Trakšt , man tai iš mistikos pasaulio, nebandžius
QUOTE(Trakst @ 2011 04 12, 13:47)
Jap tokia sudinoka ta vilna. Atsiprasau uz issireiskima, bet vasara gal koki adiala is jos reiks padaryt. Sumelavo ten tie zmones, kad ji siurksciavilniu yra. Pagal mani tai bilenkokiu aviu ta vilna. Traukiasi mazai, formos nenori laikyt. Ai fui...
Pusdienis darbo (jau maniau nebemoku velt ) ir....einu naujų dėliot
kadabra, aha spalvos tai man nerealiai patinka. Na svelnumo tai ji vistik kazkiek prarado ir pesasi nelabai jau lengvai. Reiktu specialaus "bugno" persukavimui. Ale gyvate kainuoja apie 300 euru. Tai kiek zinau dazyta vilna dar pasukuoja, nes vistik ji siektiek pasivelia. Na yra kur tobulet. Man savo reikmem gerai. Labai rupi isbandyt, kaip velsis, ar neleis spalvos. Nors esu isitikinus beveik 100 proc, kad neleis
Mole, jo privarazyjau.
Mole, jo privarazyjau.
Juperi faini tapukai
srauni_upe gražios pirštinės
srauni_upe gražios pirštinės
srauni upe, Raganėle gražūs darbeliai.
Trakšt, šaunuolė, puikiai sekas
Trakšt, šaunuolė, puikiai sekas
QUOTE(Trakst @ 2011 04 12, 13:54)
kadabra, aha spalvos tai man nerealiai patinka. Na svelnumo tai ji vistik kazkiek prarado ir pesasi nelabai jau lengvai. Reiktu specialaus "bugno" persukavimui. Ale gyvate kainuoja apie 300 euru. Tai kiek zinau dazyta vilna dar pasukuoja, nes vistik ji siektiek pasivelia. Na yra kur tobulet. Man savo reikmem gerai. Labai rupi isbandyt, kaip velsis, ar neleis spalvos. Nors esu isitikinus beveik 100 proc, kad neleis
Mole, jo privarazyjau.
Mole, jo privarazyjau.
aha, mano ta dazyta irgi pasiurkstejo siek tiek, del to ir klausiu.
maciau tuos bugnus, na, smagus pasizaidimas su jais butu, ane? ale kainuoja. smagu butu ir kokiu pluostus su vilna pamaisyti, ech..
Besijuokianti, gal tu su rateliu verpt moki?
Katinyti, o tu?
Ratelis yra - verpejos ner
Papildyta:
Trakst, pas jus tiek ledo/sniego ?
Pas mane tai krokai zydi, raganes lenda, pumpurai medziu sprogsta. Kazkur kitoj juostoj tu
QUOTE(Šelma @ 2011 04 12, 13:53)
Pusdienis darbo (jau maniau nebemoku velt ) ir....einu naujų dėliot
Nu as labai ilgai nevargau. Gavosi nelabai grazios, tai B po namus tampo. Aplamai vien nekondicija nesiojam namie.
kadabra joooo pas mane Laplandija. Istiesu dar daug sniego. I darza negaliu ieit, ale krokai jau zydi, kur nutirpe.
Trakšt, suuuper nu labai gražūs natūralizmai!
O pas mane už tvoros šitiek juodalksnių ir dar didelis guzas bg sluoksnos besiprašančios spalvinimo a kaip tai daroma?
Pagyras tašikei susitenku, ačiū dėl modelio pasikuklinsiu...
O pas mane už tvoros šitiek juodalksnių ir dar didelis guzas bg sluoksnos besiprašančios spalvinimo a kaip tai daroma?
Pagyras tašikei susitenku, ačiū dėl modelio pasikuklinsiu...
Geras, Trakšt, tai čia pati dažei, super kaip Tik jaučiu darbo bus tuos visus gėrius išrinkt
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 04 12, 14:24)
Trakšt, bet tai spalvą užtvirtint vis tiek visokiais chemikalais reikia? Kiek skaičiau, tai visur teigiama, kad dažyta natūraliais dažais spalvos gali ir neleist, bet išblunka labai greit.
Na gal nevisai chemikalais... Nors galima ir taip pavadint. Vilna pries dazant yra veikiama variu ir gelezim. Tokiu budu pasikeicia vilnos molekuline sudetis ir ji priima daza. Vykstant veikimui skirtingom medziagom gaunasi skirtingos spalvos. Be to naudojau ir acta. Senoveje budavo naudojamas uztvirtinimui ir slapimas. Nu as tik atradau ledkalnio virsune, o kuo toliau tuo tik idomiau. Beje geriausi ir stipriausi dazai yra azuolo zieve ir graikiskas riesutas. Sie augalai turi naturaliu taninu, kurie veikia vilnos struktura dazymo metu. Nu bet tema musu gi ne apie dazyma, apie velima. Tai va reikia ant smugio nuvelt slepetes is sios vilnos, kad pamatyt, kaip vilna reaguoja i trinti, karsta vandeni ir muila.
Papildyta:
QUOTE(srauni_upe @ 2011 04 12, 14:29)
Geras, Trakšt, tai čia pati dažei, super kaip Tik jaučiu darbo bus tuos visus gėrius išrinkt
Gerius jau isrinkau. Mat skalavau kudroj, o ten plaukioja visokiu zabu pilna, nes ledas dar tik is pakrascio nuejes.