
1,5 kg bulvių
druskos
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
juodųjų pipirų
2 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
miltų pavolioti
aliejaus kepti
Įdaras
400 g šviežios šoninės ar kitokios riebesnės mėsos
vandens
2 morkos
2 svogūnai (vienas-mėsai virti, kitas pakepti į sumaltą)
1 saliero lapkotis
laurų lapų, keletas juodų pipirų, druskos, čiobrelių
sviesto kepimui
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Kartu verdant įdėti didelį svogūną. Kai išvirs ir nusunkiame, puodą dar pastatome ant ugnies, kad išgaruotų kuo daugiau vandens. Sugrūdame bulves bulvių košės grūstuvu, kad neliktų stambių gabaliukų. Arba galima sumalti mėsmale. Grūdame karštas, kad išgaruotų kuo daugiau vandens. Kiaušinius įmušame į dubenį, įberiame druskos, pipirų ir išplakame. Plakinį supilame į grūstas atvėsusias bulves, pamaišome. Miltus sumaišome su krakmolu, suberiame į bulves, išmaišome ir baigiame minkyti rankomis. Tešla turi būti ne per kieta, minkštoka ir nelabai lipti prie rankų. Į saują imame delno dydžio gabalėlį tešlos, suplojame, dedame ant jo mėsos apie šaukštą, užspaudžiame kraštus ir padarome pailgą plokščią blyną. Pavoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.
Mėsos įdaras
Mėsą užpilti šaltu vandeniu, įdėti morkas, svogūną, salierą, laurų lapus, pipirus, druską, čiobrelius ir ant nedidelės ugnies pradėti virti. Kai užverda, nugriebti putas ir verdame apie pusantros valandos - iš sultinio bus galima išvirti sriubą.
Išvirtą mėsą ir morkas sumalame. Jei trūksta įdedame druskos, pipirų.
Keptuvėje ant sviesto pakepame smulkiai supjaustytą svogūną. Sumaišome su sumalta mėsa.
Skanaus
