Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

Žemaičių blynai mirksiukas.gif

1,5 kg bulvių
druskos
1 didelis svogūnas
2 kiaušiniai
juodųjų pipirų
2 šaukštai miltų
2 šaukštai krakmolo
miltų pavolioti
aliejaus kepti

Įdaras
400 g šviežios šoninės ar kitokios riebesnės mėsos
vandens
2 morkos
2 svogūnai (vienas-mėsai virti, kitas pakepti į sumaltą)
1 saliero lapkotis
laurų lapų, keletas juodų pipirų, druskos, čiobrelių
sviesto kepimui

Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Kartu verdant įdėti didelį svogūną. Kai išvirs ir nusunkiame, puodą dar pastatome ant ugnies, kad išgaruotų kuo daugiau vandens. Sugrūdame bulves bulvių košės grūstuvu, kad neliktų stambių gabaliukų. Arba galima sumalti mėsmale. Grūdame karštas, kad išgaruotų kuo daugiau vandens. Kiaušinius įmušame į dubenį, įberiame druskos, pipirų ir išplakame. Plakinį supilame į grūstas atvėsusias bulves, pamaišome. Miltus sumaišome su krakmolu, suberiame į bulves, išmaišome ir baigiame minkyti rankomis. Tešla turi būti ne per kieta, minkštoka ir nelabai lipti prie rankų. Į saują imame delno dydžio gabalėlį tešlos, suplojame, dedame ant jo mėsos apie šaukštą, užspaudžiame kraštus ir padarome pailgą plokščią blyną. Pavoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.

Mėsos įdaras
Mėsą užpilti šaltu vandeniu, įdėti morkas, svogūną, salierą, laurų lapus, pipirus, druską, čiobrelius ir ant nedidelės ugnies pradėti virti. Kai užverda, nugriebti putas ir verdame apie pusantros valandos - iš sultinio bus galima išvirti sriubą.
Išvirtą mėsą ir morkas sumalame. Jei trūksta įdedame druskos, pipirų.
Keptuvėje ant sviesto pakepame smulkiai supjaustytą svogūną. Sumaišome su sumalta mėsa.

Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 10 29, 16:55)

Silkės nemėgstu, tai to pyrago gaminimo planuose nėra biggrin.gif Bet skaičiau nemažai atsiliepimų, kad kas gamino, sako duona visai netinka ir net gadina gerą skonį to pyrago unsure.gif


bigsmile.gif kaip galima nemėgti silkės. man kartais net seilė tysta kaip jos noriu cool.gif
QUOTE(Sinuhas @ 2011 10 29, 17:42)
Žemaičių blynai mirksiukas.gif


kuo jie ypatingi? dėl įdaro?
Atsakyti
QUOTE(Sinuhas @ 2011 10 29, 17:42)
Žemaičių blynai mirksiukas.gif

ačiūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūūū 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2011 10 29, 20:58)
bigsmile.gif kaip galima nemėgti silkės. man kartais net seilė tysta kaip jos noriu  cool.gif


Kažkaip galima pasirodo biggrin.gif Man seilė gali ištysti norint šaltibarščių, alyvuogių biggrin.gif bet silkė- brrr, nemėgstu jos kiek save prisimenu smile.gif

Kad būtų į temą, šiandien vėl kepėm užkandėles su Camembert sūriu ir bruknių/kriaušių uogiene (vietoj spanguolių aš ją visad naudoju, čia mano modifikacija to recepto), labai skanu ne tik su vynu, bet ir su paprasčiausia arbata smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 29 spalio 2011 - 23:29
QUOTE(Avocetė @ 2011 10 29, 21:58)
kuo jie ypatingi? dėl įdaro?

Elementarūs žemaitiški man rodos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sinuhas: 30 spalio 2011 - 08:58
ar vakar kas ziurejot beatos laida? man labai patiko jos daryti dziuveseliai, gaila neuzsirasiau recepto (dar lovoj gulejau), o laidos man per tv3 neatidaro (raso klaida)
Atsakyti
tai yra jos puslapy idetas biskociu receptas jau
Atsakyti
Aš šiandien žiūrėjau "bulvinę" Beatos laidą, tai nutariau išsikept kakavinius sausainius ax.gif Gal kuri esat kepus juos? Kažin "Rududu" tiktų vietoj "Karvutės"? O ir šiaip labai įdomu, koks skonis..
Atsakyti
Kepėm kakavinius sausainius, atgal paskaičius rastumėt komentarų mirksiukas.gif

gal rududu net geriau už karvutę būtų, nes ji labai sukietėja, galima dantis išsilaužyt. Bet šiaip sausainiai skanūs thumbup.gif

Tik pirmą kartą kepiau ne su sviestu, o su tuo riebalų mišiniu, tai man taip gavosi geriau, nei su tikru sviestu, gal ne toks riebus, tai neištežo ir išlaikė formą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 10 30, 16:19)
Kepėm kakavinius sausainius, atgal paskaičius rastumėt komentarų  mirksiukas.gif

gal rududu net geriau už karvutę būtų, nes ji labai sukietėja, galima dantis išsilaužyt. Bet šiaip sausainiai skanūs  thumbup.gif

Tik pirmą kartą kepiau ne su sviestu, o su tuo riebalų mišiniu, tai man taip gavosi geriau, nei su tikru sviestu, gal ne toks riebus, tai neištežo ir išlaikė formą  blush2.gif


Aha, jau "atkasiau" biggrin.gif Ačiū, bandysim su Rududu tuomet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(icing sugar @ 2011 10 30, 16:39)
Aha, jau "atkasiau"  biggrin.gif  Ačiū, bandysim su Rududu tuomet  mirksiukas.gif


Lauksim komentarų dėl rududu, nes man nepatiko nei su karvute nei su šokoladu, pakol kas geriausia be nieko g.gif
Atsakyti
ziurekit, o kur aviziniai dribsniu sausainiukai?
perieskojau bloga, FB, neradau, gal nuoroda imesit?
aciu
Atsakyti