi uzsienyje, o be to tai viskas labai nauja.
paskaitykit viska nuorodose, jei nemokat kalbos pasinaudokit draugais arba google vertejo pagalba. stenkites kuo daugiau susirasti informacijos patys, kad zinotumet ko klausti gydytoju. teise zinoti turime visi!

Kokia laime, jau girdejau jusu istorija is mamyte siaulietes, kaip gera zinoti kad taip gali buti.
o kiap del antikuniu tyrimu? juk jums juos dare? tokiu atveju ju neturejo buti ir negalima tada tvirtinti diagnozes CD.
Pas mus antikuniu kiekis padidejes, Jasinskine po metu atsake kad tai tikrai cd verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(agemelage @ 2012 03 14, 22:13)
Sveikos mergaites,
ilindau po treju metu paskaitineti ir kartu pasidziaugti. buvau rasiusi, kad mano dukryte serga CD nuo 2  menesiu. Praejom viska: asaras, ivairius klausimus, darzeli... jau ir mokykla uz 3 metu baigsim smile.gif. taigi gyvenam su CD jau beveik 16  metu. bet... jau beveik 2 savaites geriam tabletes ir nebereikia leistis insulino. jai atrado vieno geno mutacija, kuri neleidzia issiskirti insulinui, o isgerus tabletes pati kasa pagamina insulina. tai labai retas sutrikimas. anksciau taip ir buvo diagnoze iki gyvenimo galo - 1 tipas ir gydymas insulinu. ir taip visame pasaulyje. Deja, pasirodo galima suklysti. yra ivairiu genu mutaciju. Atradimas padarytas tik apie 2004 m., o i lietuvos kaima taip ir neuznestas placiajai visuomenei.
siulau paskaitineti sias nuorodas ir pamastyti.

http://www.diabetesgenes.org/
http://www-news.uchi....diabetes.shtml

viltis visada zusta paskutine. jei yra tikimybe bent 1 proc. kodel ir jos neisbandzius.
sekmes.

tai jum gal patvirtino mody diabeta? Mano sunui yra mody2 tipo ir taipogi tyremes vokietijoje
Atsakyti
mums ne mody , o kita mutacija, bet irgi jau pusmeti vartojam tabletes ir viskas puiku. o jus irgi vartojat tabletes?o seimoje serganciu buvo?

QUOTE(Alina1980 @ 2012 07 27, 22:10)
tai jum gal patvirtino mody diabeta? Mano sunui yra mody2 tipo ir taipogi tyremes vokietijoje

Atsakyti
QUOTE(agemelage @ 2012 07 27, 21:56)
mums ne mody , o kita mutacija, bet irgi jau pusmeti vartojam tabletes ir viskas puiku. o jus irgi vartojat tabletes?o seimoje serganciu buvo?

Na pas mus seimoje daug serganciu ir man buvo nustatytas 1 tipo diabetas,bet kai sunui nustate mody tipa,tai yra genuose,siuntem kito vaiko ir mano krauja ir man paciai pasitvirtino mody tipas ir nuo gana nemazu insulino doziu,perejau prie tableciu
Atsakyti
Fantastika! super. o kitiems vaikuciams nepersidave?o kada nustate?siemet?ui, labai dziaugiuosi!is tikruju kaip gera girdeti tokias zinias.

QUOTE(Alina1980 @ 2012 07 27, 23:44)
Na pas mus seimoje daug serganciu ir man buvo nustatytas 1 tipo diabetas,bet kai sunui nustate mody tipa,tai yra genuose,siuntem kito vaiko ir mano krauja ir man paciai pasitvirtino mody tipas ir nuo gana nemazu insulino doziu,perejau prie tableciu

Atsakyti
QUOTE(agemelage @ 2012 07 27, 22:48)
Fantastika! super. o kitiems vaikuciams nepersidave?o kada nustate?siemet?ui, labai dziaugiuosi!is tikruju kaip gera girdeti tokias zinias.

Pirma tyrima darem pries 2 su puse metu buvom vieni pirmuju kuriem patvirtino,o kiti gime su hipoglikemija abu,uztai dabar sveikuciai,nors mazajam dar nedarem sito tyrimo
Atsakyti
sekmes jums 4u.gif

QUOTE(Alina1980 @ 2012 07 27, 23:55)
Pirma tyrima darem pries 2 su puse metu buvom vieni pirmuju kuriem patvirtino,o kiti gime su hipoglikemija abu,uztai dabar sveikuciai,nors mazajam dar nedarem sito tyrimo

Atsakyti
O kiek laiko geriat tabletes?maninil?mane domina doze, todel kad dukra geria po 14 tab.per diena. is tikruju doze didele, todel neramu gal ka galetu paveikti neigiamai? kokius tyrimus jums siulo darytis?aciu.
Atsakyti
gal yra mamyciu is saiuliu, kuriu vaikiukai serga diabetu? rugpjucio 12d bus 2 menesiai kai mano 4,5 metuku sunelis serga cukriniu diabetu, vis dar labai sunku tai noretusi suprantanciu zmoniu kompanijos.
Atsakyti
QUOTE(Alina1980 @ 2012 07 27, 23:10)

Mamytes, kuriu maziu modi tipas, kaip nustato? Mums pvz jasinskiene sako kad nera reikalo visks aisku, nors noriu pamegint o maza ka...
Ar jums kai padare antikuniu tyrimus buvo padideje ar ne? Tada sako jie darytu daugiau tyrimu, pas mus padideje buvo ir nenori daryti. unsure.gif kai paprasiau isgirdusi jusu istorijas.

Atsakyti