Įkraunama...
Įkraunama...

šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

sorry, Trakšt, dabar ir įsivaizduoju kaip tu ant tos vilnos... lotuliukas.gif
Bet tai labai įdomu tas dažymas, juolab toks archajinis. Tai manau kad visai į temą ir labai smagu, kad tokio įdomybėm domiesi ir dar mum papasakoji 4u.gif
O gi pvz. viduramžiaias žmonės labai spalvoti buvo. Tai juk irgi natraliai dažydavo. Čia tik pas mus toks keistas įsivaizdavimas, kad pvz baltai tai visi balti arba šviesiai pilki drobėm apsikabinę lakstė smile.gif
Atsakyti
NAUJA TEMA
Atsakyti
srauni_upe na isties labai idomus dalykas tas dazymas Lietuvoje. Archeologiniais tyrimais nustatyta, kad lietuvoje buvo dazoma jau nuo III - IV a. Ir ne betkuo, o irodyta, kad buvo naudojami indigo dazai. Tai labai sudetingas dazymo budas, kuomet pasiekiama gili melyna spalva po pudymo, dazymo saveikaujant su oru. Aplamai nera daug augalu, kurie duotu melynus tonus. O indigzole pagrinde auga Indijoje. Tai va truputi idomybiu. Gal kada ir as pameginsiu isgaut indiga. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Trakst: 12 balandžio 2011 - 13:53
QUOTE(Trakst @ 2011 04 12, 13:53)
srauni_upe na isties labai idomus dalykas tas dazymas Lietuvoje. Archeologiniais tyrimais nustatyta, kad lietuvoje buvo dazoma jau nuo III - IV a. Ir ne betkuo, o irodyta, kad buvo naudojami indigo dazai. Tai labai sudetingas dazymo budas, kuomet pasiekiama gili melyna spalva po pudymo, dazymo saveikaujant su oru. Aplamai nera daug augalu, kurie duotu melynus tonus. O indigzole pagrinde auga Indijoje. Tai va truputi idomybiu. Gal kada ir as pameginsiu isgaut indiga.  ax.gif

Tai reiškia, jog jei aptikta indigo, tai toli gražu jis naudotas neplačiai. Arba daiktas importinis. Nes minėtais amžiais dar ėjo gintaro kelias ir pan. O išlikusiu audinių nerasta daug. Bet pamenu buvo kokia tais vilnonė kepuraitė iš senojo geležies... reiks literatūrą praknist. Susidomėjau.
Atsakyti
Citata:
Melsvai pilką spalvą galima gauti iš: baltalksnio žievės; vyšnių sulčių – mėlynai violetinę; šeivamedžio uogų – tamsiai mėlynai pilką.
Atsakyti
Čia labai faina apžvalgėlė:
http://feltomania.ru...natural_dyeing/
Atsakyti
Kadabra tapkutės nerealiai gražios, tos dekupažinės wub.gif
Raganėle Jūsų tašė fantastiška thumbup.gif
Trakšt labai graži dažyta vilnelė, gražios salvytės, o dar turint galvoje, kad natūraliai natūraliom medžiagom dažytos wub.gif

Kas dėl BG karšinio, tai man ir melanžinis ir rudasis patiko, melanžinis iš pradžių pūtėsi, bet paskui kuo puikiausiai susivėlė. Iš vidaus tapkėms dėjau sluoksną, o iš viršaus karšinį. Man patiko smile.gif
Atsakyti
Besijuokianti, tai tu moki verpt ar ne biggrin.gif ?
Idomi nuoroda tavo. Spalvos blankokos, bet zemiskos, naturalios. Kazkur skaiciau, kad norint gauti intensyvesne spalva reikia dazyti kelis kartus is eiles neperplaunant g.gif .
Atsakyti
bet faktas, akd romėnai kažkaip gaudavo tą imperatorišką raudoną... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2011 04 12, 15:16)
Besijuokianti, tai tu moki verpt ar ne  biggrin.gif ?
Idomi nuoroda tavo. Spalvos blankokos, bet zemiskos, naturalios. Kazkur skaiciau, kad norint gauti intensyvesne spalva reikia dazyti kelis kartus is eiles neperplaunant  g.gif .

O kam verpta vilna tau? A? Jau žadi nebevelti, o megzti pradėsi biggrin.gif ?
Vaikystėj mama buvo išmokinus verpt. Visai patiko, atsimenu biggrin.gif . Svarbiausia įprast mint paminą vienodai, kad netrūkčiotų ir tolygiai paimt vilną iš kuodelio galima būtų. O gal ratelio foto turi?
Atsakyti
Man si nuoroda patiko, gal kuri susidomesit ir isbandysit:

http://esu.tiems.kam...i...p?f=11&t=85

p.s. zollia, prasysiu tave, kad i svecius uzlektum ir pamokintum blush2.gif wub.gif
ratelis kaime, is tetos turiu parsivezti, tik bijau, kad ten visi reikiami priciundalai butu. Vaikysteje esu maciusi kaip mociute verpia, noreciau ismokti.
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 04 12, 15:02)

Na nevisai man tos rekomendacijos... wink.gif Po tokio dazymo, didziausia tikimybe gauti gera virve. Negalima tos vilnos sitiek judint puode ir virt nelabai galima, tik kaitint. O cia dar istraukt idet... Garbanelem gal ir nieko, bet sluoksna susivels. Reikia labai atsargiai judint vilna.
Atsakyti