QUOTE(Trakst @ 2011 04 06, 16:52)
Apie avalyne kalbejot. Nu pakraupau nuo tokio darzelio, kur tokie reikalavimai. As esu panasios nuomones kaip Besijuokianti, kad sveikom kojytem nereikia jokiu ortopediniu batuku, o jei yra problemu, tai reikia individualiu. Ir nebutinai batu, galima ir supinatoriu. Juk ne kiekvieno kisene isnesa tokia avalyne pirkt. Na mane buvo karta prigasdine del vaiko pilnapadystes. Uzsakem jam individualius batus - 500 Lt. O dar ir tapkiu tokiu jei reikia, o koja gi greit auga. Tfu - MB ploksciapadis nu ir ka del to tai tikrai nieko tragisko, o kad pirkt, tai jau kad prigasdint moka. As esu isitikinus, kad veltos slepetes - sveika.
trakst, na, as galvoju, kad jie nereikalauja butent spec.ortop. brangios avalynes, bet reikalauja ortopedinius reikalavimus atitinkancios avalynes - t.y., kad nebutu kokios pliazankes su juostele per uzkulni, o, kad butu aukstesnis/tvirtesnis uzkulnis itvirtinantis kojyte. Kad nebutu visiskai lygus vidpadis, o turetu supinatoriu. Na, manau, tai suprantama.
As uz tvirta avalyne, o ne veltinius lopselinukams, ta prasme iki darzelinio amziaus bent jau (3 metuku), rinkciausi tvirtus batukus, na, o veliau jau galima ir apvelti.
Dar kitas dalykas yra tas, kad dabar velia kas antra - kokybiskai, nekokybiskai, vienodai suklota, nevienodai, guzai, neguzai, tinkamas dydis, netinkamas (kaip ten ta maziaus koja sugaudysi, ka jis ten toks papasakos ar jam ten patogu, ar ne)... - o didelis mamos noras papuost vaika rankdarbiais kartais tiesiog lipa per krastus.
Vo tep
Ir myliu as tuos veltinius, ibridus i juos esu kaip ir jus, ale..., na tiesiog issakiau savo nuomone.