Žemaičių blynai
1,5 kg bulvių
druskos
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
juodųjų pipirų
2 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
miltų pavolioti
aliejaus kepti
Įdaras
400 g šviežios šoninės ar kitokios riebesnės mėsos
vandens
2 morkos
2 svogūnai (vienas-mėsai virti, kitas pakepti į sumaltą)
1 saliero lapkotis
laurų lapų, keletas juodų pipirų, druskos, čiobrelių
sviesto kepimui
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Kartu verdant įdėti didelį svogūną. Kai išvirs ir nusunkiame, puodą dar pastatome ant ugnies, kad išgaruotų kuo daugiau vandens. Sugrūdame bulves bulvių košės grūstuvu, kad neliktų stambių gabaliukų. Arba galima sumalti mėsmale. Grūdame karštas, kad išgaruotų kuo daugiau vandens. Kiaušinius įmušame į dubenį, įberiame druskos, pipirų ir išplakame. Plakinį supilame į grūstas atvėsusias bulves, pamaišome. Miltus sumaišome su krakmolu, suberiame į bulves, išmaišome ir baigiame minkyti rankomis. Tešla turi būti ne per kieta, minkštoka ir nelabai lipti prie rankų. Į saują imame delno dydžio gabalėlį tešlos, suplojame, dedame ant jo mėsos apie šaukštą, užspaudžiame kraštus ir padarome pailgą plokščią blyną. Pavoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.
Mėsos įdaras
Mėsą užpilti šaltu vandeniu, įdėti morkas, svogūną, salierą, laurų lapus, pipirus, druską, čiobrelius ir ant nedidelės ugnies pradėti virti. Kai užverda, nugriebti putas ir verdame apie pusantros valandos - iš sultinio bus galima išvirti sriubą.
Išvirtą mėsą ir morkas sumalame. Jei trūksta įdedame druskos, pipirų.
Keptuvėje ant sviesto pakepame smulkiai supjaustytą svogūną. Sumaišome su sumalta mėsa.
Skanaus
QUOTE(Finna @ 2011 10 29, 16:55)
Silkės nemėgstu, tai to pyrago gaminimo planuose nėra Bet skaičiau nemažai atsiliepimų, kad kas gamino, sako duona visai netinka ir net gadina gerą skonį to pyrago
kaip galima nemėgti silkės. man kartais net seilė tysta kaip jos noriu
QUOTE(Sinuhas @ 2011 10 29, 17:42)
Žemaičių blynai
kuo jie ypatingi? dėl įdaro?
QUOTE(Sinuhas @ 2011 10 29, 17:42)
ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū
QUOTE(Avocetė @ 2011 10 29, 20:58)
kaip galima nemėgti silkės. man kartais net seilė tysta kaip jos noriu
Kažkaip galima pasirodo Man seilė gali ištysti norint šaltibarščių, alyvuogių bet silkė- brrr, nemėgstu jos kiek save prisimenu
Kad būtų į temą, šiandien vėl kepėm užkandėles su Camembert sūriu ir bruknių/kriaušių uogiene (vietoj spanguolių aš ją visad naudoju, čia mano modifikacija to recepto), labai skanu ne tik su vynu, bet ir su paprasčiausia arbata
QUOTE(Avocetė @ 2011 10 29, 21:58)
kuo jie ypatingi? dėl įdaro?
Elementarūs žemaitiški man rodos
ar vakar kas ziurejot beatos laida? man labai patiko jos daryti dziuveseliai, gaila neuzsirasiau recepto (dar lovoj gulejau), o laidos man per tv3 neatidaro (raso klaida)
tai yra jos puslapy idetas biskociu receptas jau
Kepėm kakavinius sausainius, atgal paskaičius rastumėt komentarų
gal rududu net geriau už karvutę būtų, nes ji labai sukietėja, galima dantis išsilaužyt. Bet šiaip sausainiai skanūs
Tik pirmą kartą kepiau ne su sviestu, o su tuo riebalų mišiniu, tai man taip gavosi geriau, nei su tikru sviestu, gal ne toks riebus, tai neištežo ir išlaikė formą
gal rududu net geriau už karvutę būtų, nes ji labai sukietėja, galima dantis išsilaužyt. Bet šiaip sausainiai skanūs
Tik pirmą kartą kepiau ne su sviestu, o su tuo riebalų mišiniu, tai man taip gavosi geriau, nei su tikru sviestu, gal ne toks riebus, tai neištežo ir išlaikė formą
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 10 30, 16:19)
Kepėm kakavinius sausainius, atgal paskaičius rastumėt komentarų
gal rududu net geriau už karvutę būtų, nes ji labai sukietėja, galima dantis išsilaužyt. Bet šiaip sausainiai skanūs
Tik pirmą kartą kepiau ne su sviestu, o su tuo riebalų mišiniu, tai man taip gavosi geriau, nei su tikru sviestu, gal ne toks riebus, tai neištežo ir išlaikė formą
gal rududu net geriau už karvutę būtų, nes ji labai sukietėja, galima dantis išsilaužyt. Bet šiaip sausainiai skanūs
Tik pirmą kartą kepiau ne su sviestu, o su tuo riebalų mišiniu, tai man taip gavosi geriau, nei su tikru sviestu, gal ne toks riebus, tai neištežo ir išlaikė formą
Aha, jau "atkasiau" Ačiū, bandysim su Rududu tuomet
QUOTE(icing sugar @ 2011 10 30, 16:39)
Aha, jau "atkasiau" Ačiū, bandysim su Rududu tuomet
Lauksim komentarų dėl rududu, nes man nepatiko nei su karvute nei su šokoladu, pakol kas geriausia be nieko
ziurekit, o kur aviziniai dribsniu sausainiukai?
perieskojau bloga, FB, neradau, gal nuoroda imesit?
aciu
perieskojau bloga, FB, neradau, gal nuoroda imesit?
aciu